ועכשיו - הפועל תל אביב מגיעה לרגע האמת, כאשר היא תתחיל את סדרת חצי גמר היורוקאפ השבוע, אך לפני זה, אתמול (שבת) האדומים של דימיטריס איטודיס סיימו את השבוע העמוס שלהם עם 91:95 על בני הרצליה ורשמו ניצחון שמיני ברציפות.
תקופה נהדרת עוברת על החבורה באדום, שכבר ברבע הראשון פתחה בטירוף ועלתה ליתרון דו ספרתי עם 19:31 אחרי עשר דקות. ברבע השני, הרצליה צמצמה את ההפרש והצליחה להתקרב מעט, אך הורידה רק לתשע, כשעדיין הפועל ת"א היא זאת שמובילה, 42:51 בירידה להפסקה.
הרבע השלישי המשיך באותו קצב, האדומים ברחו ליתרון דו ספרתי, המארחת צמצמה בכל פעם והתקרבה, כשאלייז'ה סטיוארט להט וזה ארבע הפרש בלבד. ברבע האחרון זה אף היה נראה טוב יותר עבור הרצליה, שבאיזשהו שלב עלתה ליתרון, אך היתרון החליף ידיים והאדומים הצליחו לשרוד מותחן גדול ולנצח 91:95.
הפנים לולנסיה: 91:95 להפועל על הרצליה
כאמור, הפועל תל אביב השיגה ניצחון שמיני ברציפות וכעת כל כולה לקראת סדרת חצי הגמר מול ולנסיה ביורוקאפ, כאשר סגנית האלופה תמריא כבר היום לספרד וביום שלישי יתקיים המפגש הראשון. מנגד, הרצליה תקווה לחזור לנצח במחזור הבא מול עירוני קריית אתא.
קלעו להפועל תל אביב: ג'ונתן מוטלי 22 נקודות, מרכוס פוסטר 17 נק', מרכוס בינגהאם 16 נק', אנטוניו בלייקני 14 נק', תומת גינת 13 נק', ים מדר 7 נק ואיש וויינרייט 6 נק'.
קלעו לבני הרצליה: אלייז'ה סטיוארט 28 נק', כריס סילבה ואיתן בורג 15 נק' כל אחד, דשון פרנסיס וג'ון מיקס 10 נק' כ"א, פרדי בורדיון 6 נק', ג'וש הולי 5 נק' ועומר בן דוד 2 נק'.
רבע ראשון: 19:31 להפועל תל אביב
חמישיית בני הרצליה: עומר בן דוד, אלייז'ה סטיוארט, כריס סילבה, ג'ון מיקס ואלון מיכאלי.
חמישיית הפועל ת"א: נועם יעקב, אנטוניו בלייקני, איש וויינרייט, תומר גינת וג'ונתן מוטלי.
סטיוארט פתח את הרבע עם שלוש נקודות מהקו, מוטלי קלע לייאפ ראשון באדום מנגד, סטיוארט ומיקס עשו 2:7, אך האדומים מנגד הגיבו עם ריצת 4:18 והפכו את התוצאה, 11:20 להפועל. וויינרייט וגינת הוסיפו חמש נקודות והמשיכו את הריצה האדירה עד 11:25, סטיוארט עצר את הבצורת עם שתי נקודות מהקו, הקבוצות החליפו סלים והפועל ניצחה בענק את הרבע.
רבע שני: 42:51 להפועל תל אביב
מדר וסטיוארט החליפו סלים בפתיחת הרבע, בינגהאם השלים ארבע נקודות אישיות ועשה 23:37, סטיוארט ופרנסיס הורידו את ההפרש לחד ספרתי, פוסטר החזיר לדו ספרתי עם נקודה מהקו, 30:40. מיקס צלף שלשה, סטיוארט הוריד לשש הפרש בלבד, פוסטר עם סל גדול מחוץ לקשת, בינגהאם הוסיף חסימה וגינת עשה 36:47. מיקס צלף שלשה והוריד לחד ספרתי, בינגהאם הטביע מנגד ופוסטר הוסיף שתי נקודות, אך בורדיון ענה עם סל מחוץ לקשת והוריד לחד ספרתי בירידה להפסקה.
רבע שלישי: 63:67 להפועל תל אביב
מוטלי פתח את הרבע עם שתי נקודות, יעקב חטף בלוק אדיר מסילבה, אך הרצליה לא ניצלה ולא קלעה במשך כמעט שלוש דקות שלמות, מוטלי הוסיף לייאפ, 42:55, סילבה סחט עבירה ודייק פעמיים מהעונשין, הקבוצות החליפו סלים, המארחת השלימה ריצת 0:8 והורידה לשלוש בלבד, כשאיטודיס הזעיק פסק זמן. השחקנים חזרו לפרקט, טימור איבד כדור, סטיוארט צלף שלשה וכפה שוויון, 59:59. האדומים השלימו ריצת 0:6 וחזרו ליתרון, פרנסיס ומדר החליפו סלים, סילבה קלע לייאפ על הבאזר וחתם את הרבע.
רבע רביעי: 91:95 להפועל תל אביב




























