רוחות עזות נשבו אמש (יום שני) ברחבי הארץ, וכבר גרמו לנזקים בכמה מקומות. בין היתר, בנהריה, קרסו חלונות מסעדה וגג כתוצאה מהרוח, ונזק גדול נגרם במקום. לא היו נפגעים. בכמה מוקדים אחרים קרסו עצים, בין השאר בעכו, שם עץ נפל על רכב חונה ושלט של בית עסק נעקר ממקומו. כמו כן, שלט רחוב גדול הועף בכניסה הצפונית לאור עקיבא בשל הרוחות העזות, גם ללא נפגעים. עץ נוסף קרס בכניסה לפרדס חנה, וחסם את אחת הכניסות ליישוב. גשם כבר החל לרדת בצפון הארץ ובמרכז. שלג קל מאוד ירד במג'דל שמס שלמרגלות החרמון.
בהמשך, בשעה 19:00, התקבל דיווח במד"א על אישה בת 47 שנפגעה משלט שעף ברוח סמוך למתחם מסחרי בגלילות. צוותי מד"א פינו אותה לבית החולים שיבא בתל השומר במצב קל, כשהיא סובלת מחבלה ברגל. בראשון לציון נפצעה אישה בת 70 מענף גדול שנפל ברחוב הגלים כתוצאה מהרוח החזקה. היא פונתה במצב קל לבית החולים שמיר-אסף הרופא בבאר יעקב. כמו כן, צעיר בן 28 נפגע מעץ שנפל ברחוב מבצע עין ברמת גן, ופונה לבית החולים שיבא בתל השומר במצב קל. צפו במכ"ם הגשם ובתיעודים:
קריסת חלונות המסעדה בנהריה
(צילום: דוברות כבאות והצלה)

12 צפייה בגלריה
חלונות מסעדה שקרסו מהרוחות בנהריה
חלונות מסעדה שקרסו מהרוחות בנהריה
חלונות מסעדה שקרסו מהרוחות בנהריה
(צילום: איחוד הצלה סניף נהריה-שלומי)
12 צפייה בגלריה
קריסת מבנה של מסעדה בנהריה
קריסת מבנה של מסעדה בנהריה
ההרס בנהריה
(צילום: דוברות כבאות והצלה)
12 צפייה בגלריה
אישה נפגעה מחפץ שעף ברוח סמוך מתחם מסחרי בגלילות
אישה נפגעה מחפץ שעף ברוח סמוך מתחם מסחרי בגלילות
הזירה בהרצליה
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
12 צפייה בגלריה
עץ קרס על רכב בעכו
עץ קרס על רכב בעכו
עכו, הערב
(צילום: עיריית עכו)
12 צפייה בגלריה
הכניסה לפרדס חנה כרכור נחסמה עקב קריסת עץ
הכניסה לפרדס חנה כרכור נחסמה עקב קריסת עץ
העץ שקרס בכניסה לפרדס חנה
(צילום: סעיף 27א לפי חוק זכויות יוצרים)
12 צפייה בגלריה
שלג במג'דל שמס
שלג במג'דל שמס
שלג קל מאוד במג'דל שמס
משבי הרוח החזקים ביותר נכון לשעה 22:00 נמדדו בנמל אשקלון, במהירות של 103 קמ"ש. בתל אביב נמדדו לפני כן 92 קמ"ש, בחדרה ובאשדוד נמדדו רוחות של 86 קמ"ש. בראש הנקרה הגיעו משבי הרוח ל-85 קמ"ש, בצפת ל-80 קמ"ש, בחיפה ל-76 קמ"ש ובירושלים נמדדו משבי רוח במהירות של עד 49 קמ"ש.
בשעות הערב החל גם לרדת גשם, שהתמקד בעיקר בצפון הארץ, אך גשמים ירדו עד אזור קריית גת. בקיבוץ אלרום ברמת הגולן נמדדו עד השעה 22:00 – 25.6 מ"מ של גשם. במקום השני נמצא קיבוץ מרום גולן עם 23.4 מ"מ ובמקום השלישי קיבוץ אילון שבגליל המערבי עם 22.3 מ"מ של גשם.
בקיבוץ מנרה שבאצבע הגליל נמדדו 13.5 מ"מ של גשם, בטבריה 9.1 מ"מ, בנצרת 16.6 מ"מ, בנהריה 15.6 מ"מ, בעכו 14.3 מ"מ, במפרץ חיפה 14.1 מ"מ, בזכרון יעקב 19.7 מ"מ, בחדרה 4.7 מ"מ, בהרצליה 9.1 מ"מ, בקרני שומרון 9.2 מ"מ, בתחנות המדידה בתל אביב נמדדו בין 2.2 מ"מ בדרום העיר ל-13.8 מ"מ בצפונה. בבית דגן ירדו 7 מ"מ של גשם, בנתב"ג 4.2 מ"מ, בירושלים 0.5 מ"מ, באשדוד 2.7 מ"מ ובקריית גת ובאשקלון 0.2 מ"מ בכל עיר.
באשר לקריסת הגג והחלונות בנהריה, מדוברות כבאות והצלה נמסר: "מדובר בגג בבנייה קלה וחלונות זכוכית שקרסו כתוצאה מהרוחות העזות. לוחמי האש וידאו כי אין לכודים בתוך המבנה. ארבעה עובדים שהיו במקום יצאו באופן עצמאי, פרט לנפגעת חרדה אחת שטופלה במקום, אין נפגעים בגוף". חובשי מד"א אמרו אחרי פציעת בת ה-70 בראשון לציון: "היא סיפרה כי במהלך טיול בפארק נפגעה מענף גדול שנפל ופגע בראשה. הענקנו לה טיפול רפואי ופינינו אותה בניידת טיפול נמרץ".
12 צפייה בגלריה
עץ נפל ברחוב תדהר ברמת גן
עץ נפל ברחוב תדהר ברמת גן
עץ שנפל ברחוב תדהר ברמת גן
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
12 צפייה בגלריה
עץ נפל ברחוב קהילת ברזיל בתל אביב
עץ נפל ברחוב קהילת ברזיל בתל אביב
רחוב קהילת ברזיל בתל אביב
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
12 צפייה בגלריה
עץ נפל ברחוב הגלים בראשון לציון
עץ נפל ברחוב הגלים בראשון לציון
רחוב הגלים בראשון לציון, שם נפצעה אישה באורח קל מפגיעת עץ
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
כאמור, בכניסה לפרדס חנה קרס עץ, שחסם את הגישה למקום מכיוון גן שמואל. במועצה המקומית עדכנו כי "צוותים נמצאים בשטח ופועלים לפינוי העץ ולפתיחת הציר בהקדם. נבקש להשתמש בדרכים חלופיות ולהקפיד על נהיגה זהירה". במד"א התקבלו דיווחים על עצים שקרסו על רכבים ברחוב החצב באור יהודה, רחוב לוין בפתח תקווה, רחוב קהילת ברזיל בתל אביב ורחוב תדהר ברמת גן.

"הולכים ליממה קיצונית"

השירות המטאורולוגי פרסם מוקדם יותר אזהרה אדומה מפני רוחות עזות וחריגות שיפקדו את ישראל החל מהערב, וצפויות להימשך עד המחצית הראשונה של יום שלישי. במהלך הסערה, רוחות עזות של עד 110 קמ"ש ינשבו באזור החוף, ויש צפי להצפות ולשיטפונות משמעותיים, בעיקר באזור יהודה, בשומרון, בשפלה, בנגב הצפוני ובמדבר יהודה. כמו כן, צפוי שלג ברמת הגולן ויש צפי לשיבושים בלוח הטיסות - כאשר טיסה אחת כבר הוסטה לנחיתה בנתב"ג עקב הרוחות העזות.
הלילה צפויים ממטרים מלווים בסופות רעמים בצפון הארץ ובמרכזה, ושלג בחרמון ובצפון רמת הגולן. קיים צפי לשיטפונות במדבר יהודה ובים המלח, ולהצפות מקומיות בהרים ובמישור החוף. רוחות חזקות מאוד צפויות בעיקר בהרים ובמישור החוף. מחר ימשיך מזג האוויר להיות סוער, והטמרפטורות יירדו. בדרום ייתכן אובך, אך משעות הערב הגשמים והרוחות ייחלשו בהדרגה. ביום רביעי צפוי רק גשם מקומי, ברובו קל, בצפון הנגב ובמרכז הארץ, לצד עלייה בטמפרטורות. ביום חמישי תחול עלייה קלה נוספת, ועדיין ייתכן טפטוף עד גשם מקומי קל. ביום שישי לא צפוי שינוי ניכר.
הריאיון עם ד"ר עמיר גבעתי באולפן ynet
(צילום: ליאור שרון)

12 צפייה בגלריה
אישה נפגעה מחפץ שעף ברוח סמוך מתחם מסחרי בגלילות
אישה נפגעה מחפץ שעף ברוח סמוך מתחם מסחרי בגלילות
השלט שפגע באישה בהרצליה
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
12 צפייה בגלריה
עץ קרס על רכב בעכו
עץ קרס על רכב בעכו
עכו, הערב
(צילום: עיריית עכו)
מנהל השירות המטאורולוגי ד"ר עמית גבעתי הזהיר אתמול בוקר בריאיון לאולפן ynet מרוחות חזקות: "אנחנו לא אומרים לא לצאת מהבית - אבל לשים לב לחפצים מעופפים. זה אומר גם לא לצאת לים, גם בטח לא בשעות החשיכה, אבל גם לא בשעות היום, עד שהרוח תירגע. יש אזהרות ספציפיות לספינות, קשירה של חפצים, ראינו עשרות אם לא מאות מוקדים של עצים שנופלים, גם על מכוניות. אנחנו לא רגילים לראות תופעות כאלה, זו תופעה די חדשה כאן". בדיון שנערך היום בוועדת הפנים והסביבה בכנסת הוסיף ד"ר גבעתי: "אנחנו הולכים ליממה קיצונית".
ד"ר גבעתי הזהיר את הציבור מפני מזג האוויר הצפוי בשיחה עם ynet, ואמר כי הרוחות החזקות יזכירו את הרוחות שפקדו את ישראל ביום שישי האחרון – וגרמו למותו של גולש הקייט ליאור דדון בחוף הים בבת ים: "כרגע השמיים בהירים, הכול רגוע, נראה כאילו אין שום דבר, אבל מהיום בערב יהיו רוחות מאוד חזקות, נורא דומה למה שהיה ביום שישי, רוחות של 100 קילומטרים לשעה לאורך כל אזור החוף והשפלה, ולכן אנחנו מזהירים מרוחות חזקות. זה אומר לא לצאת לים, גם בטח לא בשעות החשיכה, אבל גם לא בשעות היום, עד שהרוח תירגע".
הטמפרטורות החזויות היום: ירושלים 6-8 תל אביב 12-15, חיפה 14-15, צפת 6-9, קצרין 9-12, טבריה 11-14, נצרת 11-13, עפולה 10-15, בית שאן 11-17, לוד 11-15, אשדוד 11-16, עין גדי 14-17, באר שבע 7-13, מצפה רמון 8-12, אילת 13-18.

לא לחצות אזורים מוצפים

ברשויות המקומיות עוקבים אחר ההתפתחויות ונערכים לאפשרויות שונות, תוך קריאה לציבור לגלות זהירות, ולהימנע משהייה מיותרת סמוך לעצים, שלטים וחפצים רופפים. כמו כן נקרא הציבור לוודא שחפצים במרפסות ובחצרות מעוגנים כראוי. אתר החרמון הודיע כי ייסגר למבקרים מחר ומחרתיים עקב מזג האוויר הצפוי, וייפתח כשהסערה תחלוף.
גורמי החירום הדגישו כי יש להימנע מנסיעות שאינן הכרחיות בשעות השיא של הסערה, וקראו שלא לחצות אזורים מוצפים ולהישמע להנחיות הרשויות אם יינתנו עדכונים נוספים. בין היתר, במחוז הצפוני של המשטרה עדכנו כי הם נערכים בכוחות מתוגברים לקראת הסערה, וציינו כי יש חשש להצטברות שלג בצפון רמת הגולן.
חברת החשמל תגברה את צוותי השטח ואת מוקד 103. היא עדכנה כי "בסוף השבוע האחרון, רוב התקלות נבעו מעצים ועצמים שעפו ברוח, פגעו ברשת החשמל וגרמו לקריעת חוטים. אנו מבקשים מהציבור לקבע חפצים וציוד שעלולים להינתק או לעוף ברוחות החזקות ולפגוע ברשת".
12 צפייה בגלריה
מזג אוויר סוער תל-אביב
מזג אוויר סוער תל-אביב
מזג אוויר סוער בתל אביב בסוף השבוע האחרון
(צילום: מוטי קמחי)
מנתיבי ישראל נמסר כי במסגרת ההיערכות לסערה, "החברה תגברה את הצוותים והציבה כלים בעשרות מוקדים ברחבי הארץ. בהתאם לאפשרות לשלג בצפון רמת הגולן, יוצבו במהלך הלילה כלים ייעודיים במוקדים באזור, שיפעלו בעת הצורך לפני הצירים. הצוותים ערוכים לפעולה מהירה בהתאם להתפתחויות בשטח ולהנחיות גורמי החירום".
גם ברשות שדות התעופה השלימו את ההכנות לקראת היממה הקרובה. ברשות המליצו לטסים להתעדכן מראש מול חברות התעופה לגבי מועדי הטיסות, ולעקוב אחר עדכונים שוטפים באתר רשות שדות התעופה וברשתות החברתיות. כאמור, טיסה של "אייר חיפה" הוסטה מנמל התעופה בעיר לנחיתה בנתב"ג עקב רוחות עזות שנשבו באזור.
על פי הודעת רשות שדות התעופה: "הצוותים בכל נמלי התעופה, נתב"ג, חיפה ורמון, ערוכים ופועלים בשיתוף כלל גורמי המקצוע וחברות התעופה, לשמירה על בטיחות הנוסעים והמשך רציפות תפקודית של נמלי התעופה". ברשות הדגישו כי "הצוותים המבצעיים תוגברו, בוצעו היערכויות תפעוליות מותאמות, ומתקיים מעקב שוטף אחר תחזיות מזג האוויר והשפעתן האפשרית על פעילות הטיסות".
פורסם לראשונה: 19:53, 12.01.26