ערוץ "איראן אינטרנשיונל", המזוהה עם האופוזיציה באיראן, דיווח הלילה (בין ראשון לשני) כי משמרות המהפכה מפתחים ראשי קרב ביולוגיים וכימיים לטילים בליסטיים ארוכי טווח. הדיווח, שלו אין אישור ממקורות אחרים, נסמך על מקורות צבאיים שאינם מזוהים.
2 צפייה בגלריה


(צילום: WANA (West Asia News Agency) via REUTERS, Sepahnews/Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
עוד דווח כי זרוע האוויר והחלל של משמרות המהפכה עובדת על ייצור ראשי הקרב הלא-קונבנציונליים עבור הטילים הבליסטיים - בשעה שהיא מעבירה משגרים לאזורים במזרח איראן. "הפעילויות הללו הואצו בחודשים האחרונים, על רקע המתיחות האזורית והחשש של טהרן מאפשרות של עימות ישיר נוסף עם ישראל וארה"ב, נכתב.
הדיווח מגיע שעות לפני הפגישה המתוכננת בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפלורידה, שהוקדמה לשעה 20:00 שעון ישראל. נתניהו צפוי לדון עם טראמפ גם בנושא האיראני, ומתכנן להגיע להבנה עם האמריקנים איך אמור להיראות הסכם טוב בין ארה"ב והמעצמות: אפס העשרת אורניום - ולחץ כלכלי עד הגעה להסכם. גם סוגיית הטילים תעלה: ישראל מתכננת להציג מידע על ההתקדמות בתוכנית הטילים שמטרידה מאוד.
על פי האתר המזוהה עם האופוזיציה האיראנית, התוכניות של משמרות המהפכה כוללות מיטוב של הטילים הבליסטיים כך שיוכלו לשאת חומר ביולוגי או כימי. כפי שאמר מקור לאתר, משמרות המהפכה מתכוננים לעימות בקנה מידה גדול, ומתכננים את היכולות הללו כ"גורם הרתעה משלים" לצד תוכנית הטילים הבליסטיים.
"ההנהגה האיראנית רואה בתקיפות מצד ישראל וארה"ב איום פוטנציאלי על קיומה - ומתכוונת להעלות את המחיר עבור הצד שנגדה במקרה של סכסוך", צוטט מקור באתר. "ברמות קבלת ההחלטות הגבוהות ברפובליקה האיסלאמית קיימת תפיסה שלפיה ניתן להצדיק את השימוש בנשק לא-קונבנציונלי במצב של איום קיומי".
באיראן, לכאורה, נאסר השימוש בנשק לא-קונבנציונלי מסיבות דתיות. בשנת 2003 דווח שהמנהיג עלי חמינאי הוציא "פתווה" נגד פיתוח נשק גרעיני, אך לפני התקיפה הישראלית באיראן ומלחמת 12 הימים, בישראל כבר לא היו בטוחים שהוא בכלל יודיע על ביטול ה"פתווה" הזו בפומבי - מה שיאפשר לזהות שאיראן בונה נשק כזה.
מהחות'ים עד סעודיה: "בליץ" השיחות של שר החוץ האיראני
על פי דיווחים באיראן, שר החוץ של הרפובליקה האסלאמית עבאס עראקצ'י קיים ביממה האחרונה סבב שיחות עם מנהיגים באזור. במסגרתו, שוחח עראקצ'י עם ראש הממשלה ושר החוץ של קטאר מוחמד בן עבד א-רחמן אל-ת'אני.
בדיווח איראני על השיחה נמסר כי "השרים הביעו דאגה מהמצב בפלסטין ובלבנון לאור הפרת הסכמי הפסקת האש על ידי ישראל". עוד צוין כי השניים הדגישו שעל הקהילה הבינלאומית "להפעיל לחץ על ישראל לעמוד בהתחייבויותיה".
2 צפייה בגלריה


עבאס עראקצ'י שר החוץ של איראן בכינוס באיסטנבול של הארגון לשיתוף פעולה איסלאמי
(צילום: AP Photo/Mehmet Guzel)
עראקצ'י שוחח גם עם שר החוץ של החות'ים עבד אל-ואחד אבו ראס, על ההתפתחויות בזירה התימנית. נמסר כי עראקצ'י שיבח את עמדת תימן התומכת בפלסטינים ומתנגדת "להפרות" הישראליות. בשיחה עם שר החוץ האמירותי עבדאללה בן זאיד קרא עראקצ'י לעשות מאמץ לשמור על אחדות תימן.
עוד שוחח שר החוץ של איראן עם מקבילו הסעודי פייסל בן פרחאן ואמר כי "על הערבים להפסקת האש בלבנון לעצור את התקיפות הישראליות נגד העם הלבנוני". בן פרחאן מצדו "הדגיש כי יש להטיל אחריות על ישראל והדגיש את חשיבות ההתייעצויות ושיתוף הפעולה בין מדינות האזור, לשמירה על שלום ויציבות".





