בתקשורת הערבית ממשיכים להתעקש כי ישנה רשימת חטופים שהועברה לכאורה למתווכות מחמאס - על חטופים שמוחזקים בידי ארגון הטרור. עם זאת, גורמים בישראל אומרים גם הבוקר (רביעי) כי רשימה שכזו פשוט לא מוכרת להם.
ולמרות זאת, אין ספק כי ישנה אופטימיות בקרב כל הגורמים שמעורבים במגעים. בכירים בישראל ובמצרים אמרו ל-ynet ביממה החולפת כי ישנו חלון הזדמנויות לעסקה - ושתיתכן פריצת דרך בקרוב. בינתיים נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ אומר כי "המשבר במזרח התיכון הוא אחד מהנושאים שבראש סדר העדיפות שלו", אך ציין כי המשבר כאן באזור "פחות קשה לניהול" מאשר המלחמה בין רוסיה לאוקראינה.
בכירים בישראל עודכנו לאחרונה שבעמדת חמאס חל לאחרונה שינוי של ממש - וארגון הטרור "רוצה עסקה". ברקע, אתמול גם ביקרו בקהיר ראש השב"כ רונן בר והרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי במצרים. יפעת קלדרון, בת דודתו של החטוף עופר קלדרון, אמרה היום לאולפן ynet כי "תמיד יש אופטימיות", אך היא נזהרת. "אם לא תהיה אופטימיות אז מה נותר לנו? לא הייתי נלחמת אם לא הייתי מאמינה שעופר בחיים ושאפשר עדיין להציל אנשים שם".
עם זאת, היא מציינת כי היא לא מאמינה לשני הצדדים - לא לראש הממשלה בנימין נתניהו וגם לא לחמאס. "כל השנה האחרונה נתניהו מטרפד עסקאות על ימין ועל שמאל", טענה - והקפידה לכנות את ראש הממשלה "מר הפקרה".
"גם במסיבת העיתונאים שלשום הוא בעצמו אמר שהוא מחויב לעניין החטופים, אבל באותה הנשימה הוא גם אמר שהוא לא מעוניין להפסיק את הלחימה בעזה". לדבריה, "אם בצפון הגענו להסדר והופסקה שם הלחימה בעוד שהתושבים בכלל עוד לא חזרו לבתיהם, אפשר להפסיק את הלחימה בעזה, לעשות עסקה, להחזיר את כולם, חייבים להחזיר את כולם, עם הדגש על כולם".
ירון בלום, מי שהיה מתאם השבויים והנעדרים עד 2022, אמר גם הוא בריאיון לאולפן ynet כי הוא רואה התקדמות במגעים. "המצב יותר טוב מלפני כמה חודשים. אבל שומעים הרבה מאוד גם לוחמה פסיכולוגית וספינים. מה שחשוב זה מה שקורה בחדרי חדרים. יש הרבה פעילות של ראש השב"כ רונן בר וניצן אלון". לדבריו, חייבים לתת למשפחות תקווה, לצד הזהירות המתבקשת.
לדבריו, "המצב הביטחוני הישראלי הוא הרבה יותר טוב והצדדים ירצו להתפשר. אנחנו חייבים לעשות ויתורים כדי להחזיר את החטופים".
הוא מציין כי אין מה לדאוג מהפסקת הלחימה, מסיבה אחת פשוטה: "אנחנו מספיק חזקים כדי להתמודד עם חמאס, כפי שאני מכיר אותו הוא יפר את הפסקת האש - ונוכל לחזור לעזה".
בלום ציין כי בעסקה הנוכחית ישראל צריכה לדרוש את כל החטופים "חיים ומתים". "אם תהיה נסיגה מעזה, נוכל לחזור לשם כי חמאס יעשה כל מיני הפרות. חשוב לקיים קשרים עם טורקיה, גם אם ארדואן רוצה להיות אטאטורק המודרני. לא מעניין אותי עם מי אנחנו מדברים העיקר שכולם ישובו לארץ".
בעז, אחיו של החטוף עמרי מירן, אמר גם הוא כי צריך להתעקש על כל החטופים בפעימה אחת. "אם הפעימה השנייה תהיה במועד מאוחר או לא תהיה - הגברים הצעירים לא יוחזרו", אמר ל-ynet, "כרגע אין עסקה. מדברים על יותר אופטימיות כרגע, ואולי עסקה בפעימות. אם המצב השתפר - למה זה לא בא לידיי ביטוי בעסקה?".
בעז הוא חבר ב"פורום תקווה" ומתנגד לעסקה המוצעת: "אנחנו נגביר את המחאות כדי למנוע עסקה כפי שמדובר עליה כרגע".
בינתיים, עורך הדין אלן דרשוביץ, המשפטן האמריקני-יהודי הבכיר, שהיה בעבר חלק מצוות ההגנה של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, טוען כי לחזרתו לבית הלבן עשויה להיות השפעה אדירה על המגעים. "כעת, טראמפ אמר שהוא רוצה שהחטופים יוחזרו עד 20 בינואר. לא יודע אם זה יהיה, אבל זה דבר טוב", ציין, "אני שמח מנקודת המבט של ישראל שטראמפ מאוד מאוד קשוח בעניין בני הערובה. אני מקווה שזה ישפיע. כולנו מקווים שזה ישפיע".
הוא מקווה כי כניסתו הקרובה תביא להתקדמות. "אנשים רבים מהצוות של טראמפ קרובים מאוד לישראל, ברור, וכולם מכירים את רון (דרמר - א"ל) טוב מאוד, כולם מכירים כל כך הרבה אנשים. אז זה קשר הדוק שטופח במשך הרבה מאוד שנים ואני חושב שהוא ישרת את שתי המדינות בצורה טובה מאוד".