גורם ברשות הפלסטינית אמר הבוקר (שני) בשיחה עם ynet כי קדורה פארס, ראש הוועדה לענייני אסירים פלסטינים, שאחראי בין היתר על כל מחבלי חמאס והג'יהאד האיסלאמי שמוחזקים בבתי הכלא בישראל, ייצא היום לשיחות המו"מ בקטאר. "הוא יפגוש את צוות המו"מ כדי להכין את רשימת האסירים הפלסטינים שישוחררו בעסקה", נמסר, מה שמרמז על הסכמה לעסקת חטופים קרובה.
נסיעתו לקטאר מגיעה יממה לאחר שסיפק התבטאות נדירה בצל ההתקדמות במגעים. הוא טען כי בשלב הראשון של העסקה ישוחררו 25 חטופים בתמורה לשחרור 48 מחבלים ששוחררו בעסקת שליט ומאז נכלאו מחדש, כ-200 מחבלים שנידונו למאסר עולם וכן כ-1,000 אסירים נוספים - בהם כל "הילדים, הנשים והחולים", כלשונו, שמוחזקים בבתי הכלא בישראל.
בריאיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" טען פארס כי ההערכות מצביעות על כך שלמעשה מספר האסירים הפלסטינים שישוחררו יהיה גבוה בהרבה - יותר מ-3,000 - לאחר שישראל התעקשה לכלול ברשימה חטופים ישראלים נוספים - בהם חיילים פצועים. עבור אותם חטופים, שלא עונים על הקטגוריה ה"הומניטרית", ישוחררו ככל הנראה עוד יותר אסירים שנידונו למאסרי עולם.
העיתון "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון, דיווח על הסכמה בנוגע לנקודות הנסיגה הישראליות בעזה כבר בשלבים הראשון והשני, בחסות המתווכות ובאמצעות משא ומתן עקיף בין חמאס למשלחת הישראלית. זאת, על-פי הדיווח, לאחר שניתנו לחמאס ערבויות כי ישראל לא תחזור ללחימה לאחר סיום שלבי הפסקת האש. בנוסף, דווח כי הנסיגה כוללת נקודות רבות בנצרים. גורם אף מסר לעיתון כי צה"ל כבר החל לפרק חלק מהמבנים והמתקנים שהציב בציר.
העיתון הוסיף כי למרות ההסכמה על נסיגה, "המשלחת הישראלית חידשה את הדרישה לשליטה ישראלית לאורך מייל שלם (קצת יותר מק"מ וחצי - לב"א) בגבול עזה-ישראל". לפני המלחמה היה מדובר בשטח של כ-300 מטרים.
בתוך כך, בערוץ הטלוויזיה הסעודי "אל-חדת'" דיווחו כי ישראל תיסוג בשלב הראשון מ"האזורים הצפופים" ברצועה, וכי השלב יארך 42 ימים. הם דיווחו בנוסף כי האסירים הפלסטינים שישוחררו בעסקה לא ייעצרו מחדש על אותם האישומים, חמאס ישחרר 33 חטופים ישראלים בשלב זה וישראל תשחרר 30 ילדים ונשים בתמורה לכל חטוף שישוחרר. הערוץ המשיך והוסיף כי כמויות גדולות של סיוע הומניטרי יוכנסו לרצועה החל מהיום הראשון ליישום ההסכם, והודגש כי "אחת הנקודות הבולטות בהסכם היא דרישתה של ישראל למידע על החלל הדר גולדין".
גורמים בכירים בישראל אמרו אמש כי נותרו פערים שצריך לסגור, אך השיחות מתנהלות בצורה חיובית והמתווכות אופטימיות שניתן להגיע להסכם כבר בימים הקרובים. מדובר ביעד שסימן סגנו של המיועד של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ. בנוסף, לאחר שנרשמה התקדמות במגעים, המשלחת הישראלית בדוחא צפויה להישאר שם גם היום, לצד ברט מקגורק וסטיב ויטקוף, היועצים של טראמפ ושל הנשיא המכהן ג'ו ביידן, שעוסקים בהצעות גישור בין הצדדים.
המו"מ נמצא באיפול משמעותי בימים האחרונים - אך מי שדיווחה היום באופן רשמי על התקדמות הייתה לשכת ראש הממשלה. בתום שיחתו של בנימין נתניהו עם הנשיא ג'ו ביידן, נאמר בהודעת הלשכה כי "ראש הממשלה דן עם הנשיא האמריקני על ההתקדמות במשא ומתן לשחרור חטופינו, ועדכן אותו על המנדט שנתן למשלחת המשא ומתן לדוחא, כדי לקדם את שחרור חטופינו".