1 צפייה בגלריה
שיי גילג'ס אלכסנדר
שיי גילג'ס אלכסנדר
שיי גילג'ס אלכסנדר
(רויטרס)

אוקלהומה (11:50) - יוסטון (24:37) 128:137

שיי גילג'ס-אלכסנדר שוב התפוצץ עם 51 נקודות והוביל את הת'אנדר לניצחון מספר 50 העונה. הוא הגיע ל-50 נקודות בפעם הרביעית תוך שבעה שבועות, כאשר כבר בהפסקה היו לו 28. ג'יילן וויליאמס הוסיף 24 נקודות, ולו דורט סגר עניין ברבע האחרון עם שתי שלשות רצופות.
הרוקטס, ששיחקו ללא חמישה שחקנים בכירים, החזיקו מעמד עד ההפסקה, אך נחלשו ברבע השלישי, בו הת'אנדר השתלטו על המשחק. קאם ויטמור ניסה להחזיר את קבוצתו לעניינים עם 27 נקודות, אך ההתמודדות נסגרה עם חטיפה ודאנק של שיי לקראת הסיום. אוקלהומה ניצלה היטב את האגרסיביות שלה והשיגה 24 קליעות עונשין מוצלחות מתוך 27 ניסיונות.

שארלוט (46:14) - גולדן סטייט (28:33) 119:101

סטף קרי רשם 21 נקודות ו-10 אסיסטים, כשהוביל את קבוצתו לבריחה במחצית השנייה. שיידון שארפ היה נהדר עם 22 נקודות, בעוד ברנדין פודזימסקי תרם 19 נקודות ו-10 ריבאונדים. בצד השני, מיילס ברידג'ס סיפק 35 נקודות ולמלו בול הוסיף 25, אך ההורנטס המשיכו להיאבק עם הפסד עשירי ב-11 משחקים.
הרבע השלישי התחמם כשגארי פייטון השני נאלץ לרדת בעקבות פגיעה בראשו, ודריימונד גרין ספג עבירה בלתי ספורטיבית. למרות שצימקו את ההפרש לשלוש נקודות, ההורנטס ספגו מטח שלשות מידי באדי הילד וג'ימי באטלר, מה שהחזיר את היתרון לדו ספרתי. קרי אמנם החטיא לראשונה אחרי 29 קליעות עונשין רצופות, אבל קבוצתו שלטה לחלוטין בריבאונדים והביסה את הספסל החבול של שארלוט.

ממפיס (23:38) - אטלנטה (33:28) 132:130

קאריס לוורט היה גיבור המשחק עם ליי-אפ על הבאזר שנתן להוקס ניצחון חוץ דרמטי. הגריזליס, שכבר הובילו ביתרון דו ספרתי, איבדו את ג'ארן ג'קסון ג'וניור אחרי פחות משתי דקות בשל פציעה בקרסול, ובהמשך גם את הכדור המכריע, אותו חטף דייסון דניאלס מידי דזמונד ביין. זאכרי רישאשר בלט עם 27 נקודות, ואונייקה אוקונגוו תרם דאבל-דאבל מרשים. זו הייתה הפעם השלישית ברציפות שהמארחת מפסידה לסל ניצחון דרמטי בביתה אחרי שזה קרה לה גם מול ניו יורק וסן אנטוניו.
ביין עצמו רשם טריפל דאבל ראשון בקריירה עם 35 נקודות, 10 ריבאונדים ו-10 אסיסטים, אך זה לא הספיק לממפיס, שספגה הפסד שלישי ברציפות עם סל ניצחון של היריבה בשניות האחרונות. ההוקס קלעו 82 נקודות בצבע, שיא עונתי מבחינתם, ורשמו ריצת 0:7 בסיום שסידרה להם ניצחון יקר במאבק על הפליי-אין.

דאלאס (30:32) - סקרמנטו (28:32) 122:98

הקינגס המשיכו במומנטום החיובי עם ניצחון חוץ משכנע מול דאלאס, שאיבדה את קיירי אירווינג כבר ברבע הראשון בשל פציעה בברך. זאק לאבין ודמאר דרוזן הובילו את סקרמנטו עם 22 ו-20 נקודות בהתאמה, כשהם מקבלים תמיכה מיונאס ולנצ'יונאס שהוריד תשעה ריבאונדים.
ללא אירווינג (שאגב, נשאר על הפרקט לשתי זריקות עונשין לאחר שנפצע), המאבריקס התקשו למצוא פתרונות התקפיים, כשהם קולעים רק 7 שלשות מ-25 ניסיונות - אחת בלבד יותר מהשפל העונתי שלהם. בהפסקה הם היו בפיגור 10, וברבע השלישי נכנעו לריצת 21:2 שהכריעה את המשחק. קאי ג'ונס ניסה להילחם עם שיא קריירה של 21 נקודות, אך לא הצליח למנוע הפסד נוסף של המאבריקס.

מיאמי (31:29) - וושינגטון (49:11) 90:106

באם אדבאיו קבע שיא מועדון עם הדאבל דאבל ה-222 שלו במיאמי, כשהוביל את ההיט לניצחון קליל על הוויזארדס. אדבאיו רשם 19 נקודות ו-15 ריבאונדים, ודאנקן רובינסון הוסיף 17 נקודות במשחק בו הקבוצה שלו שלטה לחלוטין מהשנייה הראשונה. טייר לרסון וטיילר הירו תרמו 16 נקודות כל אחד, ומיאמי נותרה בתמונת הפלייאוף.
הוויזארדס, שסבלו ממשחק חלש של קווין מידלטון (16 נקודות), לא הצליחו להתמודד עם ההגנה של מיאמי, שקלעה רק ב-47.6% מהשדה אך הגבילה את היריבה ל-36.9% בלבד. רגע המפתח הגיע כששלשה של הירו קבעה יתרון 19 נקודות לפני המחצית, ומאותו רגע מיאמי לא הסתכלה לאחור.

יוטה (46:15) - דטרויט (27:35) 134:106

הפיסטונס לא התקשו וכבר אחרי הרבע הראשון הוליכו ב-14 נקודות, כשההפרש רק הלך וצמח ככל שהתקדמו הדקות בדרך לאחד מהניצחונות הקלים ביותר שלהם העונה. קייל פיליפובסקי קלע 25 נקודות מהספסל אצל המפסידה, קולין סקסטון ו-ווקר קסלר סיימו עם 16 ו-14 נקודות בהתאמה. בצד המנצח, קייד קנינגהאם קלע 29 נקודות לצד תשעה אסיסטים, אסאר תומפסון הוסיף 17 נקודות וג'יילן דורן סיים עם 16 נקודות ו-12 כדורים חוזרים.