בשיתוף תנובה

תפוחי אדמה מוקרמים

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים
(צילום: דנה קופל)
המרכיבים:
4 תפוחי אדמה שלמים, עם קליפה, שטופים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות טריות קצוצה
1 שן שום כתוש
1/2 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
200 גרם פתיתי גבינת גאודה/ טריו מיקס שלוש גבינות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את התפוחי אדמה על תבנית ואופים כ-45 דקות עד שהם רכים מאוד.
  3. בינתיים במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עד שהפטריות רכות.
  4. בקערה מערבבים את תערובת הפטריות עם הגבינה.
  5. חוצים כל תפוח אדמה ומוציאים קצת מהבפנים ויוצרים גומה. מוסיפים את מה שהוצאנו לתערובת הגבינות.
  6. מניחים את התפוחי אדמה בתבנית.
  7. ממלאים את תפוחי האדמה במילוי, ומפזרים עוד קצת גבינה מעל.
  8. אופים כ-15 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.
היכנסו למתחם "זמן משפחה- טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה