ביום שישי תתקיים בבריכת הגלישה בת"א תחרות רשמית ראשונה, כאשר גילאי 16 עד 18 יתחרו בלגונה שנפתחה רשמית בחודש מאי האחרון. ענף הגלישה, שהופך להיות מקצועני בישראל, מקבל בוסט מהמתקן, שמאפשר להתחרות בכל ימי השנה ללא צורך בהמתנה לגלים טבעיים בים. בתחרות ישתתפו ארבע קטגוריות: שתיים של בנות בגילאי עד 16 ו-18 ואותו הדבר אצל בנים בטווחי הגילים האלה.
המטרה העתידית היא שעוד קטגוריות גילאים ישתמשו במתקן ויהפכו את הענף לזמין לתחרויות, ואם תשאלו את האנשים שמכירים את הענף היטב - זאת רק שאלה של זמן. "אפשר לשים אירוע אחד כזה ביומן בלי להיות תלויים בחסדי מזג האוויר", אומר בהתרגשות ליאור זמיר מנהל פעילות הגלישה והשיווק בסרף פארק. "יהיה פסטיבל מאוד גדול של נוער, והגולשים יתחרו על תארים. בעולם יש כל מיני לגונות גלישה, הבריכה שלנו היא אחת מתוך עשר שיש בעולם, ובכולן עושים פה ושם תחרויות. עכשיו יגיע תורינו סוף סוף".
בתחרות עצמה יעלו כל פעם ארבעה מתחרים אל המים, כשכל מקצה הוא רבע שעה. "אנחנו רוצים שלקהל יהיה מעניין, שלא תהיה תחרות ארוכה מדי", משתף זמיר. "סוגי הגלים שיש ומספר הגולשים שאפשר להכניס משפיע. יש כ-60 מתחרים סך הכל, בכל קטגוריה יש בין 16 ל-22 מתחרים. זה הולך להיות יום שלם של פסטיבל, חוץ מהתחרות יהיו דוכני אוכל, לייף סטייל וקעקועים. בשעה ארבע אלישע בנאי וארבעים השודדים יעלו להופיע וככה נקבל את השבת. התחרות תהיה פתח לסבב עתידי. אנחנו מתכננים לעשות תחרות מהסוג הזה אחד לכמה שבועות".
אורחת מיוחדת שתגיע לצפות בתחרות היא ענת ליליאור, הספורטאית הראשונה שייצגה את ישראל בגלישה במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 ופריז 2024. "זאת תהיה הפעם הראשונה שתחרות גלישת גלים תתקיים במתקן, ממש תחרות קריטריון בה יחליטו מי תהיה נבחרת הנוער שיוצאת לפרו, לאליפות העולם עד גיל 18. זאת תחרות מאוד מרגשת", היא אומרת. "זאת פעם ראשונה שאראה בלייב תחרות מהסוג הזה. תחרויות גלישה בבריכות גלים נכנסו לענף בשנים האחרונות. היו כמה בקוריאה, באנגליה וכשזה מגיע לבמה הישראלית אני יודעת שיהיה אפשר להבטיח אקשן- וגם שיהיו גלים כי זאת מכונה".
ליליאור לא יכולה לחכות לפגוש את דור העתיד שיתחרה. "אני מצפה להרבה מהנוער. יש כישרון עולה מטורף גם בבנים וגם בבנות. הקהל יגיע לראות תחרות ברמה גבוהה. גם המכביה, שנדחתה בשנה בגלל המבצע עם איראן ותהיה בקיץ הקרוב ככל הנראה תתקיים בבריכה. אני מכירה את הספורטאים שמתחרים בגילאים האלה, הם מאוד מוכשרים. אני באה להכיר את הדור הזה, לדחוף אותם למסוגלות, שיחלמו בגדול ויזכרו למה הם פה. הם יכולים להיות מה שהם רוצים בעולם הגלישה".
על עצמה הוסיפה ליליאור: "יצא לי לא מעט להתחרות בבריכת הגלים, האנשים שהקימו את המתקן הם גולשים בעצמם, אז מין הסתם זה מתחם אימונים לכל דבר למי שאוהב לגלוש. אותי הם מקבלים בזרועות פתוחות בכל פעם כשאני צריכה. בעתיד יהיו עוד תחרויות בבריכה, זה הולך להיות עתיד בטוח יותר וזה מרגש. אני מאחלת לגלישה להתפתח. אני רואה את עצמי מתחרה שם ואפילו מנצחת. לוקחת את הגביע הראשון כשתהיה הקטגוריה לנשים".







