שתי קבוצות עם היסטוריה, מסורת ורעב לתואר נפגשו הערב (שבת) בגמר גביע המלך לעונת 2025/26 באצטדיון לה קרטוחה בסביליה, כאשר אתלטיקו מדריד וריאל סוסיאדד נפגשו ואחרי דרמה גדולה ו-2:2 ב-90 דקות, המשחק הלך להארכה, כשגם שם לא הייתה הכרעה ובדו קרב פנדלים, הבאסקים ניצחו 3:4 את הקולצ'ונרוס והניפו את הגביע.
אתלטיקו מדריד הגיעה לגמר הראשון שלה מאז עונת 2012/13, סוסיאדד חזרה למעמד לראשונה מאז הזכייה ב-2019/20 והמשחק הערב נפתח בצורה מדהימה עבור הבאסקים, כאשר כבר אחרי 15 שניות בלבד, גונסאלו גדש לקח את הכדור בשמאל, הגביה לרחבה ומצא את ראשו של אנדר ברנצ'אה, שעלה גבוה ונגח לשער לא חזק, אך חואן מוסו שגה והכדור נכנס לרשת.
הקולצ'ונרוס התעשתו מעט על עצמם ושלטו בכדור, אך הם לא היו באמת מסוכנים עד לדקה ה-19, אז הם יצאו להתקפה מתפרצת, אדמולה לוקמן קיבל כדור ברחבה ועם רגל שמאל בעט לפינה הימנית. מי שנראתה טוב יותר בחצי הראשון היא ללא ספק סוסיאדד, ומי שהיה המאכזב ביותר באתלטיקו זה השוער, שהפעם גרם לפנדל בתוספת הזמן, ואז מיגל אויארסבאל ניגש לנקודה הלבנה והחזיר את היתרון לקבוצתו, 1:2.
החצי השני לא התאפיין בהרבה שערים, כאשר המשחק התנהל בעיקר במרכז השדה, כשאתלטיקו כמובן לחצה וחיפשה שוויון, אך סוסיאדד הסתגרה היטב. אולם, בסוף זה הגיע, כאשר בדקה ה-83 חוליאן אלברס ביצע פעולה אישית נפלאה, העביר עם העקב מצד לימין לצד שמאל, ובבעיטה אדירה סיים ברשת וכפה הארכה.
ב-30 הדקות הנוספות לא היו יותר מדי מצבים, חוץ משתי בעיטות של סוסיאדד, שם מוסו עמד היטב והחזיר על הטעויות שלו, כאשר גם חוליאן אלברס היה קרוב בצד השני, עד שהמשחק הלך לפנדלים, שם… הדרמה הייתה בשיאה. סורלות' ואלברס החמיצו את שני הפנדלים הראשונים לאתלטיקו עם שתי הדיפות נהדרות למוררו, סוסיאדד עלתה ל-2:3, אלכס באנה עשה 3:3, אך פאבלו מארין ניגש לבעיטה האחרונה ובאלגנטיות בעט לחיבורים ונתן לקבוצתו זכייה רביעית בתולדותיה.
מחצית ראשונה:
דקה 1: השופט הוציא את ההתמודדות לדרך!
דקה 1, שער! ריאל סוסיאדד עלתה ל-0:1: פתיחה מדהימה בלה קרטוחה. גדש לקח את הכדור בשמאל, הגביה לרחבה ומצא את ראשו של ברנצ'אה, שעלה גבוה ונגח לשער לא חזק, אך מוסו שגה והכדור נכנס לרשת.
דקה 15: אתלטיקו מדריד מחזיקה יותר בכדור ומחפשת את השער, אך היא לא מסוכנת וסוסיאדד מסתגרת היטב מאחור.
דקה 16: הזדמנות נוספת לסוסיאדד. ברנצ'אה הניף את רגלו מכ-30 מטרים, הפעם מוסו היה במקום והדף.
דקה 19, שער! אתלטיקו מדריד השוותה ל-1:1: הקולצ'ונרוס יצאו להתקפה מתפרצת, לוקמן קיבל כדור ברחבה, השתלט ברגל שמאל ובעט נהדר לפינה הימנית.
דקה 23: סוסיאדד מחפשת להחזיר את היתרון. גדש בעט היטב מרחוק, אך הכדור פגע בדרך בשחקן אתלטיקו ופגש את הרשת החיצונית בדרך לקרן.
דקה 31: מיקל אויארסבאל קיבל את הכרטיס הצהוב הראשון במשחק.
דקה 33: גם רובין לה נורמן נכנס לפנקס של השופט.
דקה 37: גונסאלו גדש פרץ קדימה, חדר לרחבה ומזווית קשה בעט עם רגל שמאל החוצה.
דקה 45+1, שער! ריאל סוסיאדד חזרה ל-1:2: טעות ענקית נוספת של מוסו, שהפעם גרם לפנדל. אויארסבאל ניגש לנקודה הלבנה, בעט שמאלה וכבש.
מחצית שנייה:
דקה 58: הרחקה לא טובה בהגנה והכדור הגיע לטוריינטס, שבעט מהאוויר לא מספיק טוב ומוסו קלט.
דקה 60: התקפה מתפרצת טובה של אתלטיקו, יורנטה פרץ קדימה, נכנס לרחבה והעביר רוחב ללוקמן, אך הוא בעט בנגיעה גבוה מעל השער.
דקה 75: רבע שעה אחרונה למשחק. אתלטיקו מחפשת שוויון, סוסיאדד שוב מסתגרת היטב מאחור.
דקה 83, שער! אתלטיקו מדריד השוותה ל-2:2: איזה גול גדול. התקפה לתפארת של אתלטיקו, אלמאדה מסר לאלברס, שעם העקב העביר לרגל שמאל ובאומנות בעט לרשת.
דקה 87: זה היה חייב להיות המהפך. יורנטה העביר רוחב אדיר מימין, באנה נכנס מאחור ומקרוב בעט החוצה.
דקה 90+5: טירוף בגמר גביע המלך. אחרי 2:2 במשך 90 דקות ודרמה גדולה, המשחק ייכנס להארכה.
הארכה:
דקה 96: חואן מוסו ענק! איהן מוניוס שלח כדור מתוחכם, השוער הדף נהדר, הריבאונד הגיע עד לאוסקארסון שהיה חייב לכבוש, אך הארגנטינאי שוב היה במקום.
דו קרב פנדלים:
בעיטה ראשונה אתלטיקו, החמצה: אלכסנדר סורלות' ניגש ראשון, בעט לא מספיק טוב ימינה, מוררו היה במקום והדף. עדיין 0:0
בעיטה ראשונה סוסיאדד, שער: קרלוס סולר עם בעיטה מדויקת שמאלה, מוסו זינק לפינה אך לא הצליח להדוף. 0:1 לבאסקים
בעיטה שנייה אתלטיקו, החמצה: המופע של מוררו. אלברס בעט טוב, אך השוער זינק היטב והדף שוב. עדיין 0:1 לבאסקים
בעיטה שנייה סוסיאדד, החמצה: אוסקארסון בעט חזק ימינה, מוסו קפץ והדף בפעם הראשונה בדו קרב. עדיין 0:1 לבאסקים
בעיטה שלישית אתלטיקו, שער: הנה הראשון של אתלטיקו. ניקו גונסלאס בעט טוב, מוררו זינק לצד השני והכדור נכנס לרשת. 1:1.
בעיטה שלישית סוסיאדד, שער: לוקה סוצ'יץ' בעט טוב, לא התבלבל וכבש. 1:2 לבאסקים.
בעיטה רביעית אתלטיקו, שער: הדרמה בשיאה. אלמאדה זרק את מוררו לפינה, בעט לאמצע ועשה 2:2.
בעיטה רביעית סוסיאדד, שער: איהן מוניוס בעט לפינה הימנית, מוסו לא היה קרוב וזה 2:3 לבאסקים.
בעיטה חמישית אתלטיקו, שער: באנה ניגש לנקודה הלבנה, לא התרגש, בעט ימינה ושטוח, מוררו זינק לפינה השנייה וזה 3:3 לקראת הבעיטה האחרונה.
בעיטה חמישית סוסיאדד, שער: איזה פנדל אדיר! פאבלו מרין ניגש לבעיטה האחרונה, בעט נהדר לחיבורים, לא הותיר סיכוי למוררו וזה 3:4 גדול וזכייה רביעית בתולדות סוסיאדד בגביע.
הרכב אתלטיקו: חואן מוסו, נחואל מולינה (ג'וני קארדוסו, 78'), רובין לה נורמן, מתיאו רוג'רי (ניקו גונסאלס, 62'), ג'וליאנו סימאונה (אלכס באנה, 70'), מרקוס יורנטה (קלמן לנגלה, 104'), קוקה, אדמולה לוקמן (אלכסנר סורלות', 62'), אנטואן גריזמן (תיאגו אלמאדה, 70') וחוליאן אלברס.


























