שורדי השבי סשה טרופנוב וספיר כהן התחתנו הערב (ראשון), שנה אחרי הצעת הנישואין, ופתחו פרק חדש ומרגש בחייהם. באירוע השתתפו שורדי שבי, וגם נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש מפקדת החטופים לשעבר אלוף במילואים ניצן אלון. "אני רוצה להגיד תודה שבאתם היום לחלוק איתנו את השמחה הזו, את הערב. הרגע המרגש הזה. ליוויתם אותנו לאורך כל הדרך, תודה רבה לכם, אוהב אתכם", אמר סשה מתחת לחופה.
בין שורדי השבי שהשתתפו באירוע היו ארבל יהוד ואריאל קוניו, שני גורן, מורן סטלה ינאי, רום ברסלבסקי, איתן הורן ודניאל אלוני.
נשיא המדינה יצחק הרצוג, שהגיע לאירוע עם רעייתו מיכל, סיפר בחופה כי בעבר אמר שלא יגיע לאף חתונה - עד שכלל החטופים יחזרו.
סשה הציע נישואין לספיר לפני שנה, חמישה חודשים אחרי השחרור מהשבי - ואחרי שהיה בעזה 498 ימים. כהן נחטפה איתו מבית משפחתו בניר עוז, ושוחררה בעסקת החטופים בנובמבר 2023, יחד עם אימו של סשה, ילנה, וסבתו, אירנה.
טרופנוב עלה לישראל עם הוריו כשהיה בן שלוש. הוא למד הנדסת חשמל באוניברסיטת בן גוריון ובסיום הלימודים עבר למרכז הארץ והחל לעבוד בחברת "אמזון". בסוף השבוע של 7 באוקטובר הוא הגיע עם ספיר לבקר את הוריו בקיבוץ. אבא של סשה, ויטלי, נרצח בשבת ה-7 באוקטובר.
לאחר שחרורו מהשבי, טרופנוב תיאר בשורת ראיונות את על הקשיים אותם חווה בידי מחבלי הג'יהאד האיסלאמי וחמאס. לדבריו, עם הגעתו לרצועת עזה הוכה בידי אזרחים פלסטינים וחשש שייהרג.
בשבועות הראשונים הוחזק מעל הקרקע בתוך כלוב, ולאחר מכן הועבר למנהרות, שם שהה רוב הזמן בבידוד מוחלט, בתנאים קשים של חושך, צפיפות ומחסור. הוא תיאר תחושה מתמשכת של אובדן תקווה, אך הוסיף שנאחז בתקווה לשוב לישראל ולהתאחד עם משפחתו ועם בת זוגו.
ספיר נולדה וגדלה בעיר קריית אתא. הוריה זיוה ואלי, ושלושת אחיה, אביב, ברק ועדן, פעלו רבות לשחרורה במהלך שהותה בשבי.
כאמור, אחד משורדי השבי שנכחו בחתונה הוא רום ברסלבסקי שנחטף עם טרופנוב לעזה, באותו תא מטען של רכב. הערב הוא העלה תמונה משותפת שלהם מהחתונה וכתב "סשה - ההיכרות שלנו מעזה היא אמנם קצרה אבל חקוקה עמוק בזיכרון. היינו ביחד באותו חדר, מוחזקים כ'אסירים' של הגיאהד האיסלאמי , אחרי שנה של שבי, בתוך רפיח , רגע לפני הפלישה הגדולה של צה"ל.
"דווקא בתקופת זמן הזאת הקדוש ברוך הוא שלח אותך אליי. איך התגלגלו האירועים ואנחנו לא ביחד באותו חדר מסריח עם עכברושים ברפיח, אלא מתחת לחופה שלך, מתחתן עם אהובת ליבך שנחטפה ביחד איתך - ומתחתן איתה. אתם לא זוג יונים, אתם זוג לוחמים. ואני מעריץ אתכם".
ברסלבסקי הוסיף וכתב כי "אין מאושר ממני ללוות אותך ביום זה , ומאחל לכם להביא ילדים קטנים ושמחים ושלא יידעו רע. שלא יידעו מלחמה בעזרת השם. אבא שלך גאה בך מלמעלה - אחי היקר".







