פלייאוף ה-NBA נמשך הלילה (בין שלישי לרביעי) עם שתי סדרות חדשות. אוקלהומה סיטי הביסה את לוס אנג'לס לייקרס עם משחק מצוין של צ'ט הולמגרן בפתיחת חצי גמר המערב ודטרויט עלתה ל-0:1 על קליבלנד עם ניצחון ביתי בראשות קייד קנינגהאם בחצי גמר המזרח.
אוקלהומה סיטי - לוס אנג'לס לייקרס 90:108 (0:1)
הת'אנדר פתחו את חצי גמר המערב בצורה הכי מרשימה שיש עם ניצחון ביתי מוחץ. האלופה הוכיחה שהעונה הסדירה האדירה שלה לא הייתה מקרית, כשהשתמשה בהגנה חונקת ובקצב משחק מהיר כדי לנטרל את החבורה מ-LA. הלייקרס שהגיעו אחרי סדרה מתישה מול יוסטון, נראו עייפים וחסרי פתרונות מול הפיזיות של המארחת.
הפתיחה הייתה של הלייקרס, אבל אוקלהומה סיטי השתלטה על העניינים וגם על המשחק. הת'אנדר אפילו לא היו צריכים משחק יוצא דופן משיי גילג'ס אלכסנדר, שקלע רק 18 נקודות ורשם אפילו שבעה איבודים, ובכל זאת הלייקרס לא הצליחו לתת פייט בקלאץ'.
צ'ט הולמגרן התעלה עם דאבל דאבל של 24 נקודות ו-12 ריבאונדים אצל המנצחים, שקיבלו 18 נקודות מאג'יי מיצ'ל ו-12 מג'ארד מקיין. לברון ג'יימס הוביל את קלעי הלייקרס עם 27 נקודות, אבל בלי לוקה דונצ'יץ' שעדיין פצוע, זה לא היה כוחות. רוי האצ'ימורה הוסיף 18 נקודות, מרקוס סמארט 12 ואוסטין ריבס רק שמונה ב-3 מ-16 מהשדה.
דטרויט - קליבלנד 101:111 (0:1)
ערב מרגש עבר על עיר המכוניות כשהפיסטונס סיימו רצף עגום וחסר תקדים של 12 הפסדי פלייאוף רצופים מול יריבה בודדת - מה שנמשך עוד מגמר המזרח ב-2007. דטרויט שרק לפני שנתיים קבעה שיא שלילי של 28 הפסדים רצופים בעונה הסדירה, השלימה את המהפך המקצועי המדהים שלה והוכיחה שהשנה היא כאן כדי ללכת עד הסוף.
מי שהוביל את הפיסטונס לניצחון היו קנינגהאם עם 23 נקודות וטוביאס האריס המנוסה שהוסיף 20, דאנקן רובינסון הוסיף 19. דטרויט כבר הוליכה ב-18 נקודות הפרש, אך ראתה את הקאבס חוזרים למשחק בדקות הסיום. ג'יימס הארדן שפגש את הפיסטונס לראשונה מאז שעבר לקליבלנד, קלע שבע נקודות רצופות שקבעו שוויון 93:93 דרמטי, חמש דקות לסיום.
אלא שאז הגיע המפנה: ג'יילן דורן (11 נקודות ו-12 ריבאונדים) חסם את הארדן בצד אחד וסיפק שלושה דאנקים רצופים מהצד השני - כולם מאסיסטים של קנינגהאם - מה שסגר את הסיפור והחזיר את היתרון הדו-ספרתי למארחת.
בצד המפסיד, דונובן מיצ'ל קלע 23 נקודות, אך ראה את השיא המטורף שלו - תשעה משחקי פתיחת סדרה רצופים עם מעל 30 נקודות - מגיע לסיומו. בעוד מקס סטרוס (19) והארדן (22) ניסו לעזור, הסנטר ג'ארט אלן איכזב בגדול כשסיים עם שתי נקודות בלבד, יומיים אחרי הצגת ענק של 22 נקודות ו-19 ריבאונדים מול טורונטו.
סיפור נוסף שמרחף מעל הסדרה הוא המפגש של מאמן דטרויט, ג'יי.בי ביקרסטאף, מול הקבוצה שפיטרה אותו. ביום חמישי בלילה, שתי הקבוצות ייפגשו שוב בדטרויט למשחק השני, כשהלחץ כולו על הקאבס.









