לא רק כדורסל. ההכנות הקדחתניות והיערכות של הפועל ת"א לקראת משחק מספר 1 בגמר היורוקאפ מול גראן קנאריה, מחר (20:00, שידור ישיר בכאן 11), נמצאות גם בפרטים הקטנים ובדברים שמעבר לפרקט.
מיד לאחר הבטחת הכרטיס ההיסטורי ובין שאר הטלפונים שחייבו את המעמד, מיהר מנכ"ל הקבוצה צחי רייכטנשטיין לצלצל לשפית מיכל ניסני, בבקשה שתצטרף למסע בבולגריה, ותדאג לתפריט שיתאים לחיך של השחקנים האדומים.
השפית מיכל ניסני במסע עם הפועל ת"א
(צילום: אפרת עמורבן )
הסיבה לקריאה שקיבלה הייתה האוכל במלון בו שוהה הקבוצה, שבלשון המעטה לא נחשב גורמה, אלא יותר בכיוון של "עוף מכובס ותפוח אדמה יבש", כפי שתיארו השחקנים. ממול המלון יש איזשהו בר שגם הוא רוב הזמן סגור, אבל למזלם דווקא אחרי הניצחון על בחצ'שהיר, שני מחזורים לפני סיום שלב הבתים ביורוקאפ, שלמעשה הקנה להם העלייה אוטומטית לרבע הגמר, המקום היה פתוח והפועל ת"א חגגה שם את הרגע המאושר.
"זאת לא הפעם הראשונה שאני יוצאת עם קבוצת ספורט למסע כזה", מספרת ניסני, "השחקנים צועדים על קיבתם כך שזה מאוד חשוב איזה אוכל הם יאכלו כשהם מחוץ לישראל. השחקן הישראלי מעדיף טיבול חזק וטעמים חזקים, דברים שפחות קיימים במטבחים המקומיים. האמת שזאת הפעם הראשונה שאני עובדת עם הפועל ת"א, ואני מקווה שהם ינצחו ושהמסע הזה יימשך".
איך נוצר החיבור? "צחי התקשר אליי בשבת אחרי הניצחון בחמישי, זה היה ממש בשנייה האחרונה, אבל לא היססתי. השגתי סידור לילדים, ומהרגע להרגע הצטרפתי לנסיעה".
1 צפייה בגלריה
מיכל ניסני
מיכל ניסני
הביאה טחינה מישראל. ניסני
(צילום: אפרת עמורבן)
מה בעצם התפקיד שלך? "אני באה מהרקע ומבשלת בחו"ל, אני בעצם מכינה את התפריטים ומביאה את המוצרים מהארץ, כמו טחינה, אבל את הבישול עצמו אני משאירה לטבחים המקומיים. אני רק מפקחת".
מה מופיע בתפריט שהכנת להם? "ספורטאים שמתאמנים פעמיים או שלוש פעמים ביום חייבים הרבה חלבון, זה מאסט. והאמת שכדורסלנים הם מאוד אניני טעם, אוהבים את הקינואה ואת הבטטה, הם יודעים מה מזין את הגוף שלהם ואנחנו כאן כדי לעזור להם".
מה דעתך על סמוקוב, נכון לעכשיו? "האמת שאני בכלל באתי עם בגד ים וכפכפים, הופתעתי מהשלג, אבל לדעתי זה מחזה מרהיב. נקווה שמחר ננצח".