הפועל ירושלים והפועל חולון, שתי קבוצות שנמצאות בתנופה, נפגשות בשעה זו בפיס ארנה בבירה לפרק מסקרן נוסף ביריבות הגדולה ביניהן במסגרת המחזור ה-24 בליגת ווינר סל. המשחק הקודם בין השתיים בסיבוב הראשון, הסתיים ב־77:78 דרמטי לטובת הסגולים, שנהנו משלשת קלאץ' אדירה של ג'ורדן מקריי.
הקבוצה של יונתן אלון האריכה בתחילת השבוע את רצף הניצחונות שלה בזריה המקומית לשישה, אחרי 93:95 בחוץ על מכבי רעננה, משחק שהוכרע מסל על הבאזר של קשיוס ווינסטון. מלבד אותו ביצוע, ג'ארד הארפר הצטיין עם 25 נקודות (שיא עונתי), שבעה אסיסטים וארבעה כדורים חוזרים. במהלך הרצף החיובי הנוכחי קולעת החבורה מהבירה 96 נקודות בממוצע למשחק, והיא מדורגת רביעית בליגה בתחום עם 88.6 לערב. האדומים, שמדורגים במקום החמישי בטבלה עם מאזן 5:14.
שחקניו של פרדראג קרוניץ' יגיעו גם הם אחרי ניצחון בתום מותחן, 86:92 בהיכל טוטו על הפועל העמק, מה שעזר להם להתבסס עוד יותר במקום השישי בטבלה עם מאזן 8:11. הסגולים שמטו יתרון של 13 נקודות מול החבורה מגן נר, אבל ידעו להתעשת ברגעי ההכרעה והשיגו ניצחון שני מאז חידוש העונה. אדאמה סאנוגו הוביל אותם עם 20 נקודות ו-14 כדורים חוזרים (שמונה מהם בהתקפה), דארין גרין ג'וניור צלף חמש שלשות בדרך ל-18 וג'וש האגינס סיפק 10 נקודות בהופעת הבכורה. חולוניה תחפש ניצחון ליגה שלישי רצוף לראשונה מאז חודש דצמבר.
18 משחקים נערכו בין הקבוצות בפיס ארנה במסגרת העונה הסדירה של ליגת ווינר סל, וירושלים ניצחה ב-16 מתוכם. בסך הכול האדומים מחזיקים במאזן ביתי של 15:41 מול היריבה. לצד זאת, הניצחון האחרון של חולון בבירה יחסית טרי ונרשם ב-28 בפברואר 2024, אז חגגה 72:73 בתום דרמה, בעזרת ערב גדול של קווין הרווי שקלע 26 נקודות.
רבע ראשון - 21:24 להפועל חולון
חמישיית הפועל ירושלים: ג'ארד הארפר, קסיוס ווינסטון, קאדין קרינגטון, יותם חנוכי ודמיטרו סקאפינצב.
חמישיית הפועל חולון: דארין גרין, יאיר קרביץ, קווין טיילור, נתנאל ארצי ואדאמה סאנוגו.
את הסל הראשון במשחק קלע יאיר קרביץ, שצלף מחוץ לקשת השלוש. אדאמה סאנוגו, שהאריך חוזה אצל הסגולים, ניצל רכות מצד יותם חנוכי והעלה את חולוניה כבר ל-0:7 מהיר. קאסיוס ווינסטון ניצל אסיסט יפה של ג'ארד הארפר וקלע את הנקודות הראשונות עבור המארחת.
האדומים פתחו בריצת 2:9 משלהם, והצליחו להשוות את התוצאה, אך נתנאל ארצי החזיר עם שלשה מנגד, והעלה את הסגולים ל-9:12. סאנוגו צלף שתי שלשות רצופות, ועלה לדאבל פינגרס כבר ברבע הראשון, 13:18 סגול. לקראת הסיום האדומים הצליחו לתקן עם קליעות טובות של נמרוד לוי וקרינגטון, והרבע הראשון נגמר בתוצאה 21:24 לזכות הפועל חולון.
רבע שני - 43:49 להפועל חולון
האדומים, שלא ביצעו שום עבירה ברבע הראשון, המשיכו להיות רכים גם בפתיחת הרבע השני, והסגולים ניצלו זאת על מנת לקלוע בכל פוזשן. עידן זלמנסון תפר עוד שלשה לאחר אסיסט נהדר של יאיר קרביץ, והעלה את הסגולים ל-25:31.
חניכיו של יונתן אלון הצליחו להתאפס ויצאו לריצת 0:9 ועלו ליתרון ראשון במשחק לאחר 15 דקות. מי שהצליח לקטוע את המומנטום האדום היה נתנאל ארצי, שהשלים סל ועבירה והחזיר את המשחק לשוויון. חולוניה הצליחה לנצל את המהלך ולצאת לריצת 0:12 מדימה לקראת סיום המחצית, שנגמרה ב-43:49 סגול לאחר סל על הבאזר של קרינגטון.
רבע שלישי - 64:72 להפועל חולון
האורחת פתחה נהדר את הרבע השלישי, והצליחה לעלות ליתרון דו ספרתי. מנגד, ג'ארד הארפר קלע סל בדרגת קושי גבוהה מאוד והצליח לצמק במעט את ההפרש. דארין גרין תפר עוד שלשה מרחוק ועלה כבר ל-15 נקודות בהתמודדות, נתנאל ארצי קלע עוד שתי נקודות קלילות והיתרון חזר למחוזות הדו ספרתי.
ג'סטין סמית' הצליח לשים שתי נקודות חשובות, והפך לשחקן החמישי של האדומים שועלה לדאבל פינגרס, על אף שהיא רק עם 62 נקודות, ומיד לאחר מכן דפק את מהלך המשחק עם דאנק ענק בזכות אסיסט מיותר מחצי מגרש של הארפר, והרבע השלישי הסתיים ב-64:72 לזכות חולון.












