יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן השמיע היום (שני) את דעתו המרומזת והמסויגת על ההתבטאויות של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט בנוגע להתאמתו לראשות הממשלה. "אני מאוד מעריך אותו, הוא איש רציני וציוני, אבל יש כבר ניסיון מצטבר עם רמטכ"לים", אמר ליברמן בפתח ישיבת הסיעה. "כל פתיחה סוערת לא הסתיימה בהצלחה יתרה. גם בצבא אין דבר כזה שאלוף מיד הופך לרמטכ"ל. אותו דבר בממשלה. המסלול הרצוי הוא שלפני שאתה הופך לראש ממשלה, תעשה לפחות תקופה בתפקיד או שניים של שר בכיר".
ליברמן על איזנקוט בישיבת הסיעה:
ליברמן בישיבת הסיעה
(צילום: ערוץ הכנסת)
ליברמן ואיזנקוט עומדים בראש שתיים מחמש מפלגות הצפויות להתמודד בבחירות הקרובות ומייצגות את המחנה הנמצא כעת באופוזיציה – ישראל ביתנו, ישר, ביחד (בנט ולפיד), הדמוקרטים וככל הנראה רשימה ערבית מאוחדת. בתגובה לשיח הקורא לשניהם להתאחד, מתעקשים ליברמן ואיזנקוט לשמור על עמימות וטוענים שממילא מוקדם להחליט.
בתשובה לשאלה על הסיכוי שישתף פעולה אחרי הבחירות עם מרכיבים מהקואליציה הנוכחית אמר ליברמן: "אני שומע מדי פעם כל מיני פרשנים שקרנים שפועלים לטובת גורמים כאלה. אני לא מוכן לשבת עם נתניהו, ש"ס ויהדות התורה גם תמורת ראשות ממשלה. הם מובילים לחורבן הבית, יחד וכל אחד בנפרד. מבחינתי אסור שנתניהו יהיה גם שר לשיתוף פעולה אזורי. הליכוד, בחלקו, יהיה פרטנר בממשלה הבאה. הבהרתי את זה הרבה פעמים. חוץ מזה הכול שקרים".
לשאלה באיזה מועד יתקיימו הבחירות ענה: "נתניהו לא מנהל קרב על מועד הבחירות. הוא רוצה להראות לחרדים שהוא יוצא מגדרו כדי לספק אותם. מה שמעניין אותו זה בחירת מבקר המדינה בשבוע הבא".
הוא תקף את ההתמודדות של הממשלה עם איום הרחפנים מצד חיזבאללה בלבנון. "היום שוב התחיל עם הודעת הותר לפרסום, ותושבי הצפון התחילו את היום עם אזעקות, וראש הממשלה התחיל את היום עם חוק ההשתמטות", אמר. "התקשר אליי אבא של לוחם שנמצא בלבנון והעביר לי את זעקת בנו שקושרים הידיים שלהם בלבנון. הם לא מסוגלים להגן על עצמם. לא מסבירים להם מה התכלית ומה התוכניות. זה רק עניין של זמן עד שנראה רחפני נפץ בתל אביב ובירושלים. אני מציע לממשלת 7 באוקטובר להתעשת. לא הגיוני שאחרי שנתיים וחצי הממשלה לא מצליחה להכריע בשום חזית".
ברקע הדברים עומד ההסכם המסתמן בין ארה"ב לבין איראן, שיסיים את המלחמה ללא שישראל הצליחה להשיג בה את מטרותיה. "האיראנים יוצאים מהמלחמה יותר חזקים ממה שנכנסו אליה", אמר ליברמן. "הכול בזכות צי הטילים הבליסטיים. בזמנו אישרתי דירקטיבה להקמת חיל טילים, ואחרי שעזבתי (את משרד הביטחון, מ"א) מסמסו את זה כמו שמסמסו את תוכנית מיגון הצפון".







