(צילום: ירון ברנר)

842 יהודים עלו הבוקר (יום ראשון) להר הבית, במה שמהווה עלייה משמעותית במספר העולים בחג הפסח. לפי מינהלת הר הבית, 1,041 יהודים עלו להר מתחילת החג - עלייה של 43% במספר העולים להר בפסח. המבקרים, שעלו להר דרך שער המוגרבים, אובטחו על ידי כוחות מתוגברים של המשטרה, וחרף המתיחות שהייתה לפני כן העלייה הסתיימה ללא עימותים חריגים.
במקביל לעלייה להר הבית נערך ברחבת הכותל המערבי מעמד ברכת כהנים. בתום האירועים שער המוגרבים נסגר למעבר יהודים ותיירים, כאמור ללא אירוע יוצא דופן.
3 צפייה בגלריה
מסגד אל אקצה בהר הבית
מסגד אל אקצה בהר הבית
תחת אבטחה כבדה. יהודים מבקרים בהר הבית הבוקר
(צילום: רויטרס)
3 צפייה בגלריה
מסגד אל אקצה בהר הבית
מסגד אל אקצה בהר הבית
יהודים לצד מתפללים מוסלמים
(צילום: רויטרס)
אמש, מאות מתפללים מוסלמים סגרו את דלתות מסגד אל-אקצא, אך בניגוד לשבוע שעבר הפעם לא פרצו עימותים עם כוחות הביטחון, שבמהלך הלילה מנעו מכמה מתפללים מוסלמים נוספים להיכנס לשטח הר הבית. ירדן גינתה היום פעם נוספת את ישראל, בהודעה שפרסם משרד החוץ במדינה: "אנו מגנים את הפריצות התכופות למסגד אל-אקצא תחת ליווי אבטחה כבדה של משטרת ישראל, דבר שמהווה הפרה של הסטטוס-קוו ההיסטורי והחוקי במתחם הר הבית".
משרד החוץ הירדני הדגיש כי "מסגד אל-אקצא, על כל 144 הדונמים שלו, הוא מקום תפילה למוסלמים, וכי הנהלת הוואקף הירדני הכפופה למשרד החוץ בירדן היא הגוף היחיד שיש לו סמכות וידע לנהל את ענייני המסגד, בכלל זאת ניהול הכניסה אליו ודאגה לביטחון המתפללים - אם ישראל תפסיק את התוקפנות שלה במקום ותסיר את המגבלות ששמה על הוואקף ואנשיו".
עוד האשימה ירדן כי היא רואה בישראל "אחראית להסלמה בירושלים ובכל אדמות פלסטין, ואחראית על המצב שעשוי להתדרדר אם לא תפסיק את הפריצות למסגד אל-אקצא, ואת הקושי שהיא מערימה על המתפללים בימי רמדאן. על ישראל לכבד את החוק הבינלאומי ולהימנע מכל מהלך שעשוי לפגוע בקדושת האתרים הדתיים, ולהפסיק כל ניסיון לשנות את הסטטוס-קוו במקום".
3 צפייה בגלריה
משטרה במסגד אל אקצא
משטרה במסגד אל אקצא
"ישראל מנסה לשנות את הסטטוס-קוו בהר". ירדן והרשות הפלסטינית גינו
(צילום: רויטרס)
גם משרד החוץ הפלסטיני גינה את "המשך הפגיעה במסגד אל-אקצא המבורך והמתפללים שמסתגרים בו", וכן את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "אנו מגנים את מסעות ההסתה המתמשכים שפתחו קיצונים ובראשם השר הפשיסטי בן גביר, אשר קורא לשנות את הסטטוס-קוו של המסגד, כמו גם את פעולות ההסתה נגד הנוכחות הפלסטינית כולה, הנצחת פלישות והרחבת מעגל המשתתפים, מה שמתבטא בבירור מהגידול המשמעותי במספר הנכנסים".
עוד נמסר כי "המשרד רואה בתוקפנות ישראלית מתמשכת זו נגד מסגד אל-אקצא הרחבה של ניסיונות לשנות את המציאות המשפטית וההיסטורית הקיימת במטרה להנציח את חלוקתו הזמנית על ידי חלוקה מרחבית. זוהי גם התעלמות ישראלית רשמית מהנוכחות הערבית והאסלאמית. אנו מבקשים שהקהילה הבינלאומית תדרוש מממשלת ישראל לחדול מצעדי הדיכוי שלה ולעצור את הפלישות הפרובוקטיביות". עוד קרא המשרד למועצת הביטחון של האו"ם "לנקוט בצעדים המעשיים הנדרשים ליישום ההנחיות הרלוונטיות, כמו החלטות האו"ם".
במקביל, האפיפיור פרנסיסקוס הביע "דאגה עמוקה מהמתקפות של הימים האחרונים" במזרח התיכון, שלדבריו מאיימים על "הדיאלוג בין הישראלים לפלסטינים". בתפילה שהתקיימה בוותיקן לרגל חג הפסחא, האפיפיור מסר כי "האלימות בירושלים ובאזור מאיימת על האקלים הרצוי של אמון וכבוד הדדי, הנחוצים לחזרה לדיאלוג בין ישראל לפלסטינים".