2 צפייה בגלריה
המשלחת בביקור במרוקו
המשלחת בביקור במרוקו
המשלחת בביקור במרוקו
(באדיבות איגוד הג'ודו)
"המרוקאים קיבלו אותנו עם הרבה אהבה, זה מרגש", כך אמר יו"ר איגוד הג'ודו בישראל, משה פונטי, על מחנה האימונים שמתקיים במרוקו בהשתתפות משלחת של 16 ג'ודאים. שמונה מהם הם ילדים יהודים מירושלים ושמונה הם ערבים מאבו גוש, וביחד עם מבקרים במועדוני ג'ודו במרקש, קזבלנקה ורבאט כחלק מיוזמת “ג’ודו לשלום” של האיגוד העולמי.
המשלחת הישראלית התקבלה בחמימות על ידי איגוד הג’ודו המרוקאי והעומד בראשו, שאפיק אל-קתאני, שקיבל הזמנה אישית מפונטי להגיע עם הג’ודאים המרוקאים לגראנד סלאם תל אביב שיתקיים בפברואר. המשלחת תסיים את ביקורה ביום חמישי ותשוב ארצה, כאשר לאורך כל הביקור מלווים את המשלחת נציגים מאיגוד הג’ודו העולמי.
"מה שיפה זה לראות את קירוב הלבבות", סיפר פונטי, "כיו”ר איגוד שחווה הרבה רגעי שיא של הישגים בתחרויות הגדולות ביותר, ביקור כזה הצליח לרגש אותי מאוד. הגענו עם קבוצה טובה של ג’ודאים צעירים מאבו גוש וזו באמת חוויה יוצאת דופן”.
2 צפייה בגלריה
"יפה לראות את קירוב הלבבות"
"יפה לראות את קירוב הלבבות"
"יפה לראות את קירוב הלבבות"
(באדיבות איגוד הג'ודו)
יו”ר המועצה המקומית אבו גוש, סלים ג'אבר, התלווה לביקור וסיפר: “הגענו כמשלחת של יהודים וערבים במטרה לקרב לבבות ולהראות לכל העולם שמה שקורה בנינו זה לא רק שנאה ומלחמות, אלא אנחנו חיים ביחד בשכנות טובה ובכבוד הדדי. זו המטרה שלנו אנחנו כאן במרוקו.
"לראות את הנערים שלנו עם הנערים המרוקאים זה מראה משמח ומקרב, שמוחק את כל השנאה. יש ג’ודו באבו גוש, יש לנו קבוצת שמתאמנת במתנ”ס המקומי וכולם רוצים להגיע רחוק בספורט העולמי, לכן באנו לשתף פעולה, להתחרות ביחד ולהתאמן ביחד”.
בשיחה בין פונטי לאל-קתאני, דנו השניים בהעמקת שיתופי הפעולה בין שני האיגודים והמשך ביקורים הדדיים של ספורטאים משתי המדינות. שאפיק אל-קתאני אמר בסיום הפגישה: “אנחנו שמחים לארח את המשלחת היהודית-ערבית מישראל ושמחים על שיתוף הפעולה הראשון בתחום בין מרוקו לישראל”.
י”ור איגוד הג’ודו המרוקאי הוסיף: “זהו שיתוף פעולה ראשון המציין את חידוש היחסים בין מרוקו וישראל, ואת ערכי השיתוף של ספורט ניישם בשיתוף הפעולה שלנו. זהו שלב ראשון ובעתיד ניתן לצפות שנמשיך בחילופי מאמנים והכשרה עם מועדונים בישראל, יהודים וערבים, במטרה לקדם את הג’ודו ואת השלום בעולם בין העמים ובין הקהילות של הדתות השונות, דבר שניתן לעשות בספורט בכלל ובג'ודו בפרט”.