משטרת ההגירה הפדרלית של ארה"ב (ICE), שסוכנים שלה היו מעורבים לאחרונה בשני אירועי ירי קטלניים במיניאפוליס, הודיעה כי תשלח כמה מאנשיה "כדי לתמוך בפעולות הביטחון האמריקאיות במהלך אולימפיאדת החורף", שתצא לדרך באיטליה ב-6 בפברואר.
ההודעה הגיעה לאחר שדיווחים שונים עוררו חשש וזעם באיטליה על כך שמספר שוטרים של הסוכנות יגיעו לאירוע כדי לאבטח דיפלומטיים אמריקאים. "זו מיליציה שהורגת. כמובן שהם לא רצויים במילאנו", אמר היום (שלישי) ראש עיריית מילאנו, בפה סאלה, לתקשורת. בתגובה, דובר ICE הבהיר כי "כל פעולות הביטחון במקום יהיו תחת סמכות איטלקית".
3 צפייה בגלריה
מחאות במיניאפוליס
מחאות במיניאפוליס
סוכני משטרת ההגירה מפזרים הפגנות במיניאפוליס
(צילום: AP Photo/Abbie Parr)
3 צפייה בגלריה
האתר האולימפי בקורטינה, איטליה
האתר האולימפי בקורטינה, איטליה
האתר האולימפי בקורטינה, איטליה
(צילום: REUTERS/Claudia Greco)
מקורות בשגרירות ארה"ב ברומא הסבירו לעיתונות האיטלקית שסוכנויות פדרליות שונות פעלו בעבר באולימפיאדות קודמות, אף שלא היה ברור אם הסוכנות להגירה ואכיפה עצמה השתתפה. בהצהרתה שפורסמה היום הסבירה הסוכנות כי "HSI - יחידת חקירות ביטחון פנים של ICE - תומכת בשירות הביטחון הדיפלומטי של משרד החוץ האמריקאי ושל איטליה כדי למזער סיכונים מארגוני פשע טרנס אטלנטי". הסוכנות הוסיפה כי היא "כמובן לא תבצע פעולות אכיפת הגירה מחוץ לארה"ב".
מנגד, אמר שר הפנים האיטלקי, מטאו פנטדוזי, אמר כי "משלחות זרות יכולות לבחור כיצד לאבטח את עצמן", והוסיף: "אני לא רואה מה הבעיה. זה מאוד רגיל".
3 צפייה בגלריה
ארה"ב הפגנות ב מיניאפוליס מינסוטה אחרי הרג ניקול רנה גוד על ידי ICE
ארה"ב הפגנות ב מיניאפוליס מינסוטה אחרי הרג ניקול רנה גוד על ידי ICE
מאבק בין תושבים במיניאפוליס וסוכני ICE
(צילום: Octavio JONES / AFP)
מתנגדים פוליטיים לראש הממשלה ג'ורג'יה מלוני, כמו הסנטורית ברברה פלורידיה ממפלגת חמשת הכוכבים, הזהירו שהשתיקה המתמשכת של הממשלה בנושא תספק "עוד ראיה של פחדנות ותת-כניעה כלפי דונלד טראמפ".
הביקורת על ICE גברה במהלך סוף השבוע האחרון, לאחר שבמיניאפוליס נורה למוות תושב העיר, אלכס פרטי (37), על ידי סוכנים של משטרת ההגירה הפדרלית. הירי המדובר מצטרף לאירוע ירי קטלני אחר שאירע לפני כשבועיים, אז נורתה אמריקנית בת 37 בראשה, גם כן על ידי סוכן הגירה פדרלי. במקרה של פרטי, בוצע הירי על ידי מספר סוכנים פדרליים. בתיעוד של התקרית נראים הסוכנים נאבקים בגבר, מכים אותו בעודו שרוע על הקרקע - עד שבשלב מסוים החלו לירות בו בזמן המאבק. בתיעוד נשמעו כ-10 יריות, הרבה אחרי שהקורבן נפל על הקרקע.
בעקבות הירי וההפגנות שהתקיימו בעקבותיו, בוטל משחק ה-NBA שהיה אמור להתקיים במיניאפוליס בין מינסוטה טיבמרוולבס לגולדן סטייט. גארד מינסוטה ג'יילן קלארק פרסם סרטון של הירי בסטורי באינסטגרם, והוסיף כיתוב: "עולם חולה". שחקן אינדיאנה פייסרס, טייריס הליברטון, התייחס אף הוא לאירוע וכינה את הירי באלכס פרטי "רצח".