האזינו לכותרת - פודקאסט החדשות היומי של ynet. והפעם: מי אתם, אנשי הפלג הירושלמי הציבור החרדי, ועל מה אתם מפגינים?
הכותרת
הכירו את הפלג הירושלמי - "הצבא" החרדי שנלחם נגד הגיוס
24:36
"באזור שנת 2014 מגיע רב חרדי מאוד מוכר, הרב שמואל אוירבך, ואומר 'אנחנו מפסיקים להתייצב בלשכות הגיוס אפילו רק לקבל פטור, אנחנו לא צריכים לקבל אישור מאף אחד ללמוד תורה, אנחנו לא צריכים חותמת של הצבא. לנו אין קשר עם שום דבר שקשור לצבא'".
כך תיאר כתבנו לענייני חרדים שילה פריד את היווסדות הזרם הקיצוני המכונה "הפלג הירושלמי". "הצעירים החרדים אמרו לרבנים 'אנחנו ניעצר, נקבל צו הגבלה ליציאה מארץ', כל מיני סנקציות'. אמר להם הרב 'מי שייעצר, הוא לא יהיה לבד, אני מוציא את כל הבחורים מהישיבות שלנו שיחסמו את ירושלים, יחסמו את אשדוד, יחסמו את בני ברק, עד שהוא ישוחרר'.
"ההנהגה החרדית הוותיקה לא אהבה את זה בכלל. הם אומרים 'תראו, אנחנו חיים פה במדינת ישראל, אנחנו מנסים להגיע להבנות עם הרשויות, אנחנו לא רוצים להגיע לפיצוצים כל הזמן'. ועל זה אומרים בפלג הירושלמי 'אתם עושים מסחר בנשמות ישראל. אנחנו לא מוכנים שאף אחד יתגייס, הצבא לא מתאים לאף חרדי'. אבל הם כן רוצים להיות חלק מהמדינה, רק לא חלק מהצבא. איכשהו זה מסתדר בתוך עולם הערכים שלהם".
הכותרת
הפוליטיקאים עוד מתווכחים, אבל צה"ל מתחיל לגייס חרדים | יואב זיתון
26:56








