משרד הבריאות מקדם רפורמה בחקיקת המזון שבמסגרתה תקודם שיטת סימון חדשה על מוצרי מזון, כך שיודגשו האלרגנים וחומרים הגורמים לאי-סבילות, וכן סימון הגלוטן והפוּל. במסגרת המהלך נקבעו רשימת אלרגנים וחומרים הגורמים לאי סבילות, ודרישות לסימונם בתווית המוצר שבו הם נוכחים, תוך הדגשת שמם ברשימת הרכיבים באופן שיבדיל אותם מכיתוב יתר הרכיבים שבמזון ותוך שימוש אחיד בשמם - אך אופן ההדגשה ייבחר על-ידי העוסק במזון. בנוסף, נקבעו דרישות לסימון "גלוטן" ונוכחות "פול" במוצרים. המהלך ייכנס לתוקף בתחילת 2028.





