הפרקליטות פנתה הצהריים (יום ראשון) לבית המשפט המחוזי בירושלים, וטענה כי עורך הדין עמית חדד, סנגורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הציג בדיון האחרון ציוצים ברשת X (טוויטר לשעבר) של אבי אלקלעי, לשעבר עורך וואלה - שהם בכלל מחשבון של אדם אחר עם שם זהה. הפרקליטות ביקשה להסיר את הציוצים מהתיק.
3 צפייה בגלריה
עו"ד עמית חדד
עו"ד עמית חדד
עו"ד עמית חדד
(צילום: יאיר שגיא)
3 צפייה בגלריה
הפרקליטות דוחה את הצגת הציוצים של אבי אלקלעי על ידי עמית חדד בבית המשפט כחלק מתיקי אלפים - שכן התגלה כי אינם אמינים
הפרקליטות דוחה את הצגת הציוצים של אבי אלקלעי על ידי עמית חדד בבית המשפט כחלק מתיקי אלפים - שכן התגלה כי אינם אמינים
חשבונו של אבי אלקלעי, שאינו עד התביעה
בדיון בשבוע שעבר הוצגו הציוצים בפני נתניהו, שהגיב להם: "איזה גס רוח הוא. זה הרבה יותר מגס רוח. זה אומר הכול - הקומבינציה הזאת בין ישועה, אלקלעי והררי. זה פשוט נבחרת הבלהות. הגורמים הכי עוינים שאפשר למצוא בתקשורת הישראלית מרוכזים יחד במקום אחד עם תפיסות הכת שרואות בי אויב האנושות. ומכאן לחשוב שאני קיבלתי היענות חריגה מוואלה או מאלוביץ'? תמיד נתקלים שם בבעיות או שנשמטים החוצה דברים או שמעוותים, לקרוא לזה היענות חריגה זה מגוחך".
במכתב ששיגרה הפרקליטות לבית המשפט נכתב: "במהלך חקירתו הראשית של נאשם 1 (נתניהו), הגיש באי כוחו את הציוצים המיוחסים למר אבי אלקלעי, ששימש בעבר כעורך אתר וואלה. הציוצים הוצגו כ'חריפים' ונאשם 1 התייחס אליהם כגסים ומרושעים, תוך שהוא מביע צער על כך שאדם המתבטא כך היה עורך האתר.
"המאשימה לא התנגדה להגשת הציוצים לצורך קבלת תגובת הנאשם, אך ציינה לפרוטוקול כי אין לה ידיעה באשר לאותנטיות שלהם. זאת, בין היתר, מאחר שהחשבון ממנו נלקחו הציוצים הכיל תמונה של אדם אחר שאינו עד התביעה. בדיקה בסיסית שנערכה על-ידי המאשימה מיד לאחר הדיון העלתה כי הציוצים כלל לא נכתבו על-ידי מר אבי אלקלעי, אלא על-ידי אדם אחר. החשבון המדובר, "אבי אלקלעי backhand", כולל תמונה של אדם שאינו עד התביעה, בעוד שלאלקלעי עצמו יש חשבון אחר עם שמו ותמונתו".
בבקשת הפרקליטות הופיע שאלקלעי שציוציו הוצגו, אמר בחשבונו מספר פעמים שהוא אינו זה הקשור לתיקו של ראש הממשלה. "כאשר מוצגים ציוצים שלא באמצעות מי שפרסם אותם מתחייבת על-ידי המציג בדיקה מינימלית באשר לזהות הכותב", כתבה הפרקליטות.