גבר בן 35, המוכר למשטרה, נרצח אמש (שני) ביריות ברחוב יהודה עמיחי בתל אביב. גבר נוסף כבן 30 נפצע באורח קשה. הנרצח אותר בזירה מחוסר הכרה, ולפי המשטרה יש חשד שהמתנקש נמלט מהמקום על אופנוע. צוותי מד"א טיפלו בשניים שפונו לבית החולים איכילוב בעיר, שם נקבע מותו של הגבר שנרצח - ומצבו של הגבר השני הוגדר קשה, אחרי שבזירה הוגדר מצבו בינוני. במשטרה מעריכים כי הרקע לירי הוא פלילי.
הזירה בצפון תל אביב
(צילום: ירון ברנר, מוטי קמחי, תיעוד מבצעי מד"א)
הדיווח על הירי התקבל במוקד 101 של מד"א במרחב דן בשעה 22:24. חובשים ופרמדיקים שהגיעו לזירה העניקו לשני הפצועים טיפול רפואי.
הפרמדיקים נתנאל ולד וגיא ארזי וחובש רפואת חירום שמעון ברוומן סיפרו: "כשהגענו לזירה שני הפצועים שכבו על הכביש, כשאחד מהם מחוסר הכרה. הם סבלו מפציעות חודרות בגופם. לאחר מספר בדיקות, הפצוע המחוסר הכרה נמצא ללא דופק ונשימה.
"מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה, ופינינו אותו בדחיפות לבית החולים כשמצבו אנוש. הפצוע השני היה בהכרה מלאה, לאחר בדיקות מצבו הוגדר בינוני, והוא פונה תוך מתן טיפול רפואי מציל חיים, שכלל עצירת דימומים, חבישות ומתן טיפול תרופתי לכאב".
מפקד מחוז תל אביב בזירת החיסול
(צילום: דוברות המשטרה )
כוחות משטרה ממרחב ירקון הגיעו לזירה והחלו לאסוף ממצאים וראיות, לרבות גביית עדויות, ובמקביל השוטרים ביצעו סריקות נרחבות לאיתור חשודים. מהמשטרה נמסר כאמור כי הרקע לאירוע הוא ככל הנראה פלילי. בתוך כך, מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגוף, קיים הערכת מצב יחד עם מפקד מרחב ירקון, תת-ניצב צחי שרעבי, והחקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז תל אביב.
בבית החולים איכילוב מסרו כי "אל המרכז לרפואה דחופה פונו הלילה שני פצועים מאירוע הירי בצפון תל אביב. אחד מהם במצב אנוש, אשר הרופאים נאלצו לקבוע את מותו. הפצוע השני הגיע במצב קשה והובא לחדר ניתוח".
מוקדם יותר אתמול נרצחו שני בני אדם: סאלם קסום (56), תושב אעבלין, נורה למוות ברכבו בדרכו למקום עבודתו. אלמונים ירו לעברו כמה כדורים ונמלטו. בהמשך אותר באזור רכב שרוף שלפי החשד שימש את המתנקשים.
בלוד נורה למוות איוב אלטורי (33). הוא פונה במצב קשה לבית החולים שמיר-אסף הרופא, אולם שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. המשטרה חוקרת את מקרי הרצח.
פורסם לראשונה: 22:33, 17.02.25