החל ממחר (יום ראשון) ועד יום שישי תושבת לחלוטין הרכבת הקלה בירושלים, בשל העבודה על מערכות האיתות והבקרה לקראת הרחבת הקו. הרכבת הקלה נחשבת לכלי התחבורה הציבורית העיקרי באזור, ומספר הנסיעות הממוצע בירושלים עומד על כ-180 אלף ביום, לכן בשל ההשבתה צפויים ברחבי העיר ובסביבתה עומסים כבדים.
ההשבתה הצפויה תכלול כאמור את כל הקו ותימשך מיום ראשון ועד יום שישי. בסוף השבוע ייפתח הקו במתכונתו הנוכחית, מפסגת זאב עד הר הרצל. במקטעים החדשים, מפסגת זאב ועד נווה יעקב ומהר הרצל ועד הדסה עין כרם, יימשכו הרצות ללא נוסעים למשך כמה ימים נוספים, כאשר רק לאחריהם צפוי להיפתח הקו החדש במלואו.
צוות תוכנית אב לתחבורה (צתא"ל), שאחראי על התחבורה הציבורית באזור, הודיע רשמית על ההשבתה המתוכננת רק היום, שלושה ימים בלבד לפני שהיא יוצאת אל הפועל. על אף שספק רב אם יצליחו לספק את הדרישה הגבוהה לתחבורה ציבורית בעיר, שכעת תהיה במחסור גדול בשל ההשבתה, בצתא"ל הודיעו כי יקיימו שירות אוטובוסים חלופי שיפעל במהלך השבוע הבא.
מעבר לתגבור הקווים הקיימים במקטע הצפוני של הרכבת הקלה, יופעל שירות חליפי זמני במקטע המרכזי מגבעת המבתר, דרך מרכז העיר לתחנה מרכזית, ממנה לעירייה ובחזרה. בנוסף, יוארכו הקווים 20, 21, 23, 24, 27 ו-29 מדרום מערב העיר לאזור התחנה המרכזית ותחנת הטורים בקרבת שוק מחנה יהודה.
בצל ההשבתה הצפויה, ועד עובדי הרכבת הקלה הכריז על סכסוך עבודה בטענה כי הארכת הקו תוביל לירידה משמעותית בתנאי הנהגים ולקיצור זמני ההפסקות שלהם, אשר לטענתם עלול לפגוע בבטיחות הנוסעים.
בינתיים, העבודות שתוכננו להתחיל כבר בחודש שעבר בבירה על הקו הכחול של הרכבת הקלה טרם החלו, וזאת ברקע המשא ומתן שמתנהל בימים אלו בין משרד האוצר והמשטרה על העלאות השכר לשוטרים. נכון לעכשיו, המשטרה לא הקצתה מספיק שוטרים שנחוצים כדי להתחיל את העבודות על הקו במקטע קרן היסוד, עמק רפאים ומקטע החאן. מנגד, במשטרה טוענים שהוקצו להם משאבים דלים מדי לטובת הפרויקט וכי יש להם מחסור בשוטרים.
הקו האדום בירושלים נפתח ב-19 באוגוסט 2011 והוא משתרך לאורך 13.8 קילומטרים עם 23 תחנות כיום. הארכת הקו, שתחילה תוכננה ל-2015, התעכבה מאז שוב ושוב, וכעת היא נמצאת סוף-סוף בישורת האחרונה. היא צפויה להוסיף 12 תחנות לאורך כשמונה קילומטרים נוספים.
פורסם לראשונה: 17:32, 06.02.25