אלו המעוכבים באחת מחברות הביטוח הגדולות בארץ, במסגרת פרשת ההסתדרות: הותר לפרסום כי החיפושים שערכו חוקרי להב 433 שלשום (שלישי) נעשו במשרדי חברת הביטוח מנורה. שלושה בכירים עוכבו אז לחקירה: המנכ"ל ארי קלמן, יו"ר הדירקטוריון יהודה בן אסאייג והסמנכ"לית אורית קרמר.
השלושה חשודים במעורבות בפרשת השוחד, ובכך שהיו מודעים למעשים שמיוחסים לסוכן הביטוח עזרא גבאי. הם שוחררו בתנאים מגבילים, ונקבע כי לא יהיו במעצר בית. במשטרה בודקים את מעורבות חברה מנורה בתמרוץ יתר של גבאי, העומד בלב פרשת ההסתדרות, המכונה במשטרה "יד לוחצת יד".
ממנורה נמסר כי "שלושת בכירי החברה התבקשו על ידי המשטרה להגיע לחקירה וכך כמובן עשו. השלושה הם אנשי מקצוע מוערכים בעלי ניסיון רב של עשרות שנים ומוניטין מצוין. מנורה ואנשיה ימשיכו לשתף פעולה כנדרש ויספקו כל מידע שיתבקש, כפי שנעשה עד כה".
בשבוע שעבר קבע בית משפט השלום בראשון לציון כי יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד יורחק ל-90 יום מתפקידו, עד חודש מרץ 2026, על רקע חקירת פרשת השחיתות בהסתדרות. בכך, קיבל בית המשפט את בקשת חוקרי הפרשה - בעקבות סיום מעצר הבית שלו.
גורמים בכירים בהסתדרות סבורים שדרכו של בר-דוד כיו"ר ההסתדרות עומדת להסתיים סופית בשבועות הקרובים. בינתיים הודיעו בהסתדרות כי לנוכח החלטת בית המשפט, ממלא מקום יו"ר ההסתדרות רועי יעקב ימלא את מקומו של בר-דוד למשך תקופת היעדרותו.
במסגרת הפרשה נחקרו עד כה יותר מ-70 חשודים ונגבו כ-370 עדויות. "יש לנו ראיות לשיבוש החקירה בזמן שהיא מתנהלת", הוסיף רפ"ק גרינגולד בדיון בשבוע שעבר.
על פי ההערכות, החקירה צפויה להימשך עוד כמה חודשים, והחוקרים ממשיכים בעיבוד כל חומרי החקירה. מדובר באלפי מסמכים שנתפסו, סריקה של תכנים בטלפונים ובמחשבים והצלבה של עדויות שנגבו מחשודים או מעדים.
בתחילת החודש אמר ל-ynet בכיר בלהב 433 שחוקר את פרשת השחיתות בהסתדרות כי מחומר הראיות שהצטבר וההתפתחויות בחקירה מאז שהפכה לגלויה, הוא "לא רואה מצב שהפרשה מסתיימת ללא כתב אישום". החשודים המרכזיים - בר-דוד החשוד בקבלת שוחד, וסוכן הביטוח עזרא גבאי החשוד במתן שוחד ליו"ר ההסתדרות - מכחישים את החשדות נגדם.
בר-דוד, שתחילה הכחיש כי קיבל כספים מגבאי, הודה בכך במהלך החקירה לאחר שהשמיעו לו האזנת סתר שבה שומעים על העברת הכספים - והוא טען כי מדובר בהלוואה. בעימות שנערך בינו לבין גבאי, טען האחרון כי יו"ר ההסתדרות משקר והמשיך לטעון שלא העביר לו כספים.









