בשיתוף תנובה

מקלוני פיצה לילדים

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
מקלוני פיצה
מקלוני פיצה
מקלוני פיצה
(צילום: דנה קופל)
המרכיבים: (25-30 יחידות)
חבילת בצק עלים חמאה מופשרת לפי הוראות היצרן
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת שום
100 גרם פתיתי טריו - מיקס שלוש גבינות
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומקררים אותם על מגש/קרש חיתוך במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאוד.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק הראשון מהמקפיא ומורחים עליו רסק עגבניות עם מברשת.
  5. מפזרים אורגנו, בזיליקום, שום ואת פתיתי הגבינות.
  6. מחזירים למקפיא לעשר דקות להתייצבות.
  7. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ (אם רוצים מקלונים יותר קצרים חותכים את הכל ל-2)
  8. מרימים כל רצועה בזהירות, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית, אין צורך לשמור על רווחים גדולים.
  9. מורחים בביצה ואופים כ-15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.
  10. חוזרים על כך עם הבצק השני.
היכנסו למתחם "זמן משפחה- טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה