הריאיון של שר הביטחון לשעבר יואב גלנט לנדב איל ב"ידיעות אחרונות" עורר סערה עוד לפני שפורסם במלואו (מחר, במוסף "7 ימים") על רקע אמירתו כי "ההחמצה הביטחונית הגדולה ביותר" הייתה העובדה שישראל לא יצא למתקפה בצפון כבר ב-11 באוקטובר 2023, ימים אחרי הטבח. בריאיון טען גלנט כי במסגרת אותה מתקפה ניתן היה לפוצץ אלפי מכשירי קשר ממולכדים שאותם היו נושאים המחבלים באפודיהם.
1 צפייה בגלריה
ראש הממשלה בנימין נתניהו ויואב גלנט
ראש הממשלה בנימין נתניהו ויואב גלנט
נתניהו וגלנט. הריאיון שמעורר סערה
(צילום: REUTERS/Amir Cohen)
"ב-11 באוקטובר היינו יכולים להשיג 90 אחוז ויותר, כי חלק מהרקטות (של חיזבאללה) היו מרוכזות במחסנים. עוד לא פיזרו אותן בשטח. גם היינו יוצאים לתמרון בדומה לתמרון שעשינו לבסוף. וכשאתה מתחיל לתמרן, 15 אלף מחבלים שמים עליהם אפוד. על האפוד הזה יש מכשירי קשר ממולכדים, כמו הביפרים. וכשאתה מפעיל, אז 15 אלף, או 12 אלף נהרגים מהפיצוץ הזה", אמר גלנט, לעומת תוצאותיו של מבצע הביפרים שהתרחש רק כשנה לאחר מכן.
"התוצאה אז (באוקטובר 23') היא חיסול פיזי של ארגון החיזבאללה בחלקים ניכרים שלו. גם ההנהגה, גם הטילים וגם הפעילים. מאותו רגע אתה במצב אחר", טען בריאיון.
הערב (חמישי) הגיב לדברי גלנט ראש הממשלה בנימין נתניהו. בריאיון לערוץ 14 אמר נתניהו כי הוא לא מצטער על החלטתו להתנגד למתקפה ימים אחרי הטבח. "היו לנו 100-150 ביפרים. לעומת אלפים שצברנו בזמן הזה. חשבתי שזה הייתה טעות איומה, שאנחנו ניקלע למלחמה מקבילה בשתי זירות והיינו יכולים לשקוע בשתיהן", אמר.
"חשבתי שהיה צריך קודם כל לטפל בחמאס, לגדוע את מירב כוחו - ואז לפנות צפונה. וכך עשינו. ובאמת התוצאה משנה את פני המזרח התיכון. טעות גדולה אם היינו עושים את זה".
עם זאת, גלנט מתעקש כי "בפינת העובדות", כפי שכתב הערב ברשת החברתית X, מבצע הביפרים הוכן שנים והיה מוכן להפעלה כבר בתחילת המלחמה, כפי שהציע. "בניגוד לנאמר (על ידי נתניהו), כבר ביום בו הצעתי לתקוף את חיזבאללה היו אלפי ביפרים בידי המחבלים", הוסיף.
לדבריו, "אם היינו מפעילים את המבצע ב-11.10, פיצוץ הביפרים היה משני לפיצוץ מכשירי הקשר שהיה מחסל אלפי מחבלי חיזבאללה. לצערי, כשנאלצנו להפעיל את המבצע, רוב מוחלט של מכשירי הקשר היו במחסנים ופיצוצם לא גרם נזק".
הריאיון המלא - מחר ב"ידיעות אחרונות" במוסף "7 ימים"