העובדה שמשפיענים וכוכבי רשת מחליטים להיכנס לפוליטיקה האמריקנית כבר לא צריכה להפתיע, ודאי לא כשנשיא ארצות הברית בעצמו הגיע לבית הלבן מתוכנית ריאליטי, אבל דן בילזריאן הוא לא עוד משפיען, וההחלטה שלו לרוץ לקונגרס צריכה להדאיג מאוד. לאיש שאמר לפני שנה כי הוא רוצה "להרוג ישראלים" יש 30 מיליון עוקבים באינסטגרם ויותר משני מיליון בטוויטר, והם מקבלים ממנו אנטישמיות, אנטי-ישראליות ותיאוריות קונספירציה במינונים מרעילים.
בילזריאן מצייץ באופן קבוע דעות כמו "עליונות יהודית היא האיום הגדול ביותר על העולם כיום", מטיל ספק במספר היהודים שנרצחו בשואה, ומשתף קטעים של הניאו-נאצי ניק פואנטס. עכשיו הוא מקווה שכל זה ייקח אותו עד לבית הנבחרים של ארה"ב.
בילזריאן בן ה-45 נרשם בשבוע שעבר כמועמד בפריימריז הרפובליקניים במחוז השישי של פלורידה, שם יתמודד נגד חבר הקונגרס המכהן שמייצג כיום את המחוז, רנדי פיין היהודי, שמשתייך לימין הקיצוני. בריאיון ל-TMZ לאחר שהודיע על מועמדותו נשאל בילזריאן אם השימוש שעשה בביטוי "יהודי שמן" כדי לתאר את פיין הוא אנטישמי. "אנטישמיות היא סוג של מונח מומצא, אני חושב שהפלסטינים הם השמים האמיתיים", השיב. כשנשאל אם היטלר היה אנטישמי הוא לא ענה ישירות: "כמו שאמרתי, המונח מתמקד אך ורק ביהודים, אבל השמים האמיתיים הם הערבים, וגם הפלסטינים הם שמים. למעשה יש להם יותר שושלת DNA שקשורה לאזור הזה מאשר לכל יהודי אשכנז ממזרח אירופה שלקחו אותו מהם".
המלחמה נגד איראן האיצה באופן מטריד תהליכים שעוברים כבר שנים על המפלגה הרפובליקנית, ובמסגרתם הופכים ניאו-נאצים מוצהרים, מכחישי שואה ואנטישמים חסרי בושה לכוח פוליטי משמעותי. בילזריאן אמר כי דונלד טראמפ צריך להיות מודח בגלל מדיניות "ישראל לפני הכול' (Israel First) שלו, המנוגדת להבטחת הבחירות שלו America First. על יריבו היהודי פיין אמר בילזריאן כי צריך לשפוט אותו על בגידה משום ש"הציב את ישראל לפני אמריקה".
4 צפייה בגלריה


הון של מאות מיליוני דולרים, שלטענתו הגיע מפוקר. המקצוענים מפקפקים
(צילום: gettyimages)
כמו כל המשפיענים המפוקפקים שפתאום החליטו שדעתם הפוליטית חשובה מאוד, גם בילזריאן גילה את המודל העסקי המוצלח בעידן טראמפ. האיש שמעריציו מכנים אותו "מלך האינסטגרם" בנה אימפריה של תדמית סביב אורח חיים ראוותני ונהנתני. התכנים שלו כוללים באופן קבוע דוגמניות בבגדי ים, אוספים עצומים של נשק, מטוסים פרטיים, יאכטות ויעדים אקזוטיים.
בילזריאן טוען במשך שנים כי את הונו הגדול (המוערך במאות מיליוני דולרים) עשה כשחקן פוקר מקצועי במשחקים פרטיים מול מיליארדרים. עם זאת, שחקני פוקר מקצוענים רבים מטילים ספק בטענות הללו, וטוענים כי רמת המשחק שלו אינה תואמת את סכומי הזכייה שהוא אוהב להתרברב בהם.
"תנו לי רובה ותשלחו אותי להרוג ישראלים"
אביו, פול בילזריאן, היה איש עסקים בוול סטריט שפשט את הרגל, הורשע בעבירות מרמה בשנות ה-80 וישב בכלא. דן בילזריאן עצמו התגייס לצבא ארה"ב וניסה להתקבל ליחידת העילית "אריות הים", אבל הודח זמן קצר לפני סוף המסלול. זה לא מנע ממנו לאמץ מראה וסגנון צבאי כחלק מהמותג שלו. כל הפוזה הזו נעלמה לגמרי במהלך פיגוע הירי ההמוני בלאס וגאס ב-2017, אז צילם את עצמו בורח מהירי במקום להישאר לעזור.
4 צפייה בגלריה


תופסים מחסה במהלך הטבח בסטריפ של לאס וגאס ב-2017. בניגוד לכל הפוזה, בילזריאן ברח
(צילום: AFP)
בחודשים שאחרי טבח 7 באוקטובר עבר בלזריאן לדבר יותר ויותר על ישראל ויהודים. "מי גורם לרוב הבעיות בעולם?", שאל את עוקביו ונתן להם אפשרות להצביע. הם הצביעו באופן גורף על "16 מיליון יהודים". בשנה שעברה שאל את עוקביו אם היטלר היה "אדם טוב", "אדם נורא" או שהם לא יודעים. שליש מ-178,000 המצביעים אמרו שהיטלר היה "אדם טוב", ועוד 23% אמרו שאינם יודעים.
כשנשאל בריאיון לאיש התקשורת השמרני פירס מורגן כמה יהודים הוא מאמין שנרצחו בשואה, ענה בילזריאן: "אני לא יודע, אבל אני מוכן להתערב שזה פחות משישה מיליון". עוד אמר למורגן כי היהדות מקדמת מטבעה "עליונות יהודית. ישראל היא ביטוי של הדת הזו, ואני חושב שהדת הזו נוראית".
בילזריאן קידם גם את תיאוריית הקונספירציה "ההחלפה הגדולה", שלפיה היהודים מקדמים אג'נדה אנטי-לבנה ומנסים להחליף לבנים במהגרים לא-לבנים. הוא לא שכח את אחד הלהיטים הגדולים של האנטישמים האמריקנים, "היהודים ידעו על מתקפת הטרור של 11 בספטמבר", ואמר כי הוא תומך בהשמדת ישראל: "תנו לי רובה ותשלחו אותי לשם להרוג ישראלים. אני באמת מאמין שרוב המדינה הזאת רעה".
בילזריאן אינו הרפובליקני האנטי-ישראלי היחיד שמתמודד מול פיין, תומך נלהב של ישראל שזכה לתמיכה של השדולה היהודית איפא"ק ושאמר בעבר כי המוסלמים נחותים יותר מכלבים. מועמד נוסף הוא אהרון בייקר, שמתח ביקורת על החלטתו של בילזריאן לרוץ דווקא במחוז השישי ולא במחוז ה-16 בפלורידה, שבו הוא גדל. "הוא היה צריך לרוץ שם כדי לגרום לאיפא"ק להוציא יותר כסף", כתב בייקר בטוויטר.








