ועדת השחרורים שליד כלא מעשיהו החליטה בצהריים (חמישי) על שחרור מוקדם לעבריין המין יובל כרמי, פסיכולוג לשעבר, שביצע עבירות מין בשתי מטופלות שלו. הוחלט כי כרמי ישוחרר על תנאי וישהה במעצר בית - אך בינתיים אושר עיכוב ביצוע עד יום שבת, והפרקליטות מתכוונת לערער על השחרור לבית המשפט המחוזי, בהתאם להחלטת פרקליט המדינה עמית איסמן.
- לקריאת ההחלטה המלאה של ועדת השחרורים - לחצו כאן
על כרמי נגזרו שלוש שנות מאסר ושלושה חודשים באוגוסט 2022, אחרי שביצע עבירות מין בשתי מטופלות שלו - קים אריאל ארד שחשפה את הפרשה, ומטופלת נוספת. השופטת בדימוס זיוה הרמן כתבה בין היתר בהחלטתה כי "מרחף מעל ראשו של האסיר המשתחרר מאסר על תנאי, אשר במקרה זה אנו מאמינים כי יש בו להרתיע ולמנוע כל מסוכנות עתידית, כפי שקובעים כל דוחות גורמי הטיפול. אשר על כן, אנו מורים על שחרורו המוקדם של האסיר בתנאים הבאים: (1) האסיר יקיים את כל תנאי השחרור המפורטים בחוק ובפנקס השחרורים. (2) האסיר יתייצב במשטרה אחת לשבועיים בשבוע הראשון והשלישי כל חודש". כמו כן, נקבע כי הוא "יעבוד במקום העבודה שתקבע הרשות לשיקום האסיר בקביעות ובסדירות".
בהחלטת ועדת השחרורים נקבע כי "החוק פותח צוהר ומאפשר שחרור מוקדם גם של עברייני מין, וקובע את התנאים בהם יוכלו להשתחרר. מדובר בשחרור מלווה בתוכנית טיפולית מובנית עם הגבלות, שחרור מותנה אשר לא מאפשר לאסיר המשוחרר על פיה לעשות כטוב בעיניו. אסיר כזה יוצא למסגרת מחייבת אשר כל מעידה וסטייה ממנה יש בה כוח להחזיר אותו אל מאחורי הסורגים".
עוד נקבע כי "במקרה דנן, לאסיר נותרה יתרת מאסר לא ארוכה, את הטיפולים שאותם שב"ס יכול להעניק לו סיים ומיצה זה מכבר, את הכלים הנדרשים רכש, וראוי כי יוכל להשתחרר עם התוכנית המותווית המאפשרת לו המשך טיפול, ליווי מקצועי ופיקוח, באופן הנותן רצף טיפולי מהכלא ואל מחוצה לו. על כל אלה, מרחף מעל ראשו של האסיר המשתחרר מאסר על תנאי, אשר במקרה זה אנו מאמינים כי יש בו להרתיע ולמנוע כל מסוכנות עתידית, כפי שקובעים כל דוחות גורמי הטיפול".
השופטת בדימוס שישבה בוועדה כתבה: "שמענו ארוכות את דברי ב"כ הצדדים ודברי האסיר בעצמו, וקראנו לעומק את כל הדוחות שבאו בפנינו, והגענו למסקנה כי בנסיבות שנוצרו ניתן להורות על השחרור המוקדם, המבוקש. אנו קובעים כך לאחר שבחנו את סעיפי החוק שעניינם שחרור מוקדם של אסיר". היא הוסיפה: "האסיר עבר בכלא תהליך. הוא מנסה להשתלט על הקווים הנרקסיסטיים שהיו בו, הוא מקבל טיפול תרופתי אותו ימשיך לקחת, והוא כואב את כאבן של כל הנשים שנפגעו ממנו".
כרמי הורשע בחודשים דצמבר 2021 וינואר 2022 במעשים מגונים בשתי המטופלות. הוא הורשע לאחר שהודה בעבירות הללו במסגרת הסדר טיעון שבו סעיף האישום שונה מעבירה של מעשים מגונים שלא בהסכמה, למעשים מגונים בין מטפל נפשית למטופל. ההרשעה השנייה של כרמי, בינואר, הגיעה לאחר שכבר הודה והורשע בקיום יחסי מין אסורים עם ארד. במסגרת הסדר הטיעון לא הייתה הסכמה על העונש. כרמי ויתר על רישיונו כפסיכולוג, ולא ערער על העונש שנגזר עליו.
במהלך המשפט, הביעה ארד תסכול ותרעומת על כך שלא הורשע בעבירה החמורה יותר - אינוס. "קיוויתי שהמשטרה והפרקליטות יהיו המבוגר האחראי שרואה ומבין ושומר מפני מי שפוגע. ההחלטה שלהם לתת לפשע שבוצע בי תווית כמו זו שהם נתנו, תווית שלא מכירה במה שעברתי שם, ממשיכה את הפגיעה האנושה בתחושת הביטחון שלי בעולם ובחדר הטיפולים", אמרה ארד.
היא ציינה כי בחרה להתלונן במשטרה "באמונה שהמדינה תוכל להגן עליי ועל נשים אחרות מפני הפסיכולוג ועבריין המין יובל כרמי". לדבריה, "האיש הזה ניצל אותי וחדר לחיים שלי במשך ארבע שנות טיפול של חריגות קשות מהקוד האתי, כשבסופן חדר וחרג גם לגופי. זה קרה בתוך הקליניקה שבה חשפתי בפניו בפירוט את האונס שעברתי כשהייתי ילדה".
עו"ד אפרת נחמני-בר ושרון זגגי פנחס, המייצגות את קים ארד, מסרו: "מברכות על בחירת הפרקליטות לעתור נגד השחרור המוקדם והלא ראוי של יובל כרמי. משעה ששוחררו הנימוקים לשחרור, קשה שלא לקרוא אותם בלב נחמץ. הוועדה משלמת מס שפתיים, מדברת על דברי קים שהיו עמוקים והרעידו לבבות, אבל הלכה למעשה לא נותנת להם משקל. הטעות המשפטית של הוועדה, היא שהיא סבורה שאם אסיר עמד בתנאים, הוא זכאי לשחרור מוקדם - בלי קשר לשאלה מה ההשלכה על הנפגעות. חמורה במיוחד העובדה שהוועדה נתנה משקל של ממש לביוש שעבר יובל כרמי. מה עם הביוש, כאב הלב של נפגעת העבירה ומשפחתה? יש כאן טעות וחשיבה לא מתקדמת ואנו מצפות שבית המשפט יקבל את העתירה ויבטל את השחרור המוקדם".
איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית מסר: "בהתאם להחלטת ועדת השחרורים יש עיכוב ביצוע על החלטת השחרור המוקדם. אנו שמחות שהלחץ שהפעלנו על הפרקליטות להגשת ערעור הצליח. כעת אנו קוראות לבית המשפט המחוזי לקבל את הערעור ולא לאפשר שחרור מוקדם של עבריין מין מורשע. לאחר ההקלות שלהן זכה כרמי לאורך ההליך המשפטי, אין לאפשר פרס נוסף בדמות שחרור מוקדם למי שניצל את חדר הטיפולים לפגיעה במטופלות. נימוקי ועדת השחרורים שפורסמו מוכיחים את שידענו – נלקחו בחשבון רק שיקולי הפוגע ללא מתן משקל להשלכות של שחרור מוקדם על הנפגעות".
שירה קדרי-עובדיה השתתפה בהכנת הכתבה
פורסם לראשונה: 13:40, 13.03.25