2 צפייה בגלריה
הרב עוזי משולם
הרב עוזי משולם
הרב עוזי משולם
(אביגיל עוזי)
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין דחה היום (רביעי) את הבקשה החריגה לחנינה מלאה לאחר המוות עבור הרב עוזי משולם ז"ל, שריצה בשנות ה-90 מאסר בגין שורת עבירות שביצע כחלק ממאבקו לחקירת היעלמותם של ילדי תימן, המזרח והבלקן בעשורים הראשונים אחרי קום המדינה.
במסגרת המאבק של משולם ז"ל בנושא, ועל רקע דרישתו להקמת ועדת חקירה, הוא התבצר בתחילת 1994 בבית ביהוד עם חסידיו, חלקם חמושים. במאי אותה שנה, לאחר שכוחות משטרה כיתרו את הבית, הוזמן משולם לפגישה עם המפכ"ל אסף חפץ ונעצר. לאחר מכן השתלטו כוחות המשטרה על חסידיו של משולם, ובעימות נהרג אחד מהם, שלמה אסולין.
משולם הורשע במתן הוראה לפגוע בשוטרים באמצעות בקבוקי תבערה ובשיבוש הליכי משפט, ונידון לשמונה שנות מאסר ולמאסר מותנה בן שנתיים נוספות. ביוני 1999 הסכים הנשיא עזר ויצמן לבקשה להקלה בעונש והרב משולם שוחרר בתחילת יולי אותה שנה, לאחר ריצוי חמש שנים. הוא הלך לעולמו ביוני 2013.
2 צפייה בגלריה
עוזי משולם
עוזי משולם
עוזי משולם בזמן המאבק לחשיפת פרשת ילדי תימן
(אורן אגמון)
את הבקשה הפעם הגישה משפחתו של עוזי משולם. במענה שהועבר להם הובהר כי הנשיא ריבלין בחן ביסודיות את הבקשה וכי הוא לא התעלם מהשפעתו של הרב המנוח על השיח הציבורי בישראל בעניין חטיפת הילדים, גם כיום – אך קל וחומר בימים שבהם נמנעו מלהעלות את האירועים לדיון פומבי.
"הרב עוזי משולם ז"ל היה מהראשונים לחשוף את סיפורן הכואב של המשפחות ואת הפצע השותת בלבן, ולמאבקו הציבורי הייתה השפעה מכרעת על הקמתה של ועדת החקירה בנושא בשנת 1995", נכתב.
עם זאת, צוין בתגובה הנשיא כי נוכח חומרת המעשים שבגינם הורשע, ובמיוחד אחריותו לתקיפתם של כוחות המשטרה ולסכנה לשלומם של תושבי הסביבה במהלך העימות, סבר ריבלין כי הדרך לתיקון העוול כלפי יוצאי תימן, מזרח ובלקן אינה במתן חנינה מלאה שלאחר המוות.
עוד נכתב: "פרשת חטיפתם של ילדי תימן, מזרח ובלקן היא כפצע צורב בלב האומה כולה. הילדים והילדות שנעלמו, ההורים הצעירים שנותרו ללא מענה, הכאב הנורא וסימני השאלה שמסרבים להרפות, מצווים על כולנו להכיר בפרשה. עמדתו של נשיא המדינה הינה כי הדרך לתיקון העוול, ככל הניתן, הוא בחובתה של המדינה להכיר בעוול ולפעול ללא לאות להמשך חשיפת כלל המידע אודות הפרשה".