עדכונים שוטפים
הצג מהחדש לישן
הצג מהישן לחדש
לוחם בגבעתי נפצע קשה בג'באליה
דובר צה"ל הודיע כי לוחם בגדוד צבר בחטיבת גבעתי נפצע באורח קשה מוקדם יותר היום בקרב בצפון רצועת עזה. הלוחם, שנפצע בג'באליה, פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, ומשפחתו עודכנה.
דיווח: ישראל תוקפת אתר צבאי בדמשק
ברשת הטלוויזיה הסורית SYRIA TV מדווחים על פיצוצים בדמשק. בתוך כך, סוכנות הידיעות הרוסית "ספוטניק" דיווחה מפי מקורות כי מקור הפיצוצים הוא בתקיפה ישראלית לעבר אתר צבאי.
שר הביטחון בפיקוד הצפון: בלי נסיגת חיזבאללה מעבר לליטאני - ישראל תיאלץ לפעול
שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר בפיקוד הצפון, שם חזה בתצוגת הנשק של חיזבאללה שנתפס בידי צה"ל בלבנון. השר קיבל עדכון מבצעי ומודיעיני על הפעילות בלבנון, וסקר את התצוגה לצד רמ"ט הפיקוד תא"ל שגיב דהן, יחד עם מפקדים נוספים.
השר כ"ץ אמר כי "ישראל מעוניינת בקיום ההסכם בלבנון ותמשיך לאכוף אותו באופן מלא וללא פשרות כדי להבטיח את חזרת תושבי הצפון בביטחון לבתיהם - אבל התנאי הראשון לקיום ההסכם הוא נסיגה מוחלטת של חיזבאללה אל מעבר לנהר הליטאני, פירוק כל הנשק וסיכול תשתיות הטרור במרחב על ידי צבא לבנון - דבר שעדיין לא קרה. אם התנאי הזה לא יתקיים, לא יהיה הסכם - וישראל תיאלץ לפעול בעצמה כדי להבטיח את חזרת תושבי הצפון בביטחון לבתיהם. לא נאפשר יצירת איום מחודש על יישובי הצפון ועל אזרחי מדינת ישראל".
ניסיון הדקירה ליד רמאללה: אזרח ישראלי נכנס לכפר לצורכי מסחר - ונמלט ללא פגע
המשטרה וצה"ל עדכנו כי אזרח ישראלי תושב מודיעין עילית נכנס לכפר דיר קדיס בבנימין, ליד רמאללה, לצורכי מסחר. זאת בהמשך לאירוע שבו דווח כי פלסטינית ניסתה לדקור ישראלים שנכנסו לכפר. האזרח נמלט מהכפר ללא פגע, לאחר שהחשודה ניסתה לדקור אותו. הוא חבר לכוחות המשטרה וכוחות צה"ל, והחשודה נמלטה.
ניסיון דקירה בכפר דיר קדיס
(צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)
פלסטינית ניסתה לדקור ישראלים שנכנסו לכפר ליד רמאללה, אין נפגעים
פלסטינית ניסתה לדקור אזרחים ישראלים שנכנסו לכפר דיר קדיס שסמוך לרמאללה. איש לא נפגע מניסיונות הדקירה.
כוחות צה"ל מבצעים בעקבות זאת כתר על הכפר, ונסיבות האירוע בבדיקה.
פיקוד העורף: נקיים היום בדיקות צופרים בבסיס הפיקוד באזור רמלה
פיקוד העורף עדכן כי היום יתקיימו בדיקות צופרים בין השעות 12:00-10:00 בבסיס מחנה רחבעם רמלה, שבמחוז ירושלים והמרכז, ומשמש את פיקוד העורף. במסגרת הבדיקות תישמע אזעקה עולה ויורדת באזור. אם תופעל התרעת אמת, תישמע אזעקה נוספת.
בסוף השבוע: עשרות מחבלים חוסלו, יותר מ-100 מטרות טרור הותקפו ברצועה
בפעילות משותפת של חיל האוויר ופיקוד הדרום, בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ושב"כ, מטוסי קרב וכלי טיס תקפו בסוף השבוע האחרון יותר מ-100 מטרות טרור ברחבי רצועת עזה. במסגרת התקיפות חוסלו עשרות מחבלי חמאס. כך נמסר מצה"ל ושב"כ, שהוסיפו כי צה"ל תקף מספר נקודות שיגור מהן זוהו חלק מהשיגורים שחצו לשטח הארץ במהלך סוף השבוע. "טרם התקיפות ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימושים מדויקים, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף", נמסר.
צה"ל יקיים תרגיל ביטחוני בקריה, קולות נפץ יישמעו במרחב
דובר צה"ל עדכן כי החל משעות הבוקר יתקיים תרגיל צבאי בבסיס הקריה בתל אביב. במסגרת התרגיל, שיימשך עד לשעות הצהריים, ינועו רכבי ביטחון והצלה וייתכן שיישמעו קולות נפץ או שייתמר עשן במרחב. צה"ל מסר בנוסף כי "התרגיל תוכנן מראש כחלק מגרף האימונים השנתי. אין חשש לאירוע בטחוני".
צה"ל: האזעקה באזור חדרה והדי הפיצוצים במרכז - בגלל טיל מתימן שיורט
בהמשך לאזעקה שהופעלה בתלמי אלעזר שבאזור חדרה, דובר צה"ל עדכן כי טיל אחד ששוגר הלילה מתימן יורט לפני שחצה לשטח ישראל. בעקבות היירוט, תושבים במרכז דיווחו על שמיעת הדי פיצוצים.
פורסם לראשונה: 07:14, 05.01.25