אחרי למעלה מארבע וחצי חודשים של ציפייה, ליגת האלופות שבה לפעילות הערב (שלישי), כאשר שני המשחקים המוקדמים הפגישו את אסטון וילה עם קלאב ברוז' ואת א.א.ק אתונה עם לאסק לינץ. האנגלים של אונאי אמרי ניצחו 2:3 את הבלגים, בעוד היוונים גברו בביתם 0:1 על האוסטרים.
קלאב ברוז' - אסטון וילה 3:2
לאחר פתיחה רעה באנגליה בדמות נקודה מתוך תשע אפשריות, מחזיקת הליגה האירופית הצליחה להשיג נקודות חוץ יקרות במחזור הפתיחה בזכות שערים של ג'ון מקגין (11'), אמיליאנו בואנדיה (22') וניקולס ג'קסון (43'), עבור המארחת הוגו וטלסן (19') השווה זמנית וניקול טרסולדי צימק בדקה ה-61.
דקה 11: שער! אסטון וילה עלתה ל-0:1: השער הראשון בליגת האלופות לעונת 2026/27! דריבל נהדר של פאו טורס שהתחיל עמוק בשטח המגרש שלו, והגיע עד סף רחבת היריבה, נגמר במסירה חכמה לג'ון מקגין. האחרון ניצל את המצב הקורץ, סובב בדיוק רב בעיטה לפינה הרחוקה והעלה את האנגלים ליתרון מוקדם.
דקה 19: שער! קלאב ברוז' השוותה ל-1:1: יאן וירג'ילי להטט באגף השמאלי והעביר כדור רוחב חד לכיוון הנקודה הלבנה. הוגו וטלסן התמקם נהדר ושלח בנגיעה כדור חזק לפינה התחתונה שהחזיר את המארחת למשחק.
דקה 22: שער! אסטון וילה עלתה ל-1:2: קצב נפלא בבלגיה! ז'ואאו גומס ניצל את הרפיון בהגנת היריבה, חדר לרחבה ופרגן במסירת צ'יפ לאמיליאנו בואנדיאה. הארגנטינאי דייק מקרוב והחזיר את היתרון לאורחת.
דקה 44: שער! אסטון וילה עלתה ל-1:3: טעות אדירה של יאן זומר. התקפה מהירה של האנגלים התחילה שוב אצל טורס, ששלח כדור ארוך של כ-50 מטרים לניקולס ג'קסון. החלוץ ניצל יציאה רעה של השוער השווייצרי, בכדי לחלוף על פניו ולגלגל את הכדור לרשת מול שער חשוף.
דקה 61: שער! קלאב ברוז' צימקה ל-3:2: לאחר נגיעת יד ברחבה, ובדיקת VAR מהירה, ניקול טרסולדי ניגש לבעיטת הפנדל. השוער היפני, זאיון סוזוקי, קפץ לפינה הימנית, החלוץ של המקומיים בעט לפינה השנייה, והחזיר את הבלגים לתמונת ההתמודדות.
א.א.ק אתונה - לאסק לינץ 0:1
לאחר שמונה שנות היעדרות מהמפעל הבכיר באירופה, היוונים רצו שהמשחק הראשון שלהם אי פעם בפורמט החדש יתחיל עם ניצחון ביתי, וכך אכן קרה. רזבאן מארין העלה את המארחת ליתרון בדקה ה-21, לוקה יוביץ', אקס ריאל מדריד, כבר חשב שהוא הצליח להכפיל את התוצאה, אך השער שלו בדקה ה-65 נפסל. מהצד השני, האוסטרים יקוו להשיג נקודות במשחקים הבאים.
דקה 21: שער! א.א.ק אתונה עלתה ל-0:1: הביתיים זכו לבעיטה חופשית על סף הרחבה. הקשר הרומני, רזבאן מארין, ניגש אל הכדור וסובב בעיטה נהדרת שנעצרה רק בחיבורי הרשת.























