מאות חרדים הפגינו הערב (שישי) בירושלים ובבית שמש, אחרי מעצר המתפרעים מול ביתו של המשנה לנשיא העליון נעם סולברג השבוע. המוקד בירושלים היה מול תחנת משטרת לב הבירה. במהלך ההפגנה בירושלים הקיפו החרדים את התחנה, וניסו לשבור את שער הכניסה כדי לפרוץ למקום.
האזרח התלונן, המוקדנית: "אין לי הנחיית פיזור"
(צילום: לירן תמרי)
אזרח התקשר למוקד המשטרה בבקשה שתצא לפזר את המפגינים החרדים שתקפו גם אזרחים חילונים, והמוקדנית השיבה לו: "כרגע אין לנו הנחיית פיזור. אין לי יכולת לעשות שום דבר. יש מעליי מפקדים". אחד האזרחים אף הופל אל הרצפה, דימם - ופונה עם קרע באוזן. הוא העיד שבעטו בראשו.
במשטרה טענו כי מפירי הסדר מול התחנה בירושלים נהדפו בכוח, אך בפועל המפגינים המשיכו להתגודד מול התחנה. הם חסמו מכוניות והציבו מחסומים על כבישים - אך התפזרו כשהמשטרה לא התעמתה איתם.
לפי הודעת המשטרה, בבית שמש, מפירי הסדר יידו אבנים וחפצים לעבר השוטרים שמנגד השתמשו בכוח ובאמצעים לפיזורם.
תיעוד: מנסים לשבור את השער - והניידת שחזרה אחורה
(צילום: לירן תמרי)
אתמול דן בית משפט השלום בירושלים בבקשות להארכת מעצרם של 62 החשודים שנעצרו לאחר שהתפרעו בחצר ביתו של השופט סולברג. רכבי שב"ס הביאו אותם לבית המשפט תחת אבטחה משטרתית כבדה, ובשל מספרם הרב הם הובאו בפני השופט בקבוצות קטנות יותר ונפרדות. בתום דיון ממושך של כמה שעות, הוארך מעצרם של רוב החשודים. היום קיבל בית המשפט המחוזי את ערר המשטרה והורה להשאיר במעצר 18 חרדים ששוחררו. כולם יישארו במעצר עד יום ראשון לפחות.
המתפרעים בחצר ביתו של סולברג שלשום ניפצו חלונות בביתו, את חלונות הרכב שלו - וגם עציצים וכדים. בדיון אתמול בבית המשפט נחשף כי ניידת סיור משטרתית הייתה באזור בזמן ההתפרעות, והחליטה שלא להתערב בה. נציג המשטרה אמר שהשוטרים נסוגו מהמקום בגלל מספר המתפרעים הגדול: "לא הגיוני שצמד שוטרים מגיעים מול המון של עשרות אנשים", הוא אמר. גורמים במשטרה אמרו בעקבות חשיפת הפרטים הללו: "אי-אפשר לצפות משני שוטרים לעמוד מול 60 אנשים. לא הפקרנו את משפחת סולברג. הצוות חבר לצוותים נוספים, צברו כוח ואז נכנסו. אם שני שוטרים היו מתערבים לבד זה יכול היה להיגמר באסון. יכלו להפוך להם את הניידת".
פורסם לראשונה: 21:03, 05.06.26








