הייתי מתה להיות זבוב על הקיר בחדר שבו אהוד ברק וג'פרי אפשטיין דנו בהשבחת הגזע היהודי. להבין איך הנושא הזה בכלל עלה על סדר היום של השניים. על מה בדיוק הם דיברו לפני עד שהתגלגלו לסוגיה המרתקת הזו. כאילו, מה, נגמרו לשניים הנושאים שאפשר לקשקש עליהם?, אמרו, טוב, בין קפה לעוגה, כדאי לברר את הסוגיות הדמוגרפיות של מדינת ישראל? להבין כמה זחוח היה מר ביטחון - קצין מהולל בסיירת מטכ"ל, ה-יחידה, החייל המעוטר בצה"ל, מפקד מיתולוגי, רמטכ"ל, שר ביטחון וראש ממשלה – שהרגיש חופשי לפטפט את עצמו לדעת?
1 צפייה בגלריה
אהוד ברק ג'פרי אפשטיין
אהוד ברק ג'פרי אפשטיין
אהוד ברק ג'פרי אפשטיין
(צילום: תומריקו)
ולא רק שמר מודיעין, לטענתו, לא ידע דבר וחצי דבר על מעלליו של הפדופיל המורשע, נבעך שאיש לא משך בכנף מעילו, איך קרה שלא עלה על דעתו שמץ, טיפ-טיפונת של חשש שיום אחד הדברים יצוצו לו מאחורי הפינה, וזה עלול לתפוס אותו לא מוכן? אולי בדיוק כשהוא יעמוד בראש מחאה ענקית (וצודקת!) נגד השחיתות והנהנתנות של הממשלה הרעה שבראשה עומד בנימין נתניהו? ככה, לשבת עם החבר ג'פרי ולהמליץ על בלרוסיות גבוהות ורזות ויפות, במקום אלו, אתם יודעים מאיפה, במסגרת המאמץ לטייב את האוכלוסייה בישראל? גיור המוני, והופ, קימבנו לנו חברה חדשה? ואחר כך לומר שבחר במילים לא נכונות? ועוד להאשים את השומעים, שנטפלים לחלקי השיחה, ניסוח עדכני להוציאו דברים מהקשרם ולומר שהם נשמעים "בראש לא נכון"? סוג של סלטת בורג לאחור שנגמרה רע.
בהתחשב בזמן שחלף מאז הפרסום, ובהתייחס לתגובות על הדברים שתיכף נרחיב בהן, ברק יכול לומר, במונחים שהוא שולט בהם היטב, וואלה, יצאתי בזול. כי זו האמת. בלי להזכיר שמות אני לא מכירה הרבה אנשים שהיו מקבלים הנחה כזו. לא הנחת סוף עונה, הנחת סוף שנה, סוף עשרות שנים.
לבלרוסיות אין מה לחגוג, לא על המחמאה העקומה ולא על פתרון הקסם של מיליון איש שיגיעו לכאן רק כדי שרבנים יכשירו אותם ללדת לנו דור חדש גבוה, רזה ויפה
זה מתחיל בעצם הקשר. איש לא חושב שבמשך עשרים שנות היכרות בין השניים, מתוכן עשר שנים אחרי שאפשטיין ריצה את עונשו, ברק באמת לא ידע במי מדובר ועל מה מדובר. שזה מעולם לא עלה בשיחות עם חברים אחרים של אפשטיין.
ועכשיו לתגובות. כלומר לאין תגובות. של שותפיו לדרך, של פוליטיקאים מהמרכז ומשמאל, להוציא, אם אני לא טועה, רק את יאיר לפיד. האין תגובות של אנשים שמיומנים בתגובות, של אנשי רוח, של אנשי אקדמיה, של אישי ציבור. כל אלה שהם לא ימין עמוק ולא ערוץ 14. אלה שברור שאין להם במחסנית תגובה ערוכה לסוג כזה של התבטאות ולמרות זאת הצליחו להשקיע מחשבה ולנסח אמירה ראויה. הרי אין ויכוח שההתבטאויות של ברק הן גזעניות ולא פחות מכך - שוביניסטיות. לבלרוסיות או לרוסיות אין מה לחגוג עליהן. לא על המחמאה העקומה ולא על פתרון הקסם של גיור המוני כאילו מיליון איש, חסרי דעה ואמונה, יגיעו לכאן רק כדי שרבנים יהודים יעבירו אותם במגרסה ויכשירו אותם ללדת לנו דור חדש גבוה, רזה ויפה. והנה, למרבה ההפתעה, כמו שנכתב כאן, הגג לא קרס מעל הראש, והאדמה לא נשמטה מתחת לרגליים.
אריאלה רינגל הופמןאריאלה רינגל הופמן
אז נכון, אנחנו תחת מתקפה אלימה של הממשלה, עושי דברה ותומכיה. כל אלה שדוחפים, ממש בימים אלה, למחוק את המילה טבח מהזיכרון הקולקטיבי, שמובילים יוזמה מעוותת ומקוממת לרשום על מצבות הנופלים שנהרגו במלחמת חרבות ברזל – מלחמת תקומה. כל האורוולים למיניהם שגם הורסים כל חלקה טובה וגם משכתבים, על בסיס יומי, את ההיסטוריה. ועדיין, לא צריך להיות גאון בשביל להבין שמדובר בהתבטאות רעה מאוד, ואם רוצים, גם כזו שמחירה גבוה. עוד פיגוע סטייל הצ'חצ'חים ומנשקי המזוזות.