ניו יורק עשתה הלילה (בין שישי לשבת) צעד ענק נוסף לעבר גמר המזרח, כשניצחה 94:109 את פילדלפיה ועלתה ל-0:3 בסדרת חצי גמר הפלייאוף. ג'יילן ברונסון שוב היה האיש של הניקס עם 33 נקודות, כולל כמה סלים גדולים ברגעי ההכרעה, בעוד האוהדים הרבים שהגיעו מניו יורק השתלטו על האולם בפילדלפיה עם קריאות "Let's go Knicks".
הניקס, שמקווים להגיע לגמר המזרח עונה שנייה ברציפות, קיבלו גם 23 נקודות ממיקל ברידג'ס ודאבל דאבל של ג'וש הארט עם 12 נקודות ו-11 ריבאונדים. הקבוצה של מייק בראון, בעונתו הראשונה על הקווים, נמצאת כעת מרחק ניצחון אחד בלבד מהעפלה נוספת לגמר האזורי.
המהלך המכריע הגיע ברבע האחרון. פילדלפיה עוד הצליחה לצמק ל-88:84 אחרי שתי שלשות מוקדמות של קוונטין גריימס, אך אז הגיע המופע של כוכבי וילאנובה לשעבר. הארט וברידג'ס קלעו סלים רצופים, וברונסון הוסיף שלשה גדולה שקבעה 86:95 במהלך ריצת 0:9 שסגרה למעשה את הסיפור.
הקהל של הניקס הורגש היטב לכל אורך הערב. למרות ניסיונות של פילדלפיה למנוע מאוהדי ניו יורק לרכוש כרטיסים, אלפים מהם מילאו את האולם. בין המפורסמים שהגיעו נראו ספייק לי, טימותי שאלאמה, טרייסי מורגן ובן סטילר, כששאלאמה אף קם ממקומו והריע לשלשה של לנדרי שאמט ברבע השלישי.
פילדלפיה קיבלה בחזרה את ג'ואל אמביד, שחזר אחרי שהחמיץ את משחק מספר 2 בשל פציעות בקרסול ובירך. הסנטר סיים עם 18 נקודות, בעוד קלי אוברה ג'וניור הוביל את הסיקסרס עם 22 נקודות וטייריס מקסי הוסיף 17. למרות זאת, נראה שהמשימה לחזור מפיגור 3:0 מול ניו יורק קשה במיוחד.
ערב ענק מהספסל
אחד הסיפורים המפתיעים של המשחק היה ההופעה של לנדרי שאמט. הגארד קלע 15 נקודות, אחרי שבכל הפלייאוף כולו היו לו רק 14 עד המשחק הזה. השלשה שלו לקראת סוף הרבע השלישי העלתה את היתרון ל-76:85 והלהיבה את האוהדים של הניקס ביציעים.
בניו יורק גם יכולים להרשות לעצמם להמשיך בזהירות עם או ג'י אנונובי, שנעדר בשל מתיחה בשריר הירך האחורי. הפורוורד, שמעמיד ממוצע של 21.4 נקודות בפלייאוף, עדיין מוגדר יום ליום, אך הניקס מסתדרים היטב גם בלעדיו ונראים בדרך הבטוחה לסגור את הסדרה כבר במשחק מספר 4 ביום ראשון בפילדלפיה.









