3 צפייה בגלריה
חושבת על ניהול בספורט? מיננקו
חושבת על ניהול בספורט? מיננקו
חושבת על ניהול בספורט? מיננקו
(איציק בלניצקי)
חושבת על העתיד? חנה קנייזבה מיננקו נרשמה לקורס הדירקטוריות של הוועד האולימפי בישראל. בארגון הודיעו כי קורס דירקטוריות השלישי במספר יצא לדרך, כאשר המטרה שלו היא כמובן לקדם את ניהול הספורט בישראל ולהוות גורם מאיץ להשתלבותן של נשים בהנהלות ובתפקידי ניהול בכירים.
התכנים של הקורס כוללים הסמכה מלאה לכל דירקטוריון בישראל עם הרחבה לניהול ספורט, כאשר בקורס הנוכחי ישולבו לראשונה פרקים נבחרים מתוך המדריך לניהול ספורט של הוועד האולימפי הבינלאומי, כך שהתכנים הללו יקנו למשתתפות תעודת הסמכה לניהול גם מטעם הוועד האולימפי הבינלאומי.
3 צפייה בגלריה
חנה קנייזבה מיננקו
חנה קנייזבה מיננקו
חנה קנייזבה מיננקו
(חגי מיכאלי)
הקורס הנוכחי מונה 28 משתתפים ומשתתפות שנבחרו מבין רשימה ארוכה, עם ניסיון ניהולי וזיקה לספורט. גם במחזור זה ועדת האיתור נתנה עדיפות לספורטאיות ומאמנות בהווה ובעבר, אך שילבה גם אחרים, כולל ארבעה גברים. בין המשתתפים בקורס הנוכחי: האתלטית האולימפית חנה מיננקו, הטניסאית ציפי אובזילר, הכדורגלנית מורן לביא-דגן, מנכ”ל איגוד האתלטיקה גל לוי.
בקורסים הקודמים השתתפו בין היתר: יו”ר איגוד הכדורמים רויטל גלוסקא-כהן, חברת הנהלת הוועד האולימפי בישראל כנרת צדף, מנכ”לית איגוד השייט סמדר פינטוב, מנכ”לית איגוד ההתעמלות שרית שנער, מנכ”לית איגוד הטאקוונדו נועה שמידע, מנכ”לית אתנה מורן מסיקה והשחיינית האולימפית עדי ביכמן.
יעל ארד, יו”ר הוועד האולימפי בישראל, אמרה: “אחוז הנשים המנהלות בספורט הישראלי הינו מהנמוכים בעולם. בישראל מכהנת אשה אחת בלבד כיו"ר איגוד ספורט. לשמחתי חל גידול במספר המנכ"ליות באיגודים אך הוא רחוק מלהיות שוויוני. במקום לשאול מה לעשות החלטנו פשוט ליזום, לעשות ולהוביל את השינוי מתוך הבית. בספורט הישראלי ככלל, אין הכשרת מנהלים ומנהלות או קורסי העשרה משמעותיים כפי שקיים במגזר העסקי וחשבנו שעידוד נשות ואנשי ניהול במערכות השונות להתפתח בתחום הניהולי יסייעו להשתלבותן של נשים בניהול הספורט בישראל. אנחנו מעודדים את הנשים להיות אקטיביות בהתקדמות בסולם הניהולי, ובד ובד פונים ליושבי ראש בהנהלות השונות ליהנות מנבחרת דירקטוריות מצוינת ולפעול להשתלבותן”.
3 צפייה בגלריה
יעל ארד
יעל ארד
יעל ארד
(מיכה בננו)
גילי לוסטיג מנכ"ל הוועד האולימפי, הוסיף: “הוועד האולימפי בישראל רואה בהון האנושי את המשאב החשוב ביותר. לאחר ההשקעה בתכנית היום שאחרי, המסייעת לספורטאים וספורטאיות במגוון תחומי עניין ותכניות העשרה למאמני ומאמנות העתיד של ישראל, החלטנו לטפח ולקדם גם את ניהול הספורט בעיקר בקרב נשים. לשמחתנו התכנית צברה מוניטין והביקוש רק גדל. עד כה הכשרנו 47 נשים ו- 7 גברים. בסיום ההכשרה תצטרפנה הבוגרות לנבחרת המכובדת של הדירקטוריות בספורט בישראל ואנו כבר נערכים לקורס הרביעי אך לא האחרון”.
סוזי יוגב, יו"ר הוועדה לשוויון מגדרי בוועד האולימפי בישראל, ציינה: “אנו בוועד האולימפי בישראל פועלים כל העת לצמצום הפערים המגדריים בהנהלת הארגון, בוועדות ובייצוג שוויוני של הספורטאים והספורטאיות במשחקים האולימפיים. תת ייצוג של נשים בספורט בכלל ובתפקידי ניהול בכירים בפרט, מושפעת מחסמים מובנים ולא מחוסר יכולת. ההיענות הרחבה והמשמחת להרשמה לקורס הדירקטוריות מוכיחה עד כמה נשים מעוניינות להשתלב ולהשפיע. אין לי ספק שאיכותן ושילובן בעתיד בארגוני הספורט השונים ובעמדות מפתח תשפיע בעתיד על איכות ניהול הספורט בישראל”.