בית המשפט המחוזי בבאר שבע אסר לפרסם את שמו של איש ההייטק החשוד בירי לעבר צעיר בדואי חף מפשע, ובגרימת מותו כתוצאה מכך. המשטרה עצרה אותו בחשד להמתה בקלות דעת לאחר שרדף אחרי רכב שבו נסע הצעיר הבדואי איוב טוחי בן ה-22, סמוך לגבול מצרים.
האירוע התרחש לפני קרוב לחמישה חודשים. החשוד, איש הייטק, עובד בחברה אזרחית שנותנת שירותים לצה"ל בתחום הרחפנים. הוא סיים פעילות הדגמת יכולת נטרול רחפנים בגבול מצרים ונסע יחד עם לוחם קרקל, כשהשניים הבחינו ברכב חשוד. הם פתחו במרדף אחר הרכב, והאזרח ירה לעברו כמה יריות באמצעות נשקו האישי, ולאחר מכן לקח את הרובה של החייל וירה לעבר הרכב. כתוצאה מהירי איוב נהרג.
הפגנה בינואר בעקבות הירי הקטלני באיוב טוחי
(צילום: אילנה קוריאל)

4 צפייה בגלריה
איוב טוחי והרכב שלעברו נפתחה אש
איוב טוחי והרכב שלעברו נפתחה אש
איוב טוחי והרכב שלעברו נפתחה אש
בחקירתו טען כי כיוון לעבר גלגלי הרכב, ולאחר מכן סיפר ששוטרים שהגיעו בלבוש אזרחי היכו את טוחי ולא העניקו לו טיפול רפואי. לדבריו, החייל ביצע את המרדף והוא היה "שבוי", ואז הבחין בנהג אוחז ברימון. בחיפוש ברכב מצאה המשטרה פרי - קיווי.
המשטרה ביקשה לאסור את פרסום שמו של איש ההייטק לאחר מעצרו בסוף חודש דצמבר, למרות שבמקרים דומים - כמו מעצרו של שי דרומי (שהרג את הפורץ חאלד אלאטרש), ומעצרו של אריה שיף (שירה למוות במוחמד אלאטרש שניסה לגנוב את רכבו) - לא ביקשו לאסור את פרסום שמם. ynet ו"ידיעות אחרונות", וכן עיתון "הארץ", באמצעות עו"ד טל ליבליך ונתאי צוריאל מהמשרד ליבליך-מוזר-גליק, ביקשו להתיר לפרסם את שמו. המשטרה טענה כי מדובר ברכילות והפרסום עלול לסכן אותו. יש לציין כי אין תיעוד של מקרים שבהם בדואים ביקשו לבצע נקמת דם ביהודים.
4 צפייה בגלריה
מחאה ברהט, ארכיון
מחאה ברהט, ארכיון
מפגינים עם תמונת איוב טוחי
(צילום: אילנה קוריאל)
4 צפייה בגלריה
רכבו של איוב טוחי שנורה למוות בגבול מצרים
רכבו של איוב טוחי שנורה למוות בגבול מצרים
מחורר מירי: הרכב של טוחי
4 צפייה בגלריה
עמיחי חביביאן דינה כהן
עמיחי חביביאן דינה כהן
השופט חביביאן התיר את פרסום השם, השופטת כהן אסרה בהחלטת "פתקית"
(צילום: אתר בתי המשפט)
במקביל, משפחתו של טוחי הגישה לבית משפט השלום בבאר שבע בקשה לבדיקת נסיבות מותו, באמצעות עו"ד אבי חימי. "מדובר באירוע חמור, שבו נורה למוות בחור צעיר על לא עוול בכפו", מסר חימי. "מצער שנאלצנו לפנות לבית המשפט בבקשה לחקירת סיבת המוות בגלל גרירת הרגליים והחקירה הרשלנית של משטרת ישראל והמשטרה הצבאית. לא נשקוט עד שהאמת תצא לאור ונביא צדק לאיוב".
שופט בית משפט השלום בבאר שבע עמיחי חביביאן התיר לפרסם את שמו של איש ההייטק. השופט, שדן גם בהארכת המעצר, קבע כי מהראיות נגדו עולה שביצע את הירי בלי הצדקה ממשית, וגרסתו של האזרח נסתרת על ידי החייל שהיה עימו ברכב.
סנגורו של החשוד הגיש ערר על החלטת השלום, ובית המשפט המחוזי החזיר את הדיון לשלום. בהמשך, בדיון נוסף בשלום, קבע שוב השופט חביביאן שיש להתיר לפרסם את השם. בעקבות ערר נוסף שהגיש סנגורו של החשוד למחוזי החליטה השופטת דינה כהן להפוך את ההחלטה בשנית, ולהותיר את זהותו של האזרח חסויה. בהחלטה קצרה, המכונה החלטת "פתקית", הורתה השופטת לאסור את הפרסום למשך חודשיים נוספים, עד שהפרקליטות תקבל החלטה אם להגיש נגד איש ההייטק כתב אישום.