מכבי ת"א הצליחה אתמול (רביעי) לשמח את אלפי אוהדיה עם ההודעה על הארכת חוזהו של המאמן עודד קטש לשלוש שנים נוספות - שפרטיה נחשפו ב-ynet.
רק בחודש נובמבר האחרון הצהובים היו במשבר עמוק וקטש היה על סף פיטורים נוכח חוסר ההצלחה ביורוליג, אלא שתפנית מפתיעה הובילה להישארתו - והשאר היסטוריה. אתמול, הוא הבטיח את מקומו במועדון לפחות עד 2029.
2 צפייה בגלריה
קטש
קטש
קטש
(צילום: עוז מועלם)
היום יודעים לספר במכבי ת"א שהזכייה בגביע המדינה במהלך חודש פברואר הייתה זאת שגיבשה את ההבנה בקרב חברי ההנהלה כי הם מעוניינים שהמאמן ימשיך בצהוב גם בשנים הבאות. לא רק הזכייה עצמה ביססה את מעמדו, אלא גם ההבנה שהוא זוכה לתמיכה מלאה של האוהדים ובעיקר הדרך בה חילץ את הקבוצה מהמשבר ביורוליג.
עד כמה המשבר היה חריף? קטש וההנהלה עלו על מסלול התנגשות, בשיאה, לאחר ההפסד לווירטוס בולוניה, צעק לעברו היו"ר שמעון מזרחי "הרסת את מכבי". במועדון מספרים שכל מאמן אחר היה לוקח קשה אירוע מהסוג הזה, ומאבד את היכולת לתפקד מקצועית - התמודדות שרק חיזקה את מעמדו של קטש בקרב מקבלי ההחלטות.
מאותו הרגע בו הבינה ההנהלה שהיא רוצה להמשיך עם המאמן בן ה-51 ועד הגשת ההצעה עברו כחודשיים. לקחו יותר מחודשיים, אבל בסוף היא הגיעה. בהתחלה במועדון רצו לתת לקטש חוזה של שנתיים עם אופציה לעונה נוספת אך אחרי כמה שינויים נפל הפור והוחלט על חוזה חסר תקדים במושגים של המועדון - קטש ירוויח 2.4 מיליון דולר לשלוש שנים. בעונה הבאה קטש ירוויח 750 אלף דולר, בזו שאחריה 800 אלף דולר ובעונה השלישית ירוויח 850 אלף דולר.

"מכבי עבורו מעבר לכל מועדון"

2 צפייה בגלריה
מוביל את הקבוצה בימים לא פשוטים. קטש במעמד החתימה
מוביל את הקבוצה בימים לא פשוטים. קטש במעמד החתימה
מוביל את הקבוצה בימים לא פשוטים. קטש במעמד החתימה
(מכבי תל אביב)
יש לציין כי למרות חרושת השמועות על כך שקטש יחצה את הכביש אל הפועל ת"א או יחפש מועדון באירופה, במועדון לא היה ספק כי הוא יחתום על החוזה וימשיך בצהוב. טוענים כי לאורך כל הדרך תחושת הביטחון שיחתום על החוזה לא הוטלה לרגע בספק. "עודד הוא אחד שאוהב יציבות", אמר מקורב למאמן. "הוא כן אוהב אתגרים אבל אם טוב לו במקום מסוים והוא מרגיש שהוא מקבל את כל המכלול במקום הזה - אז אין לו שום סיבה לעזוב. וזה בדיוק מה שמכבי עבורו, זה מעבר לכל מועדון אחר שהוא יאמן בו. נכון שיש לו גם את הקשר עם פנאתינייקוס, אבל מכבי זה הבית שלו, זאת המדינה שלו. בטח בתקופה כזאת, עם כל המלחמות והרצון של כל אחד להיות ליד המשפחה שלו – יש לזה משמעות. ויש כמובן את ההיבט המקצועי, הוא עבר עונה לא פשוטה בכלל, והיו הרבה משברים וכעסים אבל בסוף הוא הוציא מים מהסלע – וזה דבר שנותן תחושת סיפוק למאמן".
אז אם הכל ילך כשורה וקטש יסיים את החוזה שלו במועדון הצהוב ב-2029, הוא יהפוך למאמן בעל הכהונה הרצופה הארוכה ביותר במכבי ת"א זה יותר מחמישה עשורים. אבל לפני כן, לקטש יש עוד הרבה אתגרים עם המועדון וזה מתחיל כבר בעונה הנוכחית כשהערב (22:00), הוא יעלה עם השחקנים שלו על הפרקט בפריז, למשחק של להיות או לחדול. מכבי ת"א, שנעצרה השבוע אחרי ארבעה ניצחונות ביורוליג, עם הפסד לבאסקוניה, חייבת ניצחון על הצרפתים כדי לשמור על סיכוי להיכנס לפלייאין, זאת כשנותרו שלושה משחקים לסיום העונה הסדירה.