פספוס גדול לנבחרת ישראל הצעירה הערב (שלישי). החבורה של גיא לוזון אירחה בהונגריה את בוסניה במסגרת המחזור השישי של מוקדמות אליפות אירופה, כשניצחון היה מעלה אותה למקום השני בבית מספר 7 ממנו מגיעים לפלייאוף, אך ההתמודדות הגורלית נגמרה ב-0:0 מאכזב בלבד.
הכחולים לבנים, שהגיעו למפגש במומנטום טוב אחרי 0:1 על נבחרת הונגריה בידידות, פתחו טוב יותר וגם הגיעו להזדמנויות. בר לין איים ראשון בנגיחה ותאי עבד רשם החמצה ממצב מצוין, שהיה יכול לשים את לוזון וחניכיו בעמדת יתרון. חוסר הדיוק הכריע ולהפסקה הצדדים ירדו בתיקו מאופס.
במחצית השנייה, הבוסנים שלפני כן בעיקר התגוננו ויצאו למתפרצות, התעוררו פתאום והפכו למסוכנים. שני איומים למסגרת של אופק מליקה הלכו החוצה למזלם של השחקנים הישראלים, שלא הצליחו למצוא פתרונות וסבלו ממשחק מבולגן שהסתיים בסופו של דבר ללא גולים מבחינת שני הצדדים.
ישראל ובוסניה למעשה עם מספר נקודות זהה כרגע (7), ומאחר וגם המפגש בסיבוב הקודם נגמר ב-0:0, הבוסנים מעל הנבחרת בזכות הפרש שערים בלבד. בתוך כך, הבית הישראלי נפתח מחדש היום, כשסלובניה מהמקום האחרון השיגה 0:2 מפתיע מאוד על נורבגיה שבפסגה, וכרגע הסלובנים עם 5 נקודות כמו הולנד הרביעית.
המשחק הבא של הנבחרת הצעירה בקמפיין יהיה רק בעוד חצי שנה נגד סלובניה, שכאמור רחוקה עכשיו רק 2 נקודות מישראל. לאחר מכן, לוזון ושחקניו יתמודדו נגד נורבגיה הראשונה שמחזיקה במאזן של 12 נקודות. כלומר, חלום ההעפלה ליורו עדיין קיים, אבל אין ספק שהתמונה הייתה יכולה להיות ורודה יותר אם היינו רואים ניצחון ישראלי על בוסניה.
נבחרת ישראל הצעירה פתחה את מוקדמות אליפות אירופה עד גיל 21 עם 0:0 נגד אותה בוסניה, אחר כך סיימה ב-2:2 מול הולנד ואז ב-1:1 נגד סלובניה. אחר כך הגיעה תבוסה 3:0 לנורבגיה, שאחריה הכחולים לבנים חגגו בגדול עם 1:3 נהדר על ההולנדים. הערב קיבלנו 0:0 נוסף מול הבוסנים.
מבחינת הפורמט של התחרות, תשע הנבחרות שיסיימו במקום הראשון בכל בית יעפילו אוטומטית ליורו לצד המארחות אלבניה וסרביה. בנוסף, הסגנית הטובה ביותר מבין כל הבתים תעלה גם היא ישירות ושאר המקומות השניים ילכו לפלייאוף. שם, 8 הנבחרות שנותרו יוגרלו אחת מול השנייה לצמד משחקים (בית וחוץ) ו-4 המנצחות יעפילו.
מחצית ראשונה
דקה 14: המצב הראשון במשחק. סייד אבו פרחי הרים מאגף שמאל, בר לין ניסה להסיט עם הראש והיה לא רחוק מהמסגרת.
דקה 28: כמעט הראשון של ישראל. נועם בן הרוש מצא את תאי עבד פנוי על סף רחבת ה-16, הקשר הסתובב יפה על המקום ושחרר בעיטה לא מספיק טובה, כזו שחלפה ליד הקורה.
דקה 30: הבוסנים איימו לראשונה. אלדין משיץ' בעט מזווית קשה בתוך הרחבה, אופק מליקה השתטח ומנע מהכדור להיכנס דרך הפינה השמאלית של השער שלו.
מחצית שנייה
דקה 56: נדים קראנוביץ' שרק עלה מהספסל הגיע למצב שדומה מאוד לזה שהיה בו בר לין בצד השני לפני ההפסקה, הנגיחה שלו מאזור נקודת הפנדל של מליקה הלכה החוצה.
דקה 59: עוד הזדמנות לבוסנים. הרמה בחצי גובה הגיעה למטאץ' דקט, שניסה בעיטה בנגיעה מהאוויר והכדור שלו עלה מעל המשקוף.
דקה 76: בלגן ברחבת בוסניה גרם לשוער טאריק קאריץ' כמעט לטעות, כששחקני הנבחרת דרשו פנדל בעקבות עבירה על רן בנימין. לאחר מכן באותו מהלך, עבד בעט את הכדור החוזר בוולה והחמיץ.
דקה 92: מזל גדול לנבחרת. כדור חופשי של בוסניה נפל לרגליו של קראנוביץ', שבעט וסחט הצלה של מוחמד אבו רומי מקו השער. ריצה מתלהמת לשופטים לא עזרה לבוסנים ונפסק כי אין שער. דרמה של ממש בהונגריה.
הרכב ישראל עד גיל 21: אופק מליקה, נועם בן הרוש (ינאי דיסטלפלד, 86'), עידו כהן, מאור ישילירמק, ניקיטה סטוינוב, סייד אבו פרחי (ינון פיינגזיכט, 90'), ניב יהושע, בר לין (עמית למקין, 62'), רן בנימין (רועי אלקוקין, 86'), תאי עבד ומוחמד אבו רומי.
הרכב בוסניה עד 21: טאריק קאריץ', פיליפ טראבה, אמן קוספו, אמאר איבריסימוביץ', אמין קוג'וביץ' (נדים קראנוביץ', 52'), אנס קרגזאליץ', מוחמד בולג'בובסיץ', אלדין משיץ', אלבין אומיץ', סנאד מוסטפיק ומטאץ' דקט (אמאר מילאק, 73').











