הפרקליטות החליטה שלא לערער על החלטת השופט בפרשת המסמכים הסודיים - ושמו של נגד א' נחשף. ארי רוזנפלד הוא הנאשם השני בפרשה, לצדו של דובר ראש הממשלה אלי פלדשטיין.
אשת הנגד בכנסת, בשבוע שעבר
(צילום: ערוץ כנסת)

3 צפייה בגלריה
נגד א' ובנו
נגד א' ובנו
הנגד הנאשם, ארי רוזנפלד, ובנו
אמש קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי ניתן לפרסם את שמו של רוזנפלד, נגד במילואים המשרת באמ"ן, אך השופט עלאא מסארווה קבע כי "ייאסר פרסום מידע לגבי דרגתו ותפקידו במובן זה שייאסר פרסום לגבי תחומי הפעילות והזירות שבהם עסק או התמחה במהלך שירותו הצבאי".
ההחלטה לפרסם את שמו של הנגד הנאשם הגיעה לאחר שהוא ביקש בעצמו לפרסם את זהותו. בדיון שהתקיים אתמול בבקשה להסיר את צו איסור הפרסום משמו של נגד המילואים מאמ"ן שהואשם בפרשת המסמכים הסודיים הוא אמר: "אני לא מבין למה אני במעצר, טעיתי בדרך שבה פעלתי, לעולם לא אעשה זאת שוב. מכתימים את שמי ואני לא יכול להגן על שמי הטוב".
עוד הוסיף: "בכל חיי פעלתי לטובת המדינה, בשירות הצבאי לביטחון המדינה. שירתי את המדינה במספר ארגונים. תמיד תרמתי מעצמי". הוא סיפר כי הוא מתגעגע למשפחתו ולבנו הקטן, ואמר: "אני דואג להם, והם דואגים לי. אני כל הזמן חושב עליהם, ואני לא מבין איך יצא שאני עדיין במעצר".
בנוגע לצו איסור הפרסום על שמו, שכאמור הותר לפרסום היום לאחר שהפרקליטות החליטה שלא לערער על החלטת השופט, אמר הנגד: "אני לא מבין למה יש צו איסור פרסום על הפרשייה הזו, חשבתי בהתחלה שזה צו נקודתי שיסתיים בקרוב, אבל האירוע נמשך. הכול יצא לתקשורת - ואני לא יכול להילחם על חפותי כשאני באפלה ובחשיכה. אני לא יכול להילחם על שמי הטוב. הציבור צריך לדעת מי אני, מה עשיתי ומה היו הכוונות שלי".
3 צפייה בגלריה
נגד א' יחד עם אשתו ובנו
נגד א' יחד עם אשתו ובנו
עם אשתו ובנו
(באדיבות המשפחה)
היום הגיב על פרסום זהותו של הנגד אביו שמואל. בשיחה עם ynet אמר כי "אנחנו מצפים שכעת הצדק ייצא, הוא יוכל לנקות את שמו ויצליח להוכיח את חפותו. בהלכות חנוכה כתוב 'נר איש וביתו', ואנחנו מקווים שעד החג יהיה בבית, לפחות שיהיה בבית. הוא עכשיו במעצר. בדרך כלל מעצר זה מישהו שנאשם במשהו, אבל לא התחיל עוד שלב המשפט שלו. הוא במעצר עבור משהו שהוא עלול לעשות, כי יש לו מידע בראש. אתה מחזיק מישהו במעצר על משהו שהוא יכול לעשו בעתיד? למה אתה מחזיק אותו? איזה מידע יש לו? שהיום הוא אולי לא רלוונטי? תנו לו ללכת הביתה".
הוא התייחס להחלטות השונות שהתקבלו בנוגע לבנו ובנוגע לנאשם השני בפרשה - אלי פלדשטיין. "אחד הלך הביתה, הוא רצה להעביר את המידע לראש הממשלה והוא השתכנע שכך המידע יגיע אליו. האחד משוחרר והשני עוד במעצר. שלושה שופטים כבר אמרו לו ללכת הביתה". המשפחה פרסמה פרטים על אודות ארי, בן 30 תושב רמת גן.
לפי המשפחה, הוא בן למשפחת עולים מארה"ב, שנולד וגדל בירושלים. מתנדב פעיל במשך שנים בעמותות למען ילדים חולי סרטן וילדים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים ובוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה של אוניברסיטת בר אילן. בימים אלה הוא עובד בחברת הייטק ביטחונית.
סך הכול שירת שירות רציף של 3.5 שנים (סדיר וקבע) בממשקים עם מספר יחידות וזכה במהלך שירותו לפרסים ותעודות הוקרה על פועלו. ארי נשוי לאביטל ואב לאביתר, בן שנתיים וחצי. המשפחה אף פרסמה את המלצות מפקדיו בתום שירות החובה שלו: "ארי הוביל תוך נטילת יוזמה ואחריות במשימות המקצועיות במסגרת תפקידו והוכיח יכולות ניתוח וחשיבה גבוהות. מעבר לכך, היווה השראה לתרומה לזולת ודאגה לו, במסגרת התנהגותו בצבא ומחוצה לו".

עוד פרטים ייחשפו?

השופט קיבל אתמול את עמדת ynet ו"ידיעות אחרונות" ולפיה יש לנהוג בתיק זה כמו בתיק הצוללות, ושתוך שבוע על הפרקליטות ומערכת הביטחון להציג לבית המשפט אילו פרטים ניתן לחשוף אודות הפרשה, ואילו יש להותיר חסויים בפרוטוקולים ובכתב האישום. "במהלך הדיון עלתה הצעה שבית המשפט יבחן את צמצום האיסור הגורף על פרסום פרוטוקולי הדיון", כתב השופט מסארווה בהחלטתו.
"לצורך כך, הוצע מתווה שיושם בתיקים דומים לפיו התביעה, בסיוע הגורמים הביטחוניים המוסמכים, תעבור על פרוטוקול הדיון, תציע חיסוי חלקי ותסמן חלקים אלה. בית המשפט יעבור על החלקים המועמדים להשחרה, ולאחר שיבחן את הדברים ישחירם בשים לב לאינטרסים המנוגדים. הוצע כי ההצעה לחיסוי החלקי של הפרוטוקול תיערך לפי המבחנים המקובלים בפסיקה. לאחר ששמעתי את עמדת המבקשים ואת עמדת התביעה, וכן את ראש מערך ביטחון מידע, הגעתי למסקנה שנכון לאמץ את ההצעה שהייתה מקובלת למעשה על כלל הצדדים. הוא הדין לגבי נוסח כתב האישום".
3 צפייה בגלריה
השופט מסארווה
השופט מסארווה
השופט מסארווה
(צילום: מוטי קמחי)
"כפי שעלה בדיון לפניי, ניתן, במאמץ מחשבתי, להתיר פרטים נוספים מכתב האישום, כפי שנעשה במסגרת הבהרה של התביעה בעבר. במסגרת השיקולים, יש לקחת בחשבון את האינטרסים הלגיטימיים של המבקשים השונים, לרבות נציגת משפחת החטופים ונציגי התקשורת לקבלת מידע מרבי בגבולות החשש לפגיעה בביטחון המדינה".
הוא הוסיף: "לכן, ובתוך שבעה ימים, התביעה תגיש לבית המשפט עותק מסומן של החלקים שהיא סבורה שקיים הכרח בחיסויים בכתב האישום ובפרוטוקול הדיון, ולאחר מכן תינתן החלטה על ידי הלוקחת בחשבון את זכותם של הצדדים להשיג על החלטתי, ואשר תתייחס גם לבקשה הקונקרטית לעניין פרסום פרטי 'היישות הזרה' שבסעיף 7 לחלק הכללי שבכתב האישום".

פגישת המשפחה עם הנשיא - והקמפיין למען חנינת הנגד

בשבוע שעבר נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג באופן חריג עם משפחתו של הנגד, לאחר שהמשפחה ביקשה לשוחח עמו על תנאי המעצר של הנגד. בפגישה שמע הנשיא את טענותיהם של בני המשפחה, והבטיח להעביר אותן לגורמים הרלוונטיים.
בהמשך, המשפחה העבירה לנשיא בקשה רשמית לחנינה עבור הנגד. "הוא הבין את הפסול שנפל במעשיו ולא ישוב עליהם", כתבו סנגוריו בבקשה. מבית הנשיא נמסר כי "הבקשה התקבלה. החלה בדיקה בעניינה". גורמים בסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמרו אמש כי בשיחות סגורות הוא תומך בחנינה, אבל מנוע מלהתערב בשל ניגוד העניינים שבו הוא מצוי.
62 שרים וחברי כנסת חתמו במהלך השבוע שעבר על מכתבם של השר עמיחי שיקלי וח"כ משה סעדה (הליכוד) לנשיא המדינה יצחק הרצוג, ובו בקשה להעניק חנינה לנגד המילואים. בין אלו שלא חתמו - השרים גדעון סער ויצחק גולדקנופף. שלשום פנו גם הרבנים הראשיים הרב דוד יוסף והרב קלמן בר להרצוג, בבקשה להעניק חנינה לנגד. הרבנים כתבו: "אנו מוצאים לנכון לפנות אליך ולהביע רחשי ליבנו בסוגיה זו". הם הוסיפו: "הקשב לרחשי העם".
ביום רביעי האחרון הועבר הנגד מכלא אשל לכלא איילון, בהחלטה של שירות בתי הסוהר. לפני כשבועיים קבע בית המשפט העליון כי הוא יישאר במעצר - ולא ישוחרר לביתו. לאחרונה דיווחה משפחתו על החרפה במצבו הנפשי של הנגד, שמוחזק במעצר קרוב לחודשיים. ההחלטה להשאירו במעצר התקבלה בעקבות ערעור הפרקליטות כחודש וחצי לאחר שנעצר, כמעט שבוע לאחר החלטת בית המשפט לשחררו למעצר בית.