מי שחושש שהבינה המלאכותית תחליף בקרוב את כולנו, מוזמן לקרוא את הסיפור הבא: מדובר במקרה שהתרחש במסגרת חקירה של יחידות להב 433 ומחוז חוף של המשטרה שבמהלכה נתפס מכשירו הסלולרי של אחד החשודים, אברהים מחאג'נה שמו. בתחילה הגיעה עימו המשטרה להסכמה כי תחזיק במכשיר עד 2026, אולם כעבור חודשיים חזר בו מחאג'נה וביקש את המכשיר בטענה כי החנות שלו נשדדה, ואין לו גישה אל מערכת האבטחה שלה ללא הטלפון.
1 צפייה בגלריה
משטרה
משטרה
"סעיפי החוק המצוטטים אינם קיימים"
(צילום: shutterstock)
המשטרה הסכימה להחזיר לו את המכשיר, ואז חזרה בה. סנגוריו, עורכי הדין תמיר קלדרון ורמי זועבי ממשרד דורון טיקוצקי, הגישו בקשה לבית משפט השלום בחדרה לשחרר את הסלולרי. המשטרה הגישה בתגובה לבית המשפט כתב טענות, שבו נימקה מדוע על בית המשפט לדחות את הבקשה. בכתב הטענות הופיעו שני "סעיפי חוק" שתמכו בטענות המשטרה. אולם כאשר נפתח הדיון בפני השופט אהוד קפלן, טען הסנגור: "יש לי חשד שתגובת המשטרה נלקחה מתוך צ'אט GPT. סעיפי החוק המצוטטים אינם קיימים".
לאחר חשיפת הסנגור הודה נציג המשטרה: "חברי צודק. אנחנו חוזרים בנו. מה שצוטט לא נכון. מי שכתב את זה עשה זאת בתום לב, בשגגה. אנחנו מודים שהייתה טעות".
השופט קפלן לא חסך בביקורת על המשטרה בהחלטתו. "אם חשבתי שראיתי הכול ב-30 השנים שאני על כס השיפוט, כנראה שטעיתי", כתב, הדגיש כי המשטרה ביזתה את עצמה, וציין ש"אחד מאותם 'חוקים' אפילו לא היה קיים בדמיונו של אף אדם עד כה, כי חיפוש מילותיו באינטרנט באמצעות מנועי חיפוש כמו גוגל לא מעלה אף תוצאה תואמת".
עו"ד תמיר קלדרון ורמי זועבי ממשרד דורון טיקוצקיעו"ד תמיר קלדרון
עו"ד תמיר קלדרון ורמי זועבי ממשרד דורון טיקוצקיעו"ד רמי זועבי
בסופו של דבר קבע השופט כי הנחקר יעביר למשטרה טלפון ריק וזו תעביר את תכולת הסלולרי שלקחה ממנו אל המכשיר החדש. כך, הטלפון עצמו יישאר בידי המשטרה, אך תוכנו יושב לבעליו.
מהמשטרה נמסר: "המענה נכתב בניגוד למקובל, על כן הורה מפקד היחידה הממונה על החקירה לערוך תחקיר ולפעול למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד".
פורסם לראשונה: 00:00, 13.05.25