פחות משבוע לסיבוב השני והמכריע בבחירות לנשיאות טורקיה קיבל הערב (יום ב') רג'פ טאיפ ארדואן בשורה המקרבת אותו מאוד לחמש שנות כהונה נוספות: סינאן אואן, המועמד שהגיע למקום השלישי בסיבוב הראשון ונשר מהמרוץ, הודיע כי יתמוך בו בהצבעה בעוד שישה ימים, ובכך פגע דרמטית בסיכוייו של מנהיג האופוזיציה, כמאל קיליצ'דראולו.
הסיבוב הראשון בבחירות נערך בשבוע שעבר, וקיליצ'דראולו, מנהיג "מפלגת העם הרפובליקנית" (CHP) החילונית, הגיע אליו כשהוא מוביל בסקרים ולפי כמה מהם אף נמצא על סף ניצחון מיידי. אלא שבליל הבחירות התברר כי המצב הפוך: ארדואן גרף 49.5% מהקולות וקיליצ'דראולו הסתפק ב-44.9% בלבד. מכיוון שאואן, המועמד השלישי במרוץ, זכה ב-5.17%, איש מהשניים לא חצה את הרף של 50% הנדרש לניצחון בסיבוב זה, והם יתמודדו ראש בראש בסיבוב מכריע בשבוע הבא.
בהתחשב בכך שלארדואן חסַר פחות מחצי אחוז לניצחון, פירוש התמיכה של אואן בו בסיבוב השני הוא שאפילו אם רק חמישית ממצביעי אואן ייענו לקריאתו ויצביעו לארדואן – יהיה די בכך לנשיא כדי לזכות ביותר מ-50% ולנצח.
בסיבוב הראשון של הבחירות משך אליו אואן בן ה-55 מצביעים שאינם שבעי רצון ממדיניות ארדואן אך אינם רוצים להצביע למנהיג המרכז-שמאל קיליצ'דראולו. הגעתו למקום השלישי ומספר הקולות הלא מבוטל שבהם זכה הפכו אותו ל"ממליך המלכים", מי שבאמצעות תמיכה באחד המועמדים יוכל להכריע לאן תיטה הכף בסיבוב השני.
אחרי פרסום התוצאות הציג אואן בפומבי כמה דרישות לשני המועמדים בתמורה להשגת תמיכתו, ובין השאר דרש מהם להתחייב לנקוט יד קשה יותר נגד ארגון המחתרת הכורדית "מפלגת פועלי כורדיסטן" (PKK) ולהציג לוח זמנים ברור לגירושם של מיליוני הפליטים החיים בטורקיה, בהם כ-3.7 מיליון סורים. בריאיון ל-CNN טען ארדואן כי לא ייכנע לדרישות כאלה, אך ביום שישי הוא נפגש במפתיע עם אואן באיסטנבול, פגישה שארכה כשעה, ואחריה לא נמסרה הצהרה.
פרשנים מעריכים כי על אף תמיכתו של אואן בארדואן, סביר להניח שחלק מבוחריו עדיין יצביעו בסיבוב השני לקיליצ'דראולו ושאחרים יעדיפו פשוט להימנע מהצבעה. הם מציינים גם כי אחת המפלגות שתמכו באואן, ושמתנגדת להמשך שהותם של מיליוני המהגרים בטורקיה, טרם הודיעה במי מהמועמדים תתמוך, וגם לכך עשויה להיות השפעה. הבטחת בחירות מרכזית של קיליצ'דראולו הייתה להחזיר המוני פליטים סורים לארצם בתוך שנה מעלייתו לשלטון, ובשבוע האחרון הוא אף החריף את הטון בעניין זה, והתחייב גם שלא לנהל משא ומתן לשלום עם ה-PKK – כנראה גם כן בקריצה לאואן.
תוצאות הבחירות הנוכחיות מלמדות על היחלשות מסוימת בכוחו של ארדואן אחרי שנים של משבר כלכלי בטורקיה: זו הפעם הראשונה שהוא נזקק לסיבוב שני במרוץ לנשיאות, ובבחירות לפרלמנט זכתה "מפלגת הצדק והפיתוח" שלו במספר המושבים הנמוך ביותר שלה מאז 2002. עם זאת, הישגי הברית שאליה משתייכת המפלגה בפרלמנט היו טובים מהצפוי, והיא שמרה על הרוב שלה בבית המחוקקים. פרשנים מעריכים כי עובדה זו כשלעצמה מגדילה את סיכויי ארדואן לנצח ביום ראשון הבא, משום שסביר להניח שהבוחרים ירצו להימנע ממצב שבו הנשיא מגיע ממחנה אחד ובפרלמנט יש רוב למחנה האחר.