עדכונים שוטפים
הצג מהחדש לישן
הצג מהישן לחדש
ראש אמ"ן העיד באופן חריג – שופטי נתניהו ביטלו את הדיון מחר
לאחר ששמעו באופן חריג את טיעוני ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר, הם קבעו כי דיון העדות המתוכנן למחר יבוטל, נוכח מה ששמעו בדיון שהתקיים בדלתיים סגורות. הפרוטוקול נכתב ידנית והוכנס לכספת.
עדות נתניהו הסתיימה להיום. השופטים דנים בדלתיים סגורות בצמצום ימי הדיונים - בנוכחות ראש אמ"ן
השופטים סיימו את יום העדות ה-12 של ראש הממשלה, רגע לפני תחילתו ב-15:00 של הדיון הסגור על צמצום ימי הדיונים, בנוכחות ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר, המזכיר הצבאי של נתניהו, אלוף רומן גופמן, ונציג המלמ"ב.
מעטפה הוכנסה לנתניהו - והוא יצא מהדיון להפסקה של כ-20 דקות
במהלך הדיון, הוכנסה מעטפה לראש הממשלה. "אני מתנצל, אני חייב לצאת", אמר נתניהו לשופטים אחרי שקרא מה כתוב בה - ויצא מהדיון. אחרי כ-20 דקות הוא שב לאולם והדיון התחדש.
אחרי הפסקה של 50 דקות הוחלט: יתקיים בהמשך דיון סגור - אך לא בהשתתפות שר הביטחון
הדיון התחדש אחרי הפסקה של כ-50 דקות. השופטת פרידמן-פלדמן אמרה: "הבנו שבשעה 15:00 יתנהל הדיון בדלתיים סגורות, אז אנחנו נמשיך עכשיו את החקירה הראשית".
למעשה הצדדים הגיעו לפשרה - יתקיים דיון סגור שבו ידונו הצדדים בנסיבות שבגינן מבקש נתניהו את צמצום ימי העדות, אך לא בנוכחות שר הביטחון ישראל כ"ץ - שראש הממשלה רצה שישכנע את השופטים לכך. במקום זאת, את הדיון הסגור יוביל המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן.
האישה באמבטיית הקורנפלקס והחלב - והטענה של נתניהו על סיקור מגמתי


נתניהו בדיון. טען לסיקור מוטה ועוין נגדו
(צילום: מוטי מילרוד)
במהלך הדיון הציג עו"ד חדד קטע ממהדורת חדשות שבו נטען כי "אובמה מעדיף להיפגש עם כוכבת יוטיוב ועם נתניהו לא", לצד קטעי סיקור של נאום רה"מ בקונגרס, שבו הזהיר מפני התחמשות איראן בנשק גרעיני. חדד ציין כי לאחר שנאמר בכתבה שהנאום פגע ביחסי ישראל-ארה"ב, הובאה רק התייחסותה של גרטה ואן ססטרן, אז מגישה ב"פוקס ניוז", שתמכה בנאום. נתניהו הגיב לכך: "לתת את זה, ברור שצריך, מתוך ים הכותרות השליליות - מחברי הקונגרס, קומיקאים, סוזן רייס, כל אלה נגדי, ובסוף מביאים שניות של גרטה שמדברת בעד הנאום".
במהלך הדיון הוקרן גם סרטון שבו נראית אישה בבגד ים בתוך אמבטיית חלב וקורנפלקס, אוכלת את הדגנים בידיה - קטע ששודר כחלק מהמהדורה שסיקרה את נאום נתניהו. כשחדד שאל האם נתניהו רואה את הסיקור כהתנגחות אישית או כסוגיה לאומית, השיב נתניהו נחרצות: "קשור למדינה, קשור לעולם. הנושא של התחמשות איראן בנשק גרעיני". כאשר נשאל אם הסיקור נעשה לטובתו, השיב: "לא ראיתי את זה בזמן אמת, אבל וואלה עשו הכול כדי לתקוף את הנאום ופה אני רואה שהם עשו את זה כדי לצאת ידי חובה, וקברו את זה בדרך הטובה ביותר".
נתניהו מנסה להראות שהסיקור התקשורתי של נאומו בקונגרס היה עוין ומוטה נגדו. הוא טוען שמרבית הכותרות היו שליליות ושהתקשורת הדגישה רק ביקורת כלפיו, תוך הצגת תמיכה בנאום באופן שולי בלבד (למשל, באמצעות ציטוט קצר של גרטה ואן ססטרן).
בנוסף, הוא מבקר את אופן הצגת החדשות, ומצביע על כך שהוכנסו קטעים לא רלוונטיים (כמו הסרטון עם האישה באמבטיית הקורנפלקס), כדי לעצב נרטיב מסוים ולמעשה "לטשטש" את חשיבות הנאום. המסר המרכזי שלו הוא שהתקשורת לא דיווחה בהוגנות אלא ניסתה לקבור את המסר שלו ולהציג אותו באור שלילי.
להמשך קריאה
הדיון חודש אחרי הפסקה של 40 דקות. הפרקליטות לא מתנגדת לדיון סגור: "שהמזכיר הצבאי יטען, ולא כ"ץ"
אחרי הפסקה של 40 דקות, השופטים חזרו לאולם הדיון לאחר ההתייעצות עם נציג המלמ"ב. עו"ד יהונתן תדמור מהפרקליטות אמר כי "אנחנו לא נתנגד לדיון בדלתיים סגורות, אנחנו מעדיפים שמי שיטען הוא המזכיר הצבאי ולא הגורם שהוזכר בבקשה (השר כ"ץ)". השופטים, נציין, לא קבעו אם אכן יתקיים דיון כזה, מי יופיע בפניהם ומתי.
הארגון הסודי במשרד הביטחון - שנציגו הגיע לדיון; כך הוא מפקח על חשיפת מידע רגיש
הממונה על הביטחון במשרד הביטחון (המלמ"ב) הוא ארגון חשאי הפועל במשרד, שחלק מתפקידיו הוא שמירתם של סודות מדינה. כך למשל, בדיונים בתיק הצוללות במחוזי תל אביב נמצא דרך קבע נציג הארגון וקוטע את הדיונים כאשר צפים ועולים עניינים חסויים באשר לצוללות.
באשר לדיון בתיקי נתניהו, הגיעו נציגי המלמ"ב כדי לשמור על סודות המדינה שבכוונת שר הביטחון ישראל כ"ץ לחשוף בפני השופטים. לשופטים מסביר נציג הארגון מדוע המידע שמוצג בפניהם הוא רגיש ומה הם ההסדרים הנדרשים כדי לקיים את הדיון, כמו למשל מספר הנוכחים וזהותם, החדר בו ייערך וכדומה.
המלמ"ב, נדגיש, לא הגיע כדי לתת חוות דעת משלו בשאלה האם יש לצמצם את עדות ראש הממשלה ליומיים בשבוע במקום שלושה, אלא כאמור לשמור על סודות המדינה שבכוונת כ"ץ לחשוף בפני השופטים כדי לשכנע אותם לצמצם את ימי העדות. השופטים כבר הציפו את הבעיה כי כ"ץ אינו גורם ביטחוני מקצועי.
נציג הממונה על הביטחון במערכת הביטחון הגיע לדיון, פתק הוכנס לשופטים - והדיון יצא להפסקה
נציג הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), אגף במשרד הביטחון, הגיע לדיון. עו"ד חדד הגיש פתק לשופטים - שהחליטו על הפסקה של 10 דקות בדיון.
המונח מהספר "1984", וביקורת נתניהו: "כל כך מסובך להושיב מישהו על גוגל?"
במהלך הדיון, נתניהו תקף את טענת "ההיענות החריגה" שמופיעה בכתב האישום נגדו, וטען כי התקשורת הייתה עוינת כלפיו באופן חריג. "אתה רואה את כל כלי התקשורת, חוץ מ'ישראל היום', שהיו נגדי אפילו מאוד", אמר. "הם שמו את זה בכותרת ראשית, אפילו בגדול. וואלה שם את זה בכותרת משנה, בזמן שהוא ממשיך להדהד את החשדות נגדי בכותרות הראשיות. איך אפשר לקרוא לזה היענות חריגה? האם התביעה או המשטרה בדקו בכלל את האתרים האחרים?". נתניהו הוסיף ביקורת על התנהלות החקירה: "זה כל כך מסובך להושיב מישהו על גוגל? אתם על רשלנות חריגה".
בהמשך הדיון, עו"ד חדד הציג לנתניהו הודעה של שאול אלוביץ’ למנכ"ל וואלה דאז, אילן ישועה: "אף אחד לא התלונן, אך לדעתי אנחנו עובדים בשירותו של מני נפתלי". נתניהו הגיב ואמר: "אני חושב שהוא צודק. הוא אפילו ממעיט בדבר". הוא המשיך לתקוף את התזה של הפרקליטות, ואמר: "אני מואשם במשהו על בסיס פנייה של דובר שאומר שיש תלונה במשטרת עפולה ושמבקש שיתקשרו לעורך הדין שלו? זה אורווליאני (מונח שקשור לספר "1984" של ג'ורג' אורוול). כשיש מבול של כתבות נגדנו ודובר מבקש משהו – זו ההיענות החריגה שלהם?".
נתניהו הכחיש שהתערב בהורדת כתבה בוואלה: "לא ביקשתי, לא ידעתי, לא הייתי מעורב"
במהלך הדיון על דרישת הורדת כתבה בוואלה שעסקה בפרשת מני נפתלי, נתניהו הכחיש כל מעורבות. כשעו"ד חדד שאל: "אתה פונה לוואלה יום אחרי הכתבה ומבקש להוריד אותה?", נתניהו השיב בנחרצות: "לא עשיתי את זה וזה גם לא הגיוני, לא עשיתי". חדד הציג הודעות פנימיות שבהן נכתב: "הם ביקשו מזאב (רובינשטיין, מקורב נתניהו), ברוך יוריד אותה", ושאל אם מדובר בו. נתניהו השיב: "לא ביקשתי, לא ידעתי, ולא הייתה לי שום מעורבות". הוא הוסיף: "ראינו שרובינשטיין משתמש ב'הם', גם כשאין 'הם'. לא היה לי שום חלק בזה".
בהמשך, חדד שאל את נתניהו בנוגע לשיחותיו עם שאול אלוביץ': "יכול להיות שדיברת איתו על מני נפתלי?". נתניהו לא הכחיש: "על זה יכול להיות שדיברתי איתו. היה פה ציר תקיפה עליי, ימים לפני הבחירות. הם לקחו את הסיפור של מני נפתלי ועשו ממנו קמפיין, אז ברור שדיברתי עליו - עם אלוביץ' ועם אחרים". לגבי שיחת הטלפון שנרשמה ביומן בין המעון הרשמי לאלוביץ', אמר נתניהו: "אני לא זוכר על מה דיברו, אולי רעייתי נכנסה לשיחה עם איריס, הן היו משוחחות ביניהן".
החקירה הנגדית, הסחבת ופגרות החגים: העדות עשויה להימשך עד 2026 | עושים סדר
משך עדותו של נתניהו במשפט התארך משמעותית מההערכות הראשוניות, וצפוי להימשך חודשים ארוכים נוספים. חישוב זמני הדיונים והפגרות מעלה כי שלב העדויות עשוי להימשך עד תחילת 2026.
עד כה התקיימו 12 ימי עדות ראשית של נתניהו, והשופטים קבעו כי יתווספו עוד 14 ימי עדות, כך שבסך הכול יהיו 25 ימי עדות ראשית. לאחר מכן, תתקיים חקירה נגדית: שלושה ימים לסנגור של אלוביץ', יום עד יומיים לסנגורית של אלוביץ', והתביעה הודיעה שהחקירה הנגדית שלה תימשך בערך פי שלושה מהעדות הראשית - כלומר, כ-75 ימים. בסך הכול מדובר בכ-105 ימי עדות.
למרות שהתכנון המקורי הוא שלושה ימי דיונים בשבוע, בפועל הם מתקיימים רק פעמיים - וזו גם הבקשה של ההגנה לקבע זאת. בקצב הזה, נותרו עוד 93 ימי דיונים, מה שאומר שהעדות צפויה להימשך כ-11 חודשים נוספים.
בנוסף, יש לקחת בחשבון את פגרות מערכת המשפט: פגרת הקיץ נמשכת מ-21 ביולי ועד 5 בספטמבר, וחגי תשרי מוסיפים עיכוב נוסף - שבוע הפסקה בראש השנה, שבוע נוסף בסוכות, ושבוע נוסף לכיפור ושמחת תורה יחד. כל אלה עשויים להאריך את העדות עד תחילת 2026.
נתניהו רמז לשינוי נסיבות ביטחוני: "יש לכך השלכות על עתיד המדינה"


נתניהו בדיון, הבוקר
(צילום: מוטי מילרוד)
בשלב זה של הדיון, נתניהו ביקש להתייחס לסוגיית צמצום העדויות במשפט, ואמר: "אנחנו במצב שבו חוק יסוד הממשלה קובע שראש ממשלה דואג לענייני המדינה וביטחון המדינה, וצריך גם לקיים משפט". הוא טען כי לא ניתן היה לפרט את השיקולים שמנחים את התנהלותו, אך הבהיר: "כל בר דעת מבין שזה לא מאוזן. אנחנו נמצאים בתפנית היסטורית ובעוד דברים שלא פירטנו".
נתניהו הדגיש כי קיימת משמעות ביטחונית למה שהוא מגדיר כ"שינוי נסיבות", אך טען שאינו יכול להרחיב בנושא: "לא יכולנו לטעון בגלל ביטחון מידע, אבל אנחנו יודעים מעט מאוד ממה שחשוף על פני השטח". לדבריו, "לשינוי הנסיבות הזה יש השלכות על עתיד המדינה".
התביעה: "דיון בדלתיים סגורות? מנוצל לרעה". סנגור נתניהו צעק: "השופטים מנצלים לרעה?"


עו"ד עמית חדד
(צילום: יאיר שגיא)
במהלך הדיון טען עו"ד עמית חדד כי יש להביא נציג ממלמ"ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון) שיקבע מה ניתן לשתף ומה יש להותיר חסוי. "צריך לבוא נציג מלמ"ב שיגיד מה אפשר לשתף, מה אי אפשר לשתף, צריך לבוא ולהציג את התמונה", אמר.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן תהתה מדוע לא ניתן להבהיר את הבקשה באופן ברור מראש, ואילו חדד השיב כי הנציג ממלמ"ב כבר הדגיש שיש לצמצם את מספר האנשים המעורבים בדיון. "יש דברים שקורים, ואני לא יכול לומר מה בדיוק", הוסיף. השופט הציע כי ההגנה תתייעץ עם התביעה בהפסקה כדי לאפשר תגובה מסודרת על הבקשה, במקום להמשיך בדיון במעמד צד אחד.


התובעים במשפט
(צילום: מוטי מילרוד)
השופט הציע לצדדים לדבר בהפסקה כדי שהתביעה תוכל להגיב על הבקשה. "אולי בהפסקה תדברו ביניכם עם התביעה כדי שתוכל להגיב", אמר ברעם. עו"ד חדד התנגד: "אני לא בטוח שיש עניינים חשובים כמו הדיון הזה". השופטת פרידמן-פלדמן תיקנה: "לא מצטדק, התביעה יכולה להגיב על הבקשה", והבהירה כי היא חלק מההליך כמו ההגנה.
העימות החריף כשחדד האשים את הפרקליטות: "אם יש ענייני ביטחון - מבחינתם שיישרף הכול, העיקר המשפט". עו"ד תירוש מהתביעה הגיבה בציניות: "נכון נכון, זה מה שנאמר כאן", והוסיפה: "המסגרת של דלתיים סגורות מנוצלת לרעה". חדד זעם: "מנוצל לרעה? השופטים מנצלים לרעה? הכול מנוצל לרעה? איזו אמירה זאת?".
להמשך קריאה
השופטת לסנגור נתניהו: "שר הביטחון הוא גורם פוליטי, לא מקצועי"
בפתח הדיון, הסביר סנגור נתניהו, עו"ד חדד, כי "יש הרבה פריטים (ראיות) שלא הצגנו. יבוא שר הביטחון ויגיד שראש הממשלה צריך להיות במצב אחר, הוא יציג לשופטים את כל הדברים שרה"מ לא הציג. זה חוסר אחריות להתעלם מזה".
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן הקשתה: "אבל מה יודע שר הביטחון שראש הממשלה לא יודע?". חדד: "התביעה ביקשה". פרידמן-פלדמן: "הם ביקשו גורם מקצועי". השופטת: "שר הביטחון הוא גורם פוליטי, לא מקצועי". נתניהו התערב: "כבודך, כבודך, אי אפשר". חדד: "העובדות משתנות, המציאות משתנה". השופט ברעם: "משהו השתנה?". נתניהו: "התשובה היא כן, כבודכם".
לשופטים נמאס מהסחבת בעדות: "לא יותר מ-14 דיונים נוספים"
השופטים במשפט נתניהו קבעו שהחקירה הראשית של ראש הממשלה, על כל האישומים, תימשך לכל היותר עוד 14 דיונים, כולל הדיון של היום. לגבי החקירה הנגדית – יחליטו בהמשך.
הם גם דרשו מההגנה להעביר עד 26 בפברואר רשימה של עדים שצפויים להעיד בחודשיים הקרובים ומשך העדות שלהם, כדי שהמדינה תוכל להגיב לבקשה לצמצם את עדות נתניהו ליומיים בשבוע.
עד שתהיה החלטה אחרת, הדיונים יימשכו כרגיל – שלושה ימים בשבוע, אלא אם יאושרו שינויים נקודתיים.
לפני שבוע, נתניהו ביקש לצמצם את ימי העדות שלו מדי שבוע משלושה לשניים, לדברי השופטים, מ"טעמים הנוגעים למילוי תפקידו על רקע המציאות הביטחונית והמדינית המורכבת, בהיבטים שונים ובזירות שונות". הדבר, למעשה, היה מאריך את משך זמן הדיונים ואת הסחבת. עו"ד חדד ביקש לייצר מתווה שבו נתניהו מעיד פעמיים בשבוע, ואילו ביום נוסף מעיד עד אחר מטעם ההגנה. השופטים הורו לו להציג בכתב את המתכונת, ולפרט אילו עדים ניתן יהיה לשמוע בדרך זו, ומתי ההגנה תהיה מוכנה לשמיעתם.
נתניהו נכנס לדיון עדותו, הבוקר
להמשך קריאה
שר הביטחון "ישכנע" את השופטים לצמצם את ימי עדות נתניהו?
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש הבוקר מהרכב השופטים במשפט לאפשר לשר הביטחון ישראל כ"ץ להגיע ליום עדותו ה-12 כדי שיוכל לשכנע אותם, בדלתיים סגורות, מדוע עליהם לאשר את בקשתו לצמצם את ימי עדותו השבועיים - משלוש פעמים לפעמיים.
בבקשה, שהגיש עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו, הוא דורש מהשופטים לקיים דיון "בעניין הביטחוני" בדלתיים סגורות, וזאת ככל האפשר, היום סביב השעה 12:00. בדיון, כך נכתב, מבקש ראש הממשלה מהשופטים שיאפשרו את נוכחות שר הביטחון כ"ץ ונציג של הממונה על הביטחון במערכת הביטחון.
לפני שבוע, נתניהו ביקש לצמצם את ימי העדות שלו מדי שבוע משלושה לשניים, לדברי השופטים, מ"טעמים הנוגעים למילוי תפקידו על רקע המציאות הביטחונית והמדינית המורכבת, בהיבטים שונים ובזירות שונות". עו"ד חדד ביקש לייצר מתווה שבו נתניהו מעיד פעמיים בשבוע, ואילו ביום נוסף מעיד עד אחר מטעם ההגנה. השופטים הורו לו להציג בכתב את המתכונת, ולפרט אילו עדים ניתן יהיה לשמוע בדרך זו, ומתי ההגנה תהיה מוכנה לשמיעתם.
"בהמשך לדברים שמסר ראש הממשלה בדיון בדלתיים סגורות, ובשים לב להערות המאשימה בדיון זה, מתבקש בית המשפט הנכבד, במהלך יום הדיונים הקרוב לקיים דיון בעניין הביטחוני", כתב היום עו"ד חדד לשופטים. "לשם קיום הדיון הביטחוני, ובהתאם להוראות הממונה על הביטחון במערכת הביטחון, התבקשה ההגנה להעביר את המידע הבא: מדובר בנושא ביטחוני רגיש שחשיפה לנושא נדרשת בעמידה בהגדרות גורמי הביטחון ובכלל זה האתר שבו יתקיים הדיון המסווג. טרם הדיון, יתקיים תיאום ביטחוני בין גורמי הביטחון למזכירות בתי המשפט".
יום עדות נוסף מתחיל, כך הוא נראה בפעם שעברה
אתם מצטרפים ליום העדות ה-12 במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
את יום העדות ה-11, שהתקיים ביום רביעי שעבר, פתח סנגורו של נתניהו, עורך הדין עמית חדד, עם הצגת תכתובת פנימית של עורכי וואלה, שבה אישר המנכ"ל לשעבר אילן ישועה כי שתי כתבות שעלו היו "שליליות מאוד". הוא כתב כי לאבי אלקלעי, עורך וואלה לשעבר, כי "היה עדיף לא לפרסם בכלל מאשר לפרסם בצורה הזו". נתניהו טען כי "הם פשוט מעבירים את התעמולה שלהם".
ראש הממשלה המשיך את קו ההגנה של "סיקור מגמתי", כינה את פרסום דוח המבקר בזמן הבחירות "פיגוע פוליטי" - והכתיב לכתבות על מני נפתלי: "If you want to shoot - shoot". השופטת נזפה בסנגורו של נתניהו: "תציג עובדות, לא פרשנות".
לכל עדכוני הדיון הקודם - לחצו כאן
פורסם לראשונה: 09:30, 24.02.25