בעקבות דרישת בג"ץ לקיים דיון בנושא אופן חקירת המחדל והטבח עד יום ראשון הקרוב, הממשלה תדון באותו היום, עם חזרת ראש הממשלה בנימין נתניהו מביקורו בוושינגטון, באופן חקירת אירועי 7/10. לפי גורמים במערכת הפוליטית, לא צפויה הצבעה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית ומדובר בדיון טכני בלבד.
ישיבת הממשלה המיוחדת תתכנס ב-20:00 בערב ביום ראשון, שעות לאחר חזרת נתניהו מארצות הברית.
הישיבה כאמור מגיעה בצל דד-ליין שהציב בג"ץ לדיון בנושא "תוך 60 יום", החלטה שהתקבלה ב-11 בדצמבר. ביום ראשון יעברו בדיון 60 ימים מאותו מועד. החלטת בית המשפט העליון הגיעה בהמשך לדיון שהתקיים בעניין העתירה הדורשת להקים ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת מחדלי טבח 7 באוקטובר.
באותו דיון, שופט העליון דוד מינץ ציין כי הממשלה אפילו לא קיימה ישיבה אחת בנושא - וגם לא ציינה אם תשקול את העניין (של הקמת ועדת חקירה).
את העתירה בנושא הדרישה להקים ועדת חקירה ממלכתית הגישו "התנועה לאיכות השלטון", ארגון "דרכנו", "פורום חומת מגן לישראל", "מכון זולת" ו-86 חברי וחברות כנסת לשעבר. התנועה לאיכות השלטון וארגון "דרכנו" דרשו הקמת ועדת חקירה ממלכתית כסעד יחיד, בעוד שמכון זולת וחברי הכנסת לשעבר דרשו גם סעד שיחייב את הממשלה לקיים דיון, כפי שנקבע.
הדיון בבג"ץ, בדצמבר
באותו דיון טען עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הממשלה, כי "אנחנו סבורים כי כל התייחסות לנושא צריכה להיות רק בתום המלחמה". באולם בית המשפט נכחו בין היתר עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן, שהתפרצה במהלך הדיון ואמרה: "יש ציבור שעדיין נמק במנהרות חמאס".
עוד היו בדיון גם איל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל, מנשה מנצורי, אביהן של רויה ונורל ז"ל שנרצחו במסיבת הנובה, יורם וסיגל יהודאי, הוריו של רון ז"ל שנרצח במסיבת הנובה, חגית חן, אמו של סמ"ר איתי חן ז"ל שנחטף ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת ברצועת עזה ואחרים. "איך יכול להיות שהממשלה לא רוצה לדעת איך קרה שילדים הלכו לרקוד ולא חזרו? היכן הצדק? היכן הרצון לדעת האמת? היכן הרצון לתקן את הדרוש תיקון?", זעק מנצורי בדיון.