ראש הממשלה בנימין נתניהו והיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה יידרשו להשיב מחר (ראשון) לבג"ץ בעתירה הדורשת כי נתניהו ייצא לנבצרות זמנית במהלך עדותו בתיקי האלפים. עדותו של נתניהו אמורה הייתה להתחיל כבר ביום שני הקרוב, אך נדחתה בשמונה ימים - והיא תחל ביום שלישי הבא. על-פי ההערכות, היועמ"שית תבקש הארכת זמן נוספת למתן תגובה.
העותרים להוצאת נתניהו לנבצרות זמנית בזמן עדותו טוענים כי יש לעשות כך מאחר שנתניהו, באמצעות עורך דינו, הצהיר בבית המשפט המחוזי בירושלים כי לא ניתן לקיים ישיבות הכנה לעדות עם הסנגור ובתוך כך גם לנהל את המלחמה. לשיטת העותרים, אם לא ניתן לקיים עדות ולנהל מלחמה בעת ובעונה אחת - הרי שבזמן העדות יש להוציא את נתניהו לנבצרות זמנית - בדומה להיותו בהליך רפואי מנותק קשר.
שופטת בג"ץ רות רונן הורתה לנתניהו וליועמ"שית להגיש תגובתם עד יום ראשון, אך בהרב-מיארה, כך על-פי ההערכות צפויה כאמור לבקש הארכה. בשבוע האחרון קיבל בית המשפט את בקשת נתניהו לדחיית העדות באופן חלקי, בשמונה ימים ולא ב-15 כפי שביקש רה"מ. מדובר בבקשה השנייה של נתניהו, לאחר שהראשונה נדחתה.
בתוך כך, השבוע יעדכנו הנהלת בתי המשפט והשב"כ את השופטים לגבי סידורי האבטחה בעדות. למעשה, בכוונת נתניהו לבקש לצמצם את ימי העדות כך שלא ייערכו שלושה ימים בשבוע, והשופטים יצטרכו להחליט היכן לקיים אם כן את המשפט. באמצעות עורך דינו עמית חדד הגיש נתניהו בקשה לבית המשפט, לקבוע דיון על סדרי אבטחתו במהלך העדות – שצפויה להיות ארוכה. "בדיון שהתקיים החודש הבהרנו שאנחנו ממתינים לחוות הדעת של גופי הביטחון, כדי שיהיה ניתן לקיים דיון מקיף וממצה בדבר סדרי הדיון במהלך עדות ראש הממשלה", נכתב, "מאז אנו ממתינים לחוות דעת זו".
בדיון החסוי שהתקיים בבית המשפט במסגרת בקשתו הראשונה של נתניהו לדחיית העדות, העלה סנגורו את סוגיית האבטחה של רה"מ ואת דרישות השב"כ בעניין. השופטים קבעו אז כי הוצג מידע בלתי מספק כדי לקבל החלטה בעניין. כשהפרקליטות הגישה את עמדתה המתנגדת לבקשתו השנייה של נתניהו לדחיית העדות, היא הזכירה כי יש להשלים את עניין סידורי האבטחה.
בעת האחרונה מתקיים שיח בין הנהלת בתי המשפט לבין שירות הביטחון הכללי על הסדרי האבטחה של נתניהו בכל הנוגע לאיומים עליו. שב"כ ביצע סיורים בבית המשפט המחוזי בתל אביב כדי לבחון אולם חלופי, מכיוון שבבית המשפט המחוזי בירושלים אין אולם ממוגן ואף לא ממ"ד.
בכוונת נתניהו לבקש לצמצם את ימי העדות כך שלא יהיו כפי שהיה עד כה, שלושה ימים בשבוע, שש שעות בכל יום. עניין סידורי האבטחה יסייע לו בבקשה לצמצם את ימי העדות, ולשם כך סנגורו ביקש כבר כעת כי ייקבע דיון בנושא – אף שעוד לא הוגשה בכלל חוות הדעת של שב"כ באשר לסוגיה.
השופטים הגיבו מיד כי אין טעם לקבוע דיון מבלי שהוגשו לעיונם הסדרי האבטחה. כעת, יצטרך סנגורו של נתניהו להחליט אם להגיש בקשה לצמצם את ימי העדות גם בלי חוות הדעת של שב"כ. בכל החלטותיהם של השופטים בנוגע לעדות הם קבעו כי האינטרס העליון הוא קידום המשפט. הם הכריעו כי צמצום ימי העדות פוגע באינטרס זה, כך שחוות דעת ביטחונית של שב"כ תסייע לסנגורו של נתניהו לנמק את הבקשה.