מכבי תל אביב שוב עשתה את זה. קבוצת הנוער של הצהובים זכתה היום (שישי) בגביע המדינה לאחר מופע חד צדדי בדרבי התל אביבי, כשהיא הביסה 61:85 את הפועל תל אביב והניפה את התואר.
זו הייתה הזכייה הרביעית ברציפות של הצהובים בגביע המדינה לנוער וה-28 בסך הכל בהיסטוריה, וגם הזכייה השנייה ברציפות של המאמן יותם הלפרין, כשהם עשו זאת בצורה משכנעת ביותר.
הפתיחה דווקא הייתה צמודה, והפועל אף הובילה ברוב הרבע הראשון, אך משם זה נגמר. ניתאי דודו (26 נקודות), שזכה בתואר השחקן המצטיין, היה בלתי ניתן לעצירה במחצית הראשונה אותה סיים עם 18 נקודות, כרים קב רק ניסה לצמצם נזקים מנגד כשהיה גם הוא בספרות כפולות, והמחצית נגמרה ב-37:44 לצהובים.
ברבע השלישי מכבי הגדילה עוד קצת את הפער והניסיון של הפועל לחזור נענה על ידי הצהובים בכל פעם מחדש. לבסוף הם סיימו את הרבע ביתרון של 11 נקודות, ואז הגיע הרבע הרביעי שסגר סופית את הסיפור. חניכיו של הלפרין שלטו לחלוטין ב-10 הדקות האחרונות, בהתקפה ובעיקר בהגנה. יותר משש דקות לקח להפועל ת״א להשיג את הנקודה הראשונה שלה ברבע שבו קלעה 7 נקודות בלבד, מכבי ת״א ניצלה זאת ודהרה קדימה בדרך ל-61:85 בסיום וזכייה בתואר.
קלעו למכבי תל אביב: ניתאי דודו 26 נקודות, רום סטולר וכרם אשכנזי 13 נק׳ כ״א, תמיר גולד 10 נק׳, ליאם אלקובי 8 נק׳, ארבל לחמנוביץ׳ 7 נק׳, יפתח שלמון 5 נק׳, נועם יופה 3 נק׳.
קלעו להפועל תל אביב: עמית גרצמן 15 נקודות, כרים קב 13 נק׳, שי דותן 9 נק׳, עידו מוסינזון 7 נק׳, הראל בר-און 6 נק׳, איתי בלום 5 נק׳, אדם אדלשטיין וסעיד ברכאת 2 נק׳ כ״א, עומר חדד ודניאל לבקוביץ נקודה אחת כ״א.
רבע ראשון - 22:24 למכבי תל אביב
חמישיית מכבי תל אביב: רום סטולר, תמיר גולד, ניתאי דודו, ארבל לחמנוביץ' וליאם אלקובי.
חמישיית הפועל תל אביב: עמית גרצמן, כרים קב, יניב חמו, עידו מוסינזון, שי דותן וסעיד ברכאת.
סעיד ברכאת קלע ראשון עם חדירה וליי-אפ, אך ניתאי דודו השיב מיד עם מהלך דומה מנגד, 2:2. דודו עם סל נוסף וקליעה של סטולר העלו את הצהובים ל-2:6, דותן עצר את הריצה והוריד את ההפרש ל-2 נקודות. הקצב עלה לאחר כמה דקות ושתי הקבוצות התחילו לסיים פוזשנים בקליעה. ניתאי דודו נראה נהדר במכבי ת״א וקלע 11 מ-13 הנקודות הראשונות של קבוצתו, הפועל ת״א במשחק קבוצתי מנגד ועלתה ל-13:15 בזכות 3/3 של גרצמן מהעונשין.
כדקה וחצי לסיום שי דותן קלע שלשה להפועל, אך יפתח שלמון השיב עם שלשה משלו, 19:20 לאדומים. לאחר שהפועל ת״א הובילה במשך כמה דקות, אלקובי קלע שלשה 23 שניות לסיום הרבע הראשון והעלה את מכבי ליתרון 22:24.
רבע שני - 37:44 למכבי תל אביב
הרבע נפתח בקצב יותר איטי כששתי הקבוצות מתקשות לקלוע. סטולר סיים מתפרצת עם ליי-אפ ואחרי 3 וחצי דקות מפתיחת הרבע העלה את מכבי ת״א ל-24:27. מכבי ת״א הצליחה להשיג מעט מרווח נשימה עם עוד נקודות במעברים, אך מוסינזון הגיב עם שלשה והוריד ל-32:29.
גולד השלים סל לשתיים ועבירה והחטיא מהעונשין, דודו הוסיף שתיים נוספות והיתרון כבר עלה ל-7 נקודות, 29:36. כרים קב המשיך לבלוט בהפועל ת״א וצמצם את הפער עם 2 קליעות עונשין אחרי דקות טובות של קבוצתו, 40:37. ניתאי דודו המשיך להיות השחקן הטוב על הפרקט עם סל בחדירה, שהעלה אותו ל-18 נקודות במחצית ואת קבוצתו ליתרון 37:42. כרם אשכנזי קלע עם הבאזר וסיים את הרבע ב-37:44 לקבוצתו.
רבע שלישי - 54:65 למכבי תל אביב
מכבי ת״א המשיכה באותה צורה שסיימה וכבר עלתה ליתרון של 12 נקודות, אך גרצמן הגיב עם שתי שלשות רצופות והוריד ל-49:43. המשחק המשיך ללכת מצד לצד, כשאדלשטיין סיים עם ליי-אפ, אך גולד השיב והצהובים עלו ל-49:56. מכבי המשיכה ללחוץ על הדוושה והחזירה את היתרון לדו-ספרתי, 49:60.
מוסינזון קלע שלשה להפועל, סטולר הגיב ולא נתן ליריבה לצמצם, 54:64 למכבי. סטולר קלע מהעונשין את הסל האחרון ברבע 3 שניות לסופו, 54:65 למכבי תל אביב.
רבע רביעי - 61:85 למכבי תל אביב
מכבי החלה את הרבע המכריע בדיוק באותה הצורה והתקרבה לניצחון. דודו קלע פעמיים מחדירה, וההפרש צמח ל-15 נקודות, 54:69. מכבי תל אביב המשיכה לברוח, הפועל פשוט לא הופיעה לרבע ועדיין ללא סל אחרי חמש דקות, כשהתוצאה עמדה על 54:74. יותר משש דקות לאחר פתיחת הרבע, גרצמן קלע בחדירה את הנקודות הראשונות של הפועל ברבע הרביעי, 74:56. בדקות הסיום דבר לא השתנה, מכבי ת״א רק הגדילה את הפער בדרך לניצחון מרשים, 61:85.























