ביום רביעי שעבר דווח כי נקבת קרקל נתפסה לאחר שנשכה כמה חיילי צה"ל באזור הר חריף שבגבול מצרים, והועברה לבית החולים לחיות בר בספארי לבדיקה. בעקבות הדיווחים על כך הפכה בימים האחרונים הקרקלית לגיבורה לאומית במצרים, ויש שם מי שמהללים את החיה על ש"בחרה" לתקוף חיילים ישראלים.
עם כאפייה וסרטי חמאס: הקרקלית שנשכה חיילי צה"ל הפכה לגיבורה במצרים
(צילום: ליאור שרון)
ברשתות החברתיות, באתרים ובערוצים הערביים והמצריים פורסמו תמונות, סרטונים, כתבות ופוסטים מלאי שבחים לקרקלית שתקפה "חיילי כיבוש". בין השאר הופצו תמונות ערוכות של החיה עם כאפייה ועם סרט ראש של "גדודי עז א-דין אל-קסאם", הזרוע הצבאית של חמאס, וכאלה שבהן נראה קרקל דורך על דגל ישראל או תוקף חיילי צה"ל.
גם סרטון של ילדים מצרים משחקים עם החיה בבית, ללא כל חשש, הופץ ברשת, ובחלק מהפוסטים הושוותה החיה לשוטר-מחבל המצרי מוחמד סלאח שביצע את הפיגוע בגבול מצרים ביוני 2023, פיגוע שבו נהרגו שני לוחמים ולוחמת: סמל ליה בן נון, סמ"ר אורי אילוז וסמ"ר אוהד דהן.
דברי השבח ברשת כללו כיתובים כמו "תודה לך הקרקל המצרי", "אפילו החיות שלנו יודעות שאתם (ישראל) האויב" ו"אפילו החיות מתנגדות לקיום שלכם". לרשת הועלה גם סרטון שנוצר בבינה מלאכותית ובו נראה קרקל, כשלצדו דגל פלסטין, "מספר על התקיפה", מתבטא נגד חיילי צה"ל וקורא לבצע פעולות דומות.
התייחסות לאירוע הגיעה גם מצד אומנים מצריים, שהתבדחו על התקרית בחשבונותיהם ברשתות החברתיות. השחקן המצרי מוחמד דיאב פרסם בחשבונו בפייסבוק תמונה מזויפת שלו עם קרקל, כתב "120 מיליון קרקלים" (כמספרם המשוער של תושבי מצרים) והוסיף את ההאשטאג #הקרקל_המצרי, שהפך נפוץ במיוחד בימים האחרונים.
גם החיה עצמה עוררה עניין רב במצרים מאז האירוע. בעיתון המצרי "אל-יום א-סאבע" פורסמה בשבת כתבה תחת הכותרת: "סיפורו של הקרקל המצרי, החיה הטורפת שטרפה בשרם של חיילים ישראלים על הגבול". בכתבה ציינו כי מאז התקרית חלה עלייה חדה במספר החיפושים ברשת על החיה וכי רבים מתעניינים "בטבעו של היצור הנדיר הזה".
העיתון שוחח עם כמה מומחים שדיברו על יכולות התנועה וההתחמקות של הקרקל, המשתייך למשפחת החתוליים. נכתב כי מדובר בטורף בגודל בינוני שאורכו נע מ-60 עד 130 סנטימטרים וכי הוא מסתמך על מהירותו המגיעה עד 80 קמ"ש כדי לצוד. עוד נכתב כי החיה מעדיפה אזורים יבשים עם כמות גשמים נמוכה וניזונה מבעלי חיים קטנים כמו ארנבות, מכרסמים וציפורים.
אחמד ווחיד, צלם המתמחה בתיעוד חיות בר, סיפר ל"אל-יום א-סאבע" כי הקרקל המצרי נפוץ בחצי האי סיני וכי כפי שפורסם בישראל – מאחורי התקרית האחרונה עמדה נקבת קרקל. ווחיד טען כי ייתכן שהחיילים התקרבו לגורים שלה, מה שגרם לה לתקוף אותם כדי להגן על הצאצאים, והסביר כי לא מדובר בחיה שתוקפת בני אדם לעיתים קרובות, אלא שומרת זאת בדרך כלל למקרים שבהם היא חשה שגוריה בסכנה.
באתר החדשות המצרי "אל-קאהרה 24" שוחחו עם אדם שהוצג כ"מגדל בעלי חיים מהעיר סואץ" המחזיק בין היתר גם בקרקל. הוא סיפר כי הביקוש לחיה עלה בצורה משמעותית אחרי תקיפת החיילים: "הרבה אנשים יצרו איתי קשר ושאלו אותי על הקרקל. רצו לבוא להצטלם איתו או לקנות אותו, ואז ראיתי את החדשות והבנתי שהקרקל הוא גיבור לאומי, ערבי. הוא תקף, או הזן שלו תקף, את חיילי הכיבוש".
גם בעיתון המצרי "אל-מסרי אל-יום" התייחסו לאירוע. בעיתון פורסמה כתבה תחת הכותרת "מעכברים ועד קרקלים מצריים, עולם החי תוקף את צבא הכיבוש הישראלי". בכתבה הוזכרה התקרית במאהל בבסיס עמיעד שבגליל העליון, שבה חיילים התעוררו בבהלה אחרי שחולדות נשכו אותם באף ובאוזן באוגוסט 2024.