לבית הדין הצבאי הוגש בשבוע האחרון כתב אישום נגד רס"ל במיל א', בעבירת אינוס כלפי חיילת צעירה ששירתה כלוחמת באחת מהיחידות באוגדת איו"ש. כך נודע ל-ynet ו"ידיעות אחרונות". בדומה למקרים רבים דומים, א' טוען כי יחסי המין היו בהסכמה, אך בפרקליטות הצבאית ובמצ"ח קובעים לפי כתב האישום כי נאספו די ראיות כדי לקבוע שמדובר באונס קשה, בניגוד לרצונה של רב"ט מ', בעמדת שמירה גבוהה בקצה הבסיס שבגזרה המבצעית בשטחים.
זה קרה בנובמבר, בגזרה מבצעית בשטחים. הלוחמת מ' תכננה בסך הכל לעלות בתחילת חודש נובמבר האחרון למשמרת שגרתית אחר הצהריים במגדל השמירה בגזרת רמאללה, ולא דמיינה לרגע שזו תסתיים באונס אכזרי וטראומטי, ממי שהכירה לראשונה רק באותו הבוקר.
1 צפייה בגלריה
ארכיון
ארכיון
ארכיון
(צילום: ענבל ראובני/TPS)
לפי כתב האישום, חייל המילואים שימש כמפקד נסיעה ולקח את מ' ברכב הצבאי, לצד חייל אחר, לעמדת השמירה המרוחקת לפנות בוקר. א' חזר לעמדה, החל לשוחח עימה כדי להכירה והחליף איתה פרופילים אישיים באינסטגרם. במהלך היום השניים המשיכו לשוחח באמצעות האפליקציה ואף הפציר בה כי "יש לבדוק את השפתיים שלה", אך למשמרת הבאה שלה, לפנות ערב, היו לחייל המילואים כוונות אחרות.
לפי כתב האישום, א' ניצל את החלל הצר בחלק העליון של מגדל השמירה כדי להציע לחיילת להוריד את הנשק מהכיסא המוגבה כדי שיהיה לה "נוח יותר", וכך עשתה. בחלוף דקות ניסה לנשק אותה, אך מ' סירבה והביעה התנגדותה ואף התרחקה ממנו מעט. א' לא ויתר, וניסה לנשקה שוב ושוב למרות שאמרה לו כי היא לא רוצה בכך. בתגובה חייל המילואים התעלם מבקשותיה, אחז אותה בכוח וחנק אותה. "מ' התקשתה לנשום, ניסתה פיזית להזיז את ידי הנאשם ממנה אך ללא הועיל. הוא חנק אותה במשך דקות", תואר.
לאחר שהסיטה ראשה לאחור כדי לנשום מעט, אמרה לו החיילת כי היא "לא רוצה ולא בא לה". א' לא התרשם וביצע בה מספר מעשים מגונים. "מ' קפאה והסיטה מבטה לחלון מגדל השמירה", נכתב בכתב האישום. בהמשך כתב האישום תואר כיצד א' אנס אותה באופן מלא, תוך התעלמות מסירובה החוזר. לאחר שביצע את זממו חייל המילואים עזב את מגדל השמירה והותיר את רב"ט מ' לבדה, עד לסיום המשמרת שלה.
סנגוריו של הנאשם, עורכי הדין אילץ כץ וחן יצחק, מסרו בתגובה: "לאחר עיון ראשוני בחומר הראיות נראה כי קיימות בעיות ראייתיות קשות. אנו מאמינים כי מדובר היה ביחסי מין בהסכמה". מדובר צה"ל נמסר: "התביעה הצבאית מלווה את נפגעת העבירה לאורך ההליך, מעדכנת אותה בהתפתחויות, ומעניקה לה את כלל הזכויות המגיעות לה על פי חוק. בנוסף, גורמי הסיוע והליווי של יחידת יוהל"ם מלווים את הנפגעת. צה"ל רואה בחומרה רבה כל פגיעה על רקע מיני וימשיך לפעול בנחישות ובאפס סובלנות על מנת למצות את הדין בכל אירוע של פגיעה מינית".
פורסם לראשונה: 00:00, 28.01.26