בשיתוף תנובה
איזה חג מופלא הוא חנוכה – גם סיפור גבורה עם הפי אנד, גם אירוע שנמשך 8 ימים, גם זמן משפחה, שמחה ושירים וגם אוכל מסורתי, חוצה עדות ותרבויות, שבו מככבים מאכלים מופלאים כמו סופגניות חמימות ושמנמנות ולביבות מטוגנות ונימוחות, שקשה למצוא מישהו שיכול להגיד להם 'לא'.
תנובה בשיתוף ידיעות אחרונות ו-ynet הוציאו מגזין מיוחד הכולל מתכונים מופלאים לאירוח, משחקים לאירועי ההדלקה וטיפים שיסדרו לכם את החג. המתכונים פרי יצירתם של הבלוגר ומנחה סדנאות הבישול, רון יוחננוב; בלוגרית האוכל, רחלי קרוט והשפית והיועצת הקולינרית, סבינה ולדמן. איך הם מכינים את המתכונים שלהם? מוזמנים לקבל טעימה קלה של 3 מתכוני חג מצולמים עם כל השלבים – סופגניות בצורת קרואסון, לביבות מלוחות כמו עננים ולזניה אחת אלוהית.

סופגניות קרואסון של רון יוחננוב

20-30 סופגניות
20 דקות הכנה
סופגניות קרואסון של רון יוחננוב: צפו
(צילום: רון יוחננוב)
מרכיבים:
1 חבילה בצק עלים חמאה מופשרת
לציפוי – סוכר לבן
לטיגון – שמן
לקרם
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
250 מ"ל גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל איכותי
1 צפייה בגלריה
חגיגה משפחתית: שמונה מתכונים לשמונה לילות
חגיגה משפחתית: שמונה מתכונים לשמונה לילות
חגיגה משפחתית: שמונה מתכונים לשמונה לילות
(צילום: יהונתן בן חיים)
הוראות הכנה:
1. פורסים את הבצק על משטח עבודה, חותכים למשולשים ומגלגלים לצורה של קרואסון.
2. מחממים שמן ל-160 מעלות בסיר עמוק.
3. מטגנים את הקרואסון עד הזהבה.
4. לאחר טיגון, מעבירים את הקרואסונים לקערה עם סוכר לבן ומצפים היטב.
5. הכנת הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב ואוורירי.
6. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר דק וממלאים כל קרואסון בקרם.

מיני לביבות גבינה מלוחות של רחלי קרוט

20 יחידות
20 דקות
מיני לביבות גבינה מלוחות של רחלי קרוט: צפו
(צילום: רחלי קרוט)
המרכיבים:
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ"ל (1 כוס) מים או חלב
50 גר' חמאה מומסת או שמן זית
חצי כפית מלח
70 גר' פתיתי מוצרלה
70 גר' קשקבל
175 גר' (1 ורבע כוס) קמח תופח
הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת, ומלח וטורפים היטב.
2. מגרדים את הקשקבל על החלק הדק בפומפייה.
3. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
5. משמנים מעט מחבת רחבה, ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות במחבת. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עדינה.
6. מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה, או ככה לבד, עם סלט ירקות והמון מצב רוח.
הערות ושידרוגים:
בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה או אפילו פלפל שחור גרוס. אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גדולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.

לזניה עם עגבנית ובשמל של סבינה ולדמן

6-8 מנות
60 דקות הכנה
לזניה עם עגבנית ובשמל של סבינה ולדמן: צפו
(צילום: סבינה ולדמן)
מרכיבים:
לרוטב עגבניות:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 ענף מרווה
800 גרם עגבניות משומרות חתוכות לקוביות
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
חצי כפית מלח
100 גר' מלח
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
½ ליטר חלב
1 ביצה
רבע כפית אגוז מוסקט
להרכבה:
1 חבילה עלי לזניה
200 גר' פתיתי מוצרלה
100 גר' פתיתי פרמזן
הוראות הכנה:
1. רוטב עגבניות – מניחים בסיר בינוני את שמן הזית, שום ומרווה, ומחממים על להבה בינונית. כשעולה ריח נעים של שום, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים כ-15 דקות לקבלת רוטב סמיך ועשיר. מורידים מהאש, נפתרים מהמרווה ומצננים.
2. רוטב בשמל – בסיר בינוני קטן ממיסים את החמאה יחד עם המלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה. מוסיפים בבת אחת את השמנת והחלב ומערבבים נמרצות עם מטרפה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד רתיחה, ולאחר עוד כשתי דקות נוספות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך, בלי להפסיק לערבב. מורידים מהאש, ומערבבים פנימה את הביצה ואגוז המוסקט. מניחים לצינון.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. הרכבה: מורחים את התבנית בשכבה דקה של רוטב בשמל. מעל מסדרים בצפיפות את עלי הלזניה, מכסים בשכבה נדיבה של רוטב עגבניות, ומעליו יוצקים שכבה של הבשמל. מפזרים חופן גדול של מוצרלה ומעל 2-3 כפות פרמזן. ממשיכים לשכבה נוספת של דפי פסטה וחוזרים על סדר הפעולות שוב ושוב עד שעוברים מעט את גובה התבנית. שומרים שתי כפות מוצרלה ושתי כפות פרמז'ן בצד.
5. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור במשך 45 דקות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל-200 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומפזרים מעל את הגבינות, מכניסים לתנור לעשר דקות של השחמה. מוציאים ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.
מה עוד אפשר לעשות בחג? כנסו למגזין המיוחד הכולל מתכונים מופלאים לאירוח, משחקים לאירועי ההדלקה וטיפים שיסדרו לכם את החג.
בשיתוף תנובה