המחזור ה-17 בליגת ווינר סל הפגיש היום (שישי) את מכבי רעננה והפועל באר שבע/דימונה באולם מטרו ווסט שבשרון. התוצאה הסתיימה עם ניצחון נהדר של הדרומיים 80:102 על המארחת.
המחצית הראשונה החלה צמודה ומותחת, שתי הקבוצות התקשו להיכנס לקצב והרבע הראשון הסתיים בשוויון, אך רבע שני קסום של חניכיו של רמי הדר העלו את האדומים ליתרון מבטיח של 34:52 בסיום המחצית.
החצי השני נפתח בצורה חיובית עבור רעננה, אך מהר מאוד הדרומיים חזרו ליתרון גבוה. במהלך הרבע האחרון הייתה תקלה בשעון המשחק וההתמודדות נעצרה למשך דקות ארוכות, אירוע מביך שלא יכול לקרות בליגה הבכירה. כשחזרו לשחק כדורסל במטרו ווסט, האורחת המשיכה לשלוט בקצב, בעיקר בזכות סי ג'יי אלבי והמשחק נגמר בתוצאה 80:102.
בעקבות הניצחון, באר שבע עלתה למקום השביעי בטבלה, בעוד רעננה נשארה בתחתית הליגה. שתי הקבוצות ישחקו את המחזור הבא לאחר פגרת האולסטאר הישראלי. הקבוצה מהשרון תתארח אצל קריית אתא. מנגד, הדרומיים יארחו את הפועל חולון במטרה להמשיך את המומנטום החיובי מהניצחון הקליל.
רבע ראשון: שוויון 20:20
חמישיית מכבי רעננה: דיילן קונץ, לנארד פרימן, ג'ו רגלנד, חואקין שוכמן וטייריס רדפורד.
חמישיית הפועל באר שבע/דימונה: ג'ייק אוניל, סי ג'יי אלבי, ברנדון אנג'ל, יואב ויטלם וקודי דמפס.
לפני התחלת המשחק, מכבי רעננה עשתה טקס ליותם חנוכי לכבוד זימון הבכורה שלו לנבחרת הבוגרת של ישראל. מי שקלע את הנקודות הראשונות הוא לנארד פרימן אשר דייק פעמיים מהקו. דיילן קונץ דייק מהשלוש ופתח פער של חמש נקודות כבר בתחילת המשחק. ג'ו רגלנד צלף שלשה גם הוא והעלה את רעננה ל-2:8. סי ג'יי אלבי קלע שלשה חשובה ובאר שבע ניצלה את הדקות שרגלנד ירד לספל כדי לצמק את התוצאה, רצף שלשות נהדר של האורחים השווה את התוצאה ל-18:18. הרבע הראשון נגמר בתוצאת שוויון 20:20.
רבע שני: 34:52 להפועל באר שבע/דימונה
הרבע השני נפתח עם ריצת 4:14 של האורחים לאחר סל נוסף של קודי דמפס. מהצד השני, טייריס רדפורד עם שמונה צימק והשאיר את הקבוצה מהשרון במשחק. החטאות רבות של רעננה מתוך הצבע נתנו לחניכיו של רמי הדר אפשרות לחזור ליתרון דו ספרתי, סל נוסף של יואב ויטלם מעלה את הדרומיים ל-15 הפרש. דמיאן דאן עם מהלך נפלא עלה כבר ל-11 נקודות במהלך החצי הראשון. שלשה ועבירה של אלבי המשיכה את המומנטום המוחלט של האדומים, 11 נקודות גם לו. שלשת קלאץ' על הבאזר של דאן נעלה את החצי הראשון עם 34:52 לבאר שבע.
רבע שלישי: 54:78 להפועל באר שבע/דימונה
החצי השני נפתח עם שלשה נוספת של באר שבע, שהמשיכה עם הריצה שלה, שעמדה כבר על 6:21, מהלך נהדר נוסף של הדרומיים מעלה כבר את ההפרש ל-25 נקודות. רדפורד עם בלוק נהדר לויטלם קוטע את הריצה של הדרומיים, אך רעננה עם זריקות טובות הצליחה להקטין את הפער בזכות ריצת 0:9 משלה, אך חמש נקודות רצופות של דמפס קטעו את השטף של המארחת. לקראת סוף הרבע אלבי קלע 5 נקודות רצופות ובלי לשים לב באר שבע עלתה ליתרון השיא שלה- 27 הפרש! הרבע השלישי נגמר עם שלשה בשנייה האחרונה מצד רגלנד. 54:78 לבאר שבע.
רבע רביעי: 80:102 להפועל באר שבע/דימונה
הרבע האחרון נפתח טוב מצד המארחת, שלשה ועבירה בלתי ספורטיבית הוריד את ההפרש ל-17. אנג'ל קטע ריצת 0:9 בזכות נקודות קשות בצבע. תקלת שעון שנייה במשחק עצרה למשך דקות ארוכות את המשחק, תקרית שלא צריכה לקרות בליגה הבכירה בישראל. לאחר שתוקנה התקלה, המשחק המשיך להישאר בשליטה של באר שבע, בעיקר בזכות אלבי, שעשה כל מה שעלה על רוחו על הפרקט ועזר לקבוצתו לעלות חזרה ל-20 הפרש. חילופי סלים בגארבג' טיים גמרו למשחק להסתיים בתוצאה 80:102 לבאר שבע.











