עוד לא התחילה מערכת הבחירות והרוחות כבר סוערות. הסרטון "ביביסט, לא חצי בנאדם" גרר אינספור תגובות זועמות, שגם אליהן נדרש לתת תשומת לב או לפחות מענה. תגובות שברובן הוכיחו את הטענה בסרטון, שימני ועל אחת כמה וכמה ביביסט - הוא אדם נחות בקרב חוגי שמאל מסוימים וככזה הוא חושש להצהיר על דעתו.
את הטיעון שמדובר בסאטירה המבקרים לא קיבלו. מסתבר שבמשך כל העשורים האחרונים בהם תכניות סאטירה שמו ללעג ימנים זה היה מקובל כי זו היתה סאטירה. ליברמן במדי עור משל היה חייל בגרמניה הנאצית או איטליה הפשיסטית (לפחות זו הקונוטציה) - סאטירה. להגחיך את אורית סטרוק ולהציג אותה כמשיחית וקיצונית זו סאטירה. נתניהו במדי אסיר - סאטירה. וזה רק ב"ארץ נהדרת". "זהו זה" בשנותיה המעודכנות תחת תאגיד השידור לא פעם הלעיגה ימנים, אבל זה היה במסגרת סאטירית.
מה מסתבר? שמותר לצחוק על ימנים. אבל שימנים יצחקו על עצמם ועל אחרים - זה כבר בגבולות ההסתה. כשעצם האמירה הזו מחזקת את הנאמר בסרטון - ימני עבור המבקרים ועל אחת וכמה הביביסט - הוא חצי בנאדם.
אנחנו יודעים זאת לא רק בגלל הסרטון. הרי בבחירות יעדיפו מבקרי הסרטון ששייכים למפלגות האופוזיציה לשבת עם המפלגות הערביות שמקדמות מסרים אנטי-ציוניים על פני ישיבה עם הליכוד. ערבי מבחינתם הוא לא חצי בנאדם, ובצדק, גם אם הוא מתנגד למדינה יהודית. אבל ליכודניק ביביסט - כן.
יאיר גולן אמר פעם על מתנחלים שהם תתי-אדם. היה זה רגע מזוקק של אמת בו חושף איש שמאל מה דעתו על אנשי ימין, ולא רק על מתנחלים. הרי הימין תומך במפעל ההתנחלויות ורואה באנשיו חלוצים. אבל גולן סימן לכאורה מה המקום בהיררכיה האנושית בו הוא ממקם את הימנים - בתחתית.
הימני עבור אותם חוגים הוא לא רק חצי בנאדם, הוא תת-אדם. לפניו יהיו הערבי, המסתנן, השחור, האירופאי שתומך בשמאל הישראלי ועוד. והשמאל שמתיימר להבין בחברות מדכאות ומדוכאות, היה אמור לראות את יחסי המדכא והמדוכא שבנה פה. הרי כל פעם שהמדוכא קצת מנסה להרים את הראש - מגיע השמאל ומוריד לו אותו. במחאה נגד הרפורמה זה התדרדר לביטויי אלימות קשים שהיו בולטים, אך ניתן לזהות את מערכת היחסים האלימה הזו בעוד אירועים. בין השאר, היא מתבטאת באימה שמטילים חוגים מסוימים על אנשי ימין שמצהירים על דעתם. הסרטון הזה בסך הכל זיקק את האמת.
והם יתכחשו לכך ויאמרו שהביביסטים מתמסכנים, הרי "כבר 30 שנה אתם בשלטון", אבל כל בחירות מצביע השמאל מופתע מנצחון הימין. והוא מופתע בדיוק מהסיבה הזו - שבסביבתו יש ביביסטים וימנים בארון. הוא לא מכיר בהם, או לא רוצה להאמין שהם שם, אבל הם כן וברובם חוששים להצהיר על כך. במיוחד אלה שמסתובבים בחוגים או מסגרות שנתפסים כשמאלנים.
כשאיש שמאל צופה בסרטון ומתכחש לנאמר שם, הוא אומר שזה שטויות. והוא בכלל מוקף בהמון ימנים שמצביעים לאיזנקוט ובנט ולא מתביישים לומר זאת. אבל גם אז הוא משקר לעצמו
וכשאיש שמאל צופה בסרטון ומתכחש לנאמר שם, הוא אומר שזה שטויות. והוא בכלל מוקף בהמון ימנים שמצביעים לאיזנקוט ובנט ולא מתביישים לומר זאת. אבל גם אז הוא משקר לעצמו. כי מי שמצביע לשניים האלה לא חושש שיבולע לו ולא חושש ממה יחשבו עליו ולכן הוא איננו איש ימין מובהק ששותף למטרות המחנה הלאומי - הן בנושאים מדיניים והן בנושאים משפטיים-דמוקרטים.
אין אף עובד בחברת הייטק, או איש 8200 שיתבייש לומר שהוא מצביע לאיזנקוט ובנט כי הם מזוהי שמאל ומקובלים על השמאל, לא משנה כמה ינסו להציג עצמם כימנים. גוש האופוזיציה גם לא מחרים אותם וכידוע רק אנשי ימין מוחרמים, על אף שהם רק ביביסטים, לא חצאי בני-אדם.
פורסם לראשונה: 00:00, 26.05.26





