משרד ראש הממשלה עדכן הבוקר (חמישי) כי החלל החטוף שהושב אתמול לישראל הוא האזרח התאילנדי סותטיסאק רינטלאק, שעבד במטעים בעוטף עזה ב-7 באוקטובר. ברצועת עזה נותר כעת חטוף אחד - רס"ל רן גואילי.
2 צפייה בגלריה


סותטיסאק רינטלאק, והמשפחה בתאילנד - שחיכתה 789 ימים
(צילום: באדיבות ראטדה גונגפט รัตน์ดา กองเพชร์ )
"לאחר השלמת הליך הזיהוי על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית, בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, הודיעו הבוקר מתאם השבויים והנעדרים, נציגי צה״ל ומשרד החוץ למשפחתו של סותטיסאק רינטלאק, כי יקירם הושב לישראל והושלם זיהויו". מתאם השבויים והנעדרים גל הירש מסר למשפחתו של רינטלאק כי סידורי השבתו לקבורה בארצו יבוצעו בתיאום עם שגרירות תאילנד בישראל.
בצה"ל ציינו כי לפי המודיעין הידוע, רינטלאק נרצח ב-7 באוקטובר, וגופתו נחטפה לרצועה והוחזקה בידי הג'יהאד האיסלאמי. הוא היה בן 42 במותו, עבד בחקלאות ונחטף בעת שעבד במטעים באזור קיבוץ בארי. מותו נקבע ב-16 במאי 2024. הוא הותיר אחריו זוג הורים ואחות.
רינטלאק, יליד העיירה ראטנאווי שבצפון תאילנד, עבד בישראל מאז שנת 2017 במסגרת תוכנית להעסקת עובדים זרים בענף החקלאות. במהלך השנים הוא עבד במטעים סמוך לקיבוץ בארי, ונחשב לעובד מסור ואהוב בקרב חבריו. במהלך טבח 7 באוקטובר מחבלי חמאס פשטו על הקיבוץ בזמן שרינטלאק עבד בשדות האזור, והוא נחטף יחד עם עובדים זרים נוספים.
רק יותר מחצי שנה אחר כך, ב-16 במאי 2024, התבשרה משפחתו בתאילנד כי סותטיסאק בן ה-43 נרצח ביום הטבח, וכי גופתו מוחזקת ברצועת עזה. "בערך עשרה ימים לפני 7 באוקטובר דיברנו בפעם האחרונה", סיפרה השבוע ל-ynet און, אמו של סותטיסאק.
"ביקשנו שיבוא אלינו הביתה לתאילנד לביקור. לא ראינו אותו הרבה שנים, מאז שהוא טס לישראל לעבוד. הוא ענה שהוא רוצה לחסוך עוד קצת כסף, ואז יחזור הביתה לתמיד. אחר כך קרה מה שקרה ב-7 באוקטובר והוא נרצח. אני רוצה את הבן שלי בבית כמה שיותר מהר. מחכה לו כל יום שיבוא". טהונג-נה, אביו של סותטיסאק, יושב לצידה ומהנהן. "אני מתגעגע", הוא אומר, "כל כך מתגעגע".
"כמעט בכל בית פה יש מישהו שנסע לעבוד בישראל", סיפרה ראטדה גונגפט, אחותו הגדולה של סותטיסאק שמתגוררת בכפר ליד הוריה. "גם לנו, לסותטיסאק, יש כמה קרובי משפחה שעובדים עכשיו בישראל".
סותטיסאק חזר לבית הוריו אחרי שנפרד מבת זוגו, ותמך כלכלית בכל המשפחה ובראשה הוריו המבוגרים. כשעבד בישראל היה בקשר קבוע בשיחות טלפון ומסנג'ר עם המשפחה בתאילנד. אחותו סיפרה כי "הוא היה ראש המשפחה והמפרנס העיקרי בבית. בחור מנומס ואהוב עם המון חברים. כולם מתגעגעים אליו כאן בכפר, שואלים מה קורה ומה איתו. עצובים איתנו. יושבים איתנו. לא מדברים הרבה. ככה זה אצלנו, האיסאנים".
בינתיים, במערכת הביטחון - תחת לחץ אמריקני כבד - ממשיכים לתת אשראי לחמאס לחפש ולהשיב את החלל החטוף האחרון שנותר ברצועה. העברתו קריטית להשלמת שלב א' של ההסכם, ובשלב זה מעריכים בצה"ל כי חמאס יודע ככל הנראה היכן הוא נמצא - אך ינסה לנצל זאת למניפולציות ולעיכובים כדי למקסם הישגים, בעיקר כלפי פנים.








